Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 28 серпня 2022, 14:45
10214
0

Перша ліга. Розгромні перемоги Карпат та Полісся, матч у Запоріжжі

Огляд стартового туру у Першій лізі

| Оновлено 28 серпня 2022, 14:45
10214
0
Перша ліга. Розгромні перемоги Карпат та Полісся, матч у Запоріжжі
ФК Діназ

27 серпня стартував перший тур нового сезону Першої ліги. У цьому розіграші буде дві групи (А та Б) по вісім команд. Найбільше представництво клубів у Полтавській області – три команди. Інші області представлені одним клубом. Цікаво, що перший тур вийшов свого роду миролюбним: на сім матчів припала лише одна червона картка.

Дебютант Першої ліги «Епіцентр» у західноукраїнському дербі виявився сильнішим за «Буковину», перемігши на виїзді з рахунком 2:1. Цікаво, що всі три м'ячі було забито впродовж 15 хвилин уже під завісу зустрічі.

Красиво відсвяткували повернення до Першої ліги львівські Карпати. «Зелено-білі» на стадіоні «Україна» приймали ФСК «Маріуполь», який до цього грав під назвою «Яруд». Львів'яни у цій зустрічі впевнено перемогли з рахунком 3:0 завдяки влучним ударам Таранухи, Чачуа та Леня.

Також з рахунком 3:0, тільки у виїзній зустрічі, виграло «Полісся». Житомирська команда усі свої голи забила у першій половині зустрічі. Окрім голу Козака, дублем відзначився досвідчений форвард-голеадор Будківський. Таким чином, Пилип уже зробив першу заявку на те, щоб стати одним із головних претендентів на звання найкращого бомбардира сезону.

Єдиним матчем туру, який відбувся у селі, був поєдинок між «Діназом» та тернопільською «Нивою». Зустріч у селі Демидів завершилась унічию 1:1. Таким чином, ще один дебютант Першої ліги «Діназ» зміг взяти перше очко у другому за значимістю дивізіоні чемпіонату України.

Також по одному балу до свого активу занесли інші дебютанти Першої ліги «Чернігів» та «Скорук». Головним героєм поєдинку став 21-річний захисник «Скорука» Денис Сорока, який на 50 хвилині вивів свою команду вперед, а потім на 90 хвилині відзначився автоголом. У підсумку, цей матч завершився внічию 1:1.

У Черкасах «ЛНЗ» та «Оболонь» також розписав мирову, тільки 0:0. Єдине, «пивовари» виграли у черкащан за отриманими жовтими картками з рахунком 4:0!

Найрезультативніший поєдинок туру відбувся в Запоріжжі на «Славутич-Арені», де «Металург», який підвищився в класі, зустрічався з «Кремнем». Поєдинок проходив в атмосфері секретності – лінія фронту знаходиться за сорок кілометрів від Запоріжжя.

«Металурги» тричі забили у ворота гостей – точний удар записав у свій актив Білоцерківець і дубль оформив 21-річний нападник Сидоров, який також не реалізував пенальті (а забий Олексій з одинадцятиметрового, міг би і хет-трик піти в скарбничку). Колектив із Кременчука до перерви відзначився голом Галати, який у другому таймі оформив дубль, до речі, третій у цьому турі. Таким чином, два точні удари Галати та автогол Байди дозволили «Кременю» досягти нічиї 3:3 у Запоріжжі. Відзначимо, що із середини першого тайму «Металург» мав чисельну перевагу. Але навіть у такому становищі «Кремінь» відіграв два голи та зіграв унічию.

Матч «Полтава» – «Гірник-Спорт» не відбувся. За словами президента «Полтави» Сергія Іващенка, поєдинок було скасовано через відсутність дозволу на проведення матчу від голови Полтавської ОВА Дмитра Луніна.

Дмитро КОТКОВ

Перша Ліга. 1-й тур

27 серпня

«Буковина» – «Епіцентр» – 1:2
Голи
: Скрипник, 90+3 – Крістін, 79, Чепелюк, 84.

«Карпати» – ФСК «Маріуполь» – 3:0
Голи:
Тарануха, 11, Чачуа, 19, Лень, 72.

«Прикарпаття» – «Полісся» – 0:3
Голи:
Будківський, 9, 23, Козак, 39.

«Діназ» - «Нива» Т – 1:1
Голи:
Клименко, 57 – Дідух, 41 (з пенальті).

«Чернігів» - «Скорук» - 1:1
Голи:
Сорока, 90 (автогол) - Сорока, 50.

ЛНЗ – «Оболонь» – 0:0

«Металург» З – «Кремінь» - 3:3
Голи:
Сидоров, 12 (з пенальті), 37, Білоцерковець, 28 – Галата, 17, 73, Байда, 66 (автогол).

Нереалізований пенальті: Сидоров, 28 (Металург З)

Вилучення: Сидоренко, 27 («Кремень»).

«Полтава» - «Гірник-Спорт» - не відбувся

Оцініть матеріал
(95)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб
Футбол | 20 квітня 2024, 00:24 0
Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб

Іменитий француз може очолити «Манчестер Юнайтед»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.