Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 30 серпня 2022, 20:49
19991
47

Апсет року. Снігур вибила одну з головних фавориток US Open

Українська тенісистка провела феноменальний матч проти сьомої ракетки світу

| Оновлено 30 серпня 2022, 20:49
19991
47
Апсет року. Снігур вибила одну з головних фавориток US Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Симона Халеп

Українська тенісистка Дар'я Снігур (№124 WTA) з перемоги розпочала виступ у основі Відкритого чемпіонату США.

У першому колі українка, яка подолала сито кваліфікації, сенсаційно переграла експершу ракетку світу Симону Халеп (№7 WTA).

US Open. Перше коло
Дар'я Снігур (Україна) – Симона Халеп (Румунія) – 6:2, 0:6, 6:4

Сьогодні ми побачили одну з головних сенсацій в історії українського тенісу. Даша виходила на матч у статусі абсолютного андердоґа, але змогла зробити те, що не вдавалося багатьом перспективним тенісисткам.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

У першому сеті було помітно, що Халеп слабко знайома із грою українки, яка у кваліфікації продемонструвала теніс дуже високого рівня. Вона здивувала румунку своїми розмашистими ударами, які летіли не тільки неймовірно точно, а ще й під фантастичними кутами. Снігур нічого не боялася і намагалася нав'язувати свою гру. Бекхенд працював просто чудово, коментатори матчу були в екстазі від такого рівня гри. У Симони зі свого боку мало що виходило, вона спромоглася захистити лише одну свою подачу. І тільки тому, що двічі поспіль на сетболі українки за румунку зіграв трос. Не минуло й півгодини, як українка забрала перший сет. Впевнений, ніхто навіть не встиг нічого зрозуміти.

Друга партія за рахунком провальна, але так вийшло тільки через велике хвилювання українки. Симона, звичайно, додала у швидкості і почала тиснути авторитетом, але українка сама припускалася такої великої кількісті невимушених помилок, що в цьому сеті все швидко стало зрозуміло.

Третю партію Даша розпочала з дропшоту і стало зрозуміло, що вона налаштована серйозно. Події на корті розвивалися приблизно як і в першому сеті, але подати на матч було досить важко. Після рахунку 5:1 Снігур знову захвилювалася, довелося навіть зловити кілька неприємних флешбеків із 2017-го, але 20-річна українка все ж таки зуміла завершити цей матч перемогою, шокувавши і себе, і своїх уболівальників на чолі з батьком.

З такою грою можна зайти далеко, але для початку потрібно впоратися з цими новими емоціями. Як показує практика, це набагато складніше, особливо у жіночому тенісі.

Це була перша зустріч Снігур із тенісисткою з топ-10. Халеп утретє за п'ять останніх участей програла у першому колі US Open. Торік румунку в Нью-Йорку обіграла Еліна Світоліна.

Зазначимо, що румунка була другою у списку фавориток турніру у букмекерів.

У наступному колі Снігур змагатиметься проти Ребекки Маріно (№106 WTA).

Getty Images/Global Images Ukraine. Дар'я Снігур

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(167)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Блукаюча роль Бражка, проблема із флангами, лідерство Циганкова та Судакова
Футбол | 27 березня 2024, 14:33 32
Блукаюча роль Бражка, проблема із флангами, лідерство Циганкова та Судакова

Олексій Сливченко аналізує вчорашній успіх збірної України у матчі проти Ісландії (2:1)

Андрій ЛУНІН: «Я вважаю, що ми не маємо права пропускати такі м'ячі»
Футбол | 27 березня 2024, 17:23 9
Андрій ЛУНІН: «Я вважаю, що ми не маємо права пропускати такі м'ячі»

Голкіпер збірної України прокоментував перемогу над командою Ісландії

Коментарі 47
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Окрема подяка Даші, що після закінчення матчу, незважаючи на ейфорію від перемоги, вона одразу зробила акцент на жовто-блакитній стрічці на тенісці. Це важливо, окрім привертання уваги до України у світі, в плані її ментальності гравця. Навіть шалені емоції не затьмарюють її розум, що для жіночого тенісу нечасте явище. Ще раз браво!
Stanislav Matusevych
Я не знаю, як описати сьогоднішню гру. Адже Халеп не грала погано, окрім кількох геймів у першому та третьому сетах. І діяла вона цілком у своїй улюбленій контратакуючій манері. Але Даша заганяла її по кутах так, що румунка сьогодні буде дуже міцно спати. Незважаючи на звичну глибину від Халеп, Снігур розкидувала м'ячі так, що Симоні залишалося тільки захищатися. Удари українки не є сильними, звичайно, але дуже точні, а ще через нестандартну техніку їх дуже важко читати. І, незважаючи на відсутність досвіду, зі спокоєм у Даші все в порядку. Привіт самі знаєте, кому. Провальний другий сет вдалося залишити у минулому, а в третьому на корт повернулася Даша зі старту гри. Трохи нервів, ясна річ, було на фініші, але то вже неважливо. Це справжній апсет року, і всі свої слова про те, що Даша не здатна стати топовою спортсменкою, я забираю назад і вибачаюся перед нею. Все може бути, якщо постійно працювати і продовжувати поліпшувати свою гру.
Браво, Даша, сьогодні взагалі нечастий хороший день для України. Перемогли і волейболісти на ЧС, і ЗСУ, кажуть люди, просуваються до Херсону. Слава Україні!
Ked
Десь 4 роки тому підвозив Дашу з молодчим братом на тренування у Києві. Приємно було розмовляти з ними. Тоді ще побажав ій успіху, сказав, що дуже скоро повинна з'явитись нова зірочка в нашому тенісі...І вона таки з'явилась! Молодчинка!!!
dudigo78
останній раз такі емоції в тенісі переживав ще коли Світоліна була в топах і вигравала епічні матчі. Дякую Тобі Дар'я за сьогоднішній вечір! Разом з ЗСУ Ти зробила сьогоднішній день!!!
Arctic
Хтось писав про шанс "1 до 99" 
Неймовірний матч!
Дар'я ГЕРОЇНЯ!
Vik_77
Перебити Халеп на задній лінії? В 1-му колі на юесоупен? Коли на Сімону коефіцієнт 1.06? Даш,ти серйозно?))))
Александр Ад
молодець,немае слів!Слава Україні!
Александр Науменко
Браво Дарино, ти наше золотко!
Arctic
Сенсація українського тенісу!
Vik_77
І хто дивився матч ні в кого язик не повернеться сказати що виграла не по грі. От саме по грі й виграла. Перебила,переграла
ReallyHad
Браво Дар'я !!!!
Молодчинка , дякуємо 
Макс Максов
Чудовий день! Волейбол, теніс, ЗСУ...
andruha40
Феноменально!!!!Браво!!!!!
sirjoga
Нарешті і на нашій тенісній вулиці справжнє свято. Приєднуюсь, новину на головну сторінку як головну новину!
captain2009
Класна суто тактична перемога Даринки! Так тримати! Давно я не отримував такого задоволення від гри однієї з наших дівчат!  Добре рухала халепову, не давала їй шансів на вибиваючі короткі діагоналі, тримала необхідну довжину. Тобто, все було дуже якісно. а в першому сеті сподобалася класика тенісу від Даші: відкрити корт кросом справа і далі глибоко під бекхенд. І такіх комбінацій було мінімум 3-4 проведено. 
roman75zpr
Даша, огонь! Так держать!
SandroKing
Спасибо Даша, давно я не получал такого удовольствия. Просто мурашки по коже.
sv_2000
Ну ни хрена себе!!!!!
Michael Savchyn
крута
Антон Солодкий
Це було щось!!! Після 2-го сету якось не вірилось, але!!!! МОЛОДЕЦЬ!!!