Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 серпня 2022, 09:41
4568
16

Подарунок до свята. Шахтар переграв Кривбас

Долю напруженого матчу вирішили вилучення в гостей та єдиний гол господарів

| Оновлено 29 серпня 2022, 09:41
4568
16
Подарунок до свята. Шахтар переграв Кривбас
ФК Шахтар Донецьк

Навіть із найбільш потужними командами країни інколи можуть траплятись різноманітні випадки, які в подальшому матимуть значний вплив на початок нової кампанії. У цьому сезоні донецький «Шахтар» мав змогу на особистому прикладі пересвідчитись у дійсності цього твердження, оскільки колектив перейшов під управління хорватського фахівця Ігора Йовічевіча, у розпорядженні якого в підсумку не було навіть повноцінного підготовчого процесу посеред літа.

Як підсумок, «гірники» стартували в новому футбольному році з безгольової нічиї проти харківського «Металіста 1925» на НСК «Олімпійський» (0:0), яку одразу ж охрестили головною сенсацією першого туру поточного розіграшу. Наступним суперником колективу Йовічевіча був криворізький «Кривбас» — новачок цього сезону української Прем’єр-ліги, який уже після першого туру не зміг розраховувати на присутність головного тренера під час відповідальної гри. Юрій Вернидуб так гаряче відзначав своє повернення до українського футболу, що ледь не побився з одним із арбітрів матчу проти «Колоса», у якому його команда зазнала поразки (0:1).

Без енергійного керманича гостей в технічній зоні в звітному матчі під час першого тайму було доволі тихо, бо на полі події майже не зупинялись у власному розвитку. Енергійний футбол за все ж таки палючого київського сонця вдалось продемонструвати обидвом командам. «Кривбас» не робив акцент на ім’я свого супротивника, тому не мав намірів закриватись у захисті від самого стартового свистка, що дозволило команді Вернидуба отримати кілька непоганих нагод біля чужого штрафного ще до перерви.

У «Шахтаря» тим часом ми знову бачили тяжіння до лівого флангу атаки, у той час як Петряк та Лукас Тейлор на протилежному боці поля майже не робили загострень. Донеччани неохоче використовували центральну зону для побудови власних наступів, тоді як більшість флангових передач у їхньому виконанні вдавалось контролювати суперникам. Проте без вірної гольової нагоди «гірники» на перерву все ж таки не пішли – Сарнавський одного разу відчутно помилився з передачею на лівий фланг захисту, однак Бондаренко його за це в підсумку не покарав.

Схожий епізод трохи згодом мав місце й біля воріт Трубіна, коли Судаков зненацька вирішив подарувати Хобленку м’яч передачею назад із лівого флангу захисту, однак суперник пробив ще гірше, аніж до цього робив футболіст команди Ігора Йовічевіча. Відчутного нерву в гри не було, проте це не заважало командам не зупинятись упродовж всієї першої половини.

«Шахтар» не зміг набути належних обертів у атаці від самого початку другого тайму, тож Йовічевіч був змушений додавати швидкості своїй команді за рахунок заміни флангових захисників. Однак Віктор Корнієнко так і не встиг призвичаїтись до перебігу подій на полі, як у випадковому епізоді отримав страшне пошкодження, через яке навіть не зміг самотужки залишити поле.

Мікропаузою, яка виникла через необхідність вчергове міняти гравця господарів поля, «гірники» скористались максимально. Та й суперники дуже допомогли спрямувати гру потрібним чином, коли Микита Татарков отримав друге попередження за фол проти Петряка біля технічної зони. Команда з Донецька вже в наступній атаці після цього заробила штрафний на лівому фланзі, а Мудрик подачею до центру чужих володінь знайшов голову Бондаренка.

«Шахтар» був дуже натхненним від факту першого голу в новому сезоні й захотів розвинути власний успіх. Суперники догравали в меншості, тому моменти в господарів поля біля чужих воріт було достатньо. Однак футболісти Вернидуба більше не припускались суттєвих помилок, та й самі «гірники» не наполягали на другому голі у власному виконанні. Окрім, звісно, Бондаренка, який закрив цю важку гру пострілом у правий каркас воріт під фінальний свисток.

У наступному турі донецький «Шахтар» гратиме в гостях проти львівського «Руху», а криворізький «Кривбас» прийматиме «Львів».

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Шахтар» – «Кривбас» - 1:0

Бондаренко, 76

Бондаренко, 79 – Татарков, 48

Татарков, 74 (друге попередження)

«Шахтар»: Трубін – Михайліченко (Корнієнко, 54, Очеретько, 72), Матвієнко, Кривцов (Бондар, 63), Тейлор (Конопля, 53) – Степаненко – Мудрик, Судаков, Бондаренко, Петряк – Сікан (Зубков, 62).

«Кривбас»: Сарнавський – Опанасенко (Шевченко, 66), Стецьков, Вернидуб, Якімець – Хомченовський, Хобленко (Банада, 75), Семенов – Волошин, Устименко (Дебелко, 82), Татарков.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ).

ШАХТАР - КРИВБАС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 28°C

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер
Футбол | 24 квітня 2024, 02:23 2
ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер

Матч АПЛ завершився розгромною перемогою Арсеналу з рахунком 5:0

Чи зіграє Миколенко? Склади на мерсісайдське дербі: Евертон – Ліверпуль
Футбол | 24 квітня 2024, 21:09 0
Чи зіграє Миколенко? Склади на мерсісайдське дербі: Евертон – Ліверпуль

Поєдинок відбудеться 24 квітня о 22:00 за київським часом на стадіоні «Гудісон Парк»

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Я первый тайм не смотрел,но во втором по моему нормальное судейство. Ошибка вратаря на выходе позволила все таки Шахтеру выиграть игру. Нарушение на карточку тянуло .Но и вдесятером Кривбас мог зацепиться за очки. Очень слабо 80% Шахтера сыграли. 
Макс Максов
Нормальне судівство, чиста друга жовта! Свистіла як в одну, так і в іншу сторону. Але перемога звісно важка!
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BARA.bass
Опять плаксы и ташнотики завыли за судейство, хотя всё было по правилам, за некоторых эпизодов. Удаление справедливое, его раньше можно было удалять. Да, игра Шахтёра щас не впечатляет, на то есть причины.
Весняна Сова
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maks_krot
Игра желает лучшего ,ну сыграются ,Конопля куда лучше смотрится этого Тейлора ,победа главное ,вернётся Траоре будет лучше ,очень дашь  Корнея ,здоровья здоровья и скорей вернутся в строй ,и так игроков нормальных мало осталось .
pricolist
Деяким коментаторам не подобається, тоді обгрунтуйте в яких саме моментах помилилась рефері. Як на мене, все правильно свистіла. Шахтарю дуже не вистачає якісного нападаючого, який вміє завершати атаки. Сікан це зовсім не те, ще дуже сирий і невідомо чи зможе прогресувати. Петряк сируватий ще, потрібно зігратись. Кривбас непогано грав і мав кілька небезпечних моментів. 
mayakovskiy1
Нормально играли. У Кривбаса состав как для УПЛ очень сильный. Плюс Вернидуб. В итоге у Кривбаса моментов 0, у Шахты 3-4 100%. Сикан пока не уровень. Вернется Траоре можно будет конкурентно играть 
zzg77
Пусть радуются кроты, но в Европе так никто судить не будет.
Хутин Пуйло
Бгггг. Пару дней назад, когда объявили о наз назначении Монзуль на матч, я спросил: будет пенальти или красная Кривбасу? Вот мы и узнали)))
Злий Глобинець
З першою перемогою, рідний, оновлений, молодий ШАХТАР!
Незважаючи ні на що, Шахтар залишається сильною командою. Адже в його складі сьогодні грало декілька чемпіонів світу U-20 і декілька гравців національної збірної України. Така команда просто зобов'язана бути одним із лідерів чемпіонату України. Віримо, що гірники швидко зіграються та значно додадуть у якості гри. 
І зрештою стануть Чемпіонами України!