Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 серпня 2022, 17:43
3491
2

Педраса проти Коммі – не тільки бій колишніх суперників Ломаченка

Обидва боксери хочуть затвердитись у новому дивізіоні

| Оновлено 27 серпня 2022, 17:43
3491
2
Педраса проти Коммі – не тільки бій колишніх суперників Ломаченка
Getty Images/Global Images Ukraine

Хосе Педраса проти Річарда Коммі – зустріч колишніх суперників Василя Ломаченка, що інтригує і просто дає змогу насолодитись якісним боксом без прив’язки до вболівання. Це важливо після поєдинку Усика та Джошуа.

Річард дебютує у новій вазі, в якій Хосе встиг освоїтись, відчути свої сили та перевірити себе проти одного з лідерів дивізіону. Буде цікаво.
Педраса боксує у першій напівсередній вже третій рік. Коммі вирішив перебратись туди після поразки від Ломаченка.

Хосе Педраса перебрався до наступної, після легкої, категорії у 2019 році. За рік до цього він зустрівся із Ломаченком і влаштував йому дуже потужне протистояння, хоч і з впевненою перемогою українця. Хосе став наступним суперником Василя після важкого протистояння проти Хорхе Лінареса. Там українець отримав перший нокдаун у професійній кар’єрі, але переміг достроково. З Педрасою не зміг.

Довгі руки, високий зріст Хосе натякав, що набирати ще вагу він точно зможе. Так і вийшло. Хлопець, що боксував з Джервонтою Девісом у другій напівлегкій категорії, а з Василем Ломаченком у легкій вазі, перебрався до першої напівсередньої. Всього за цей час там Педраса провів шість поєдинків та переміг чотири рази. Двічі Хосе програв, двічі рішенням суддів і двічі суперникам з таким самим, як і у нього, ім’ям.

Спочатку Педраса програв Хосе Сапеді – у рік дебюту. Потім – Хосе Карлосу Раміресу у березні 2022 року. Обидва поєдинки були близькі та конкурентні, в обидвох пуерторіканцю не вистачило зовсім трохи.

Коммі перебирається до нового дивізіону також після Ломаченка, але одразу – Педраса ще провів один поєдинок після Василя. У грудні 2021-го Річард програв Василю рішенням суддів, відправившись у нокдаун і декілька разів перебуваючи на межі. Але у інших моментах та раундах Коммі непогано виглядав: діставав Ломаченка і по голові, і по тулубу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Рішення йти далі – логічне. З віком бійцям все важче скидати вагу, а Коммі вже 35 років. При цьому він габаритний та довгорукий. Такий легко може йти далі без втрати основних якостей. І навіть навпаки, такий боксер, що часто покладається на важкість своїх ударів, ще й може додати у основному компоненті, а не втратити.

Зараз важко уявити Коммі, що перемагає чемпіона Джоша Тейлора, але проти інших буде вкрай цікаво дивитись. Все ж Річард вміє і прикластись, і побоксувати, але першого в ньому більше.

Протистояння проти Педраси – маркер для обох. Тому бій важливий, як і результат. А він може бути і позитивним, і негативним для обох.

Хто фаворит?

Букмекери вважають Хосе Педрасу явним фаворитом поєдинку. На його перемогу можна поставити за 1.35. На Коммі – за 3.0. Перемога рішенням суддів пуерторіканця оцінюється у 1.61, боксера з Гани – у 7.50. Дострокова перемога Хосе – 7.0, дострокова перемога Річарда – 5.0.

І неможливо знайти аргументи, чому має бути по-іншому. Педраса молодший. На два роки, але у легких вагах кожен рік важливий. При цьому, він не менший за Річарда. Основні цифри, такі, як зріст та розмах рук – майже ідентичні. 173 см на 173 см зросту у обох проти 179 см на 180 см у Хосе та Річарда відповідно.

Важливий момент – вага. Пуерторіканець тут боксує давно та доволі успішно, а ганець тільки-тільки перейшов. Навряд це сильно вплине на його бокс, просто тепер треба буде менше скидати, але все одно призвичаїтись важливо. Річард же одразу кидається на хорошого та міцного суперника.

І головне, Педраса просто кращий, як боксер. Він розумніший, технічніший та більш гнучкий тактично. Хосе вміє боксувати. Працювати обережно, від суперника. Не давати влучати по собі, змушувати промахуватись та втрачати через це сили.

Що може запропонувати Коммі? Тиск, роботу передньою рукою та силові на зближенні. Боротьбу у клінчі, хоча з Ломаченком вийшло так собі. Важчі влучання по тулубу, що мають зробити суперника повільнішим. Силові комбінації, якщо вдасться зупинити суперника на зручній відстані та у зручній позиції.

Цей поєдинок не визначальний, але важливий для обох. Обидва на межі другої поразки поспіль. Обидва мають показати свій найкращий бокс, щоб зарекомендувати себе у новій вазі. І навіть Педраса, так, тому що Хосе фактично програв обом топам свого нового дивізіону, а побив, хоч і хороших, але недостатньо відомих бійців.

Педраса потребує перемоги над бійцем калібру відомості Коммі. Річард потребує перемоги у новій категорії та загалом перемоги після Ломаченка. Але не побоявся обрати більш складного суперника, хоча міг дебютувати з кимось простішим.

Фанати ж отримають цікавий та насичений поєдинок, у якому можна насолодитись протистоянням панчера та технаря, агресора та контрпанчера. Просто цікаво та по-боксерському весело.

Поєдинок Хосе Педраса - Річард Коммі відбудеться у ніч проти неділі, 28 серпня, в Талсі (Оклахома).

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ще один мегафайт? Відомий наступний суперник Вайлдера після бою з Чжаном
Бокс | 30 квітня 2024, 19:19 4
Ще один мегафайт? Відомий наступний суперник Вайлдера після бою з Чжаном

Наступним суперником колишнього чемпіона стане Джаред Андерсон

Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим
Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2
Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.