Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 серпня 2022, 14:33
1142
1

КЛЮЧКОВСЬКИЙ: «Правами на трансляцію матчів чемпіонату володіє сама УПЛ»

Колишній віце-президент УПЛ – про телепул

| Оновлено 29 серпня 2022, 14:33
1142
1
КЛЮЧКОВСЬКИЙ: «Правами на трансляцію матчів чемпіонату володіє сама УПЛ»
Футбол 24. Маркіян Ключковський

Спортивний юрист та арбітр Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS) Маркіян Ключковський розказав, кому належать права на трансляцію матчів УПЛ.

– В Україні законодавство передбачає, що ці права належать організатору змагань. Якщо ми говоримо про футбол найвищого рівня, то це Українська асоціація футболу, яка своєю чергою і організацію змагань серед клубів УПЛ, і ці права делегувала Прем’єр-лізі. Саме УПЛ сьогодні володіє цими правами.

– Тобто клубам вони не належать?
– Тут мова йде не про клуби, а про змагання. Тобто правами на трансляцію змагань УПЛ володіє сама УПЛ. Всіх матчів. Це питання не варто розглядати з позиції клубів, начебто вони самі вирішують, хто може транслювати їхні матчі. Таке право має організатор змагань.

Мова про клуби в нас йде історично через те, що у 2011 році тоді ще Федерація футболу України передала ці права футбольним клубам на їхні домашні матчі строком на вісім років. Тобто доволі довго така система панувала в Україні. Але вона закінчилась. Права повернулись до УАФ, тепер вони консолідовано передані УПЛ, - сказав Ключковський.

За підсумками 1-го туру «Зоря» та «Рух» не пустили знімальні групи каналу Setanta Sports, який має показувати усі матчі УПЛ, а Ліга пообіцяла передати справи до КДК УАФ.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FoZZy
Я це теж з самого початку втовкмачую тутешнім "знавцям" законів,  не клуби володіють правами на трансляцію, а ліги, в яких грають клуби, але ж у нас всі "юристи", та всі  закони "знають" або просто звиклі до халяви. Чекаємо тепер на санкції від ПЛ до цих  клубів "опозиціонерів", подивимося як вони далі себе поведуть.