Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 27 серпня 2022, 07:46
5936
4

Втретє поспіль Реал, володар Кубка Німеччини та чемпіон Шотландії

Sport.ua коротко представляє суперників «Шахтаря» по груповому турніру Ліги чемпіонів

| Оновлено 27 серпня 2022, 07:46
5936
4
Втретє поспіль Реал, володар Кубка Німеччини та чемпіон Шотландії
Getty Images/Global Images Ukraine

За підсумками жеребкування групового етапу чемпіонської Ліги «Шахтар» потрапив до групи F. «Підсумки жереба могли бути кращими, але могли бути й гіршими», - так коротко охарактеризував суперників по квартету головний тренер донецької команди Ігор Йовічевич. Отже, підсумки жереба можна вважати нормальними. Sport.ua представляє опонентів «гірників».

РЕАЛ (Іспанія)

Трохи раніше «гірникам» щастило потрапляти в одну групу ЛЧ з «Манчестер Сіті», тепер за «везінням» команду Гвардіоли змінив «Мадрид». Донеччани втретє поспіль зіграють із «вершковими» в одній групі. Баланс: 6 матчів, 4 перемоги «Реала», 2 перемоги «Шахтаря».

Візитка

Клуб засновано 1902 року. Кольори – біло-сині. Стадіон – «Сантьяго Бернабеу». Найтитулованіший футбольний клуб Іспанії: 35 разів вигравав національну першість та 19 разів – національний Кубок. Чинний чемпіон країни. Від ФІФА «Мадрид» отримав титул «Найкращого футбольного клубу ХХ століття». І свою високу марку «вершкові» підтримують і зараз. «Реал» – чинний володар Ліги чемпіонів. Мадридці рекордні 14 разів вигравали Лігу/Кубок чемпіонів.

Тренер

Getty Images/Global Images Ukraine. Карло Анчелотті

Очолює команду наддосвідчений італійський наставник Карло Анчелотті. Його сміливо можна назвати унікальним тренером: Карлетто виграв усі топ-п'ять чемпіонатів Європи та чотири рази перемагав у ЛЧ.

Для іменитого тренера це вже другий прихід на «Сантьяго Бернабеу». Перший був у 2013 році. Італійцю відразу вдалося вивести «Реал» у фінал ЛЧ і перемогти в ньому, проте на внутрішній арені належних успіхів не було. І 2015-го Анчелотті було звільнено.

Після «Мадрида» Анчелотті тренував «Баварію», «Наполі» та «Евертон», але особливими результатами похвалитися не міг. Проте 2021-го його знову покликали до «Реалу». Анчелотті підписав угоду з мадридським клубом до 2024 року.

У свій перший після повернення сезон на «Сантьяго Бернабеу» італієць зробив золотий дубль: виграв із командою чемпіонат Іспанії та переміг у фіналі Ліги чемпіонів. За словами Анчелотті, робота з «Реалом» стане його останнім тренерським контрактом, після чого Карлетто піде на заслужений відпочинок.

Міграція

Літнє міжсезоння для «Мадрида» не було гучним. Проте низку цікавих трансферів «вершкові» здійснили. Як вхідних, так і вихідних.

Насамперед треба говорити про прихід на «Бернабеу» молодого французького півзахисника Тчуамені. Цей трансфер досі є найдорожчим у Примері цього літа – 80 млн. євро.

Getty Images/Global Images Ukraine. Орельєн Тчуамені

Окрім екс-гравця «Монако», привертає увагу прихід у команду колишнього центрбека «Челсі» Рюдігера (вільний агент).

А ось тих, хто покинув клуб, більше. Нарешті «Реал» позбувся Бейла, котрий пішов у «Лос-Анджелес». Залишив команду як вільний агент і Марсело. У такій же якості Іско перебрався до «Севільї», а Йович – до «Фіорентини».

Головна втрата на даний момент – несподіваний перехід півзахисника Каземіро до «МанЮнайтед». Ціна питання – 60 млн євро.

РБ ЛЕЙПЦИГ (Німеччина)

Досі «червоні бики» із «Шахтарем» в офіційних матчах не перетиналися.

Візитка

Клуб засновано порівняно недавно – у 2009 році. Кольори – червоно-білі. Стадіон – «Ред Булл Арена». Минулого сезону Бундесліги «Лейпциг» посів четверте місце, що дозволило безпосередньо потрапити до групи Ліги чемпіонів. Найвище досягнення «биків» у чемпіонатах Німеччини – друге місце. Чинний переможець Кубка Німеччини. На міжнародній арені «Лейпциг» високими результатами поки що похвалитися не може. Проте минулого сезону команда дійшла до півфіналу Ліги Європи, а два роки до того грала у півфіналі ЛЧ.

Тренер

Getty Images/Global Images Ukraine. Доменіко Тедеско

Очолює команду Доменіко Тедеско. Під його керівництвом «Лейпциг» здобув свій перший важливий трофей - Кубок Німеччини.

Однак на даний момент кар'єра молодого тренера під загрозою, бо «Лейпциг» невдало стартував у новому сезоні. Команда програла матч за Суперкубок Німеччини, у трьох стартових турах Бундесліги набрала лише два очки. Очевидно, найближчий матч чемпіонату Німеччини – проти «Вольфсбурга» – може стати для Тедеско останнім біля керма «червоних биків».

Міграція

Клуб заточений на продаж гравців. Тому фактично кожен сезон у «Лейпцигу» неабияк змінюється «картинка». Нинішнє літнє міжсезоння не стало винятком. Якщо зважати на міграцію орендованих гравців, то «Лейпциг» залишили відразу 19 гравців. Прийшло також дуже багато – 17.

Головні втрати – Мвого, Мукієле, Адамс, Мартель, Броббі, Хван та Лукман. Але свій головний трансферний ліквід - Нкунку – «Лейпцигу» вдалося зберегти.

З тих, хто прийшов, варто відзначити, в першу чергу, повернення в команду з «відрядження» в «Челсі» Вернера.

СЕЛТИК (Шотландія)

У 2004 та 2007 роках «кельти» двічі зустрічалися з «гірниками» на стадії групового етапу Ліги чемпіонів. Баланс: 4 матчі, 2 перемоги «Селтика», 2 перемоги «Шахтаря».

Візитка

Один із найстаріших футбольних клубів Британії та Європи. Заснований у 1887 році. Кольори – біло-зелені. Стадіон – «Селтик Парк». Один із двох (поряд із «Рейнджерс») найбільш титулованих клубів Шотландії. «Селтик» 51 раз вигравав чемпіонат Шотландії, 40 разів ставав володарем Кубка. «Селтик» є чинним чемпіоном Шотландії. В активі клубу й один вагомий євротрофей. Дуже вагомий: 1967-го року «кельти» виграли Кубок чемпіонів.

Тренер

Getty Images/Global Images Ukraine. Ангелос Постекоглу

Очолює команду австралійський фахівець Ангелос Постекоглу. Тренерський місток «кельтів» він зайняв 2019-го, змінивши Роджерса, який пішов у «Лестер». Свого часу Постекоглу тренував збірну Австралії. Серед його здобутків – і титул чемпіона Японії.

Міграція

У колишні часи «Селтик» міг похвалитися чудовим кадровим потенціалом. Але зараз у складі «кельтів» небагато гравців із гучними прізвищами. У зв'язку з цим можна згадати, хіба що, екс-голкіпера «МанСіті» та збірної Англії Харта, гравця збірної Шотландії Макгрегора та футболіста збірної Японії Фурухасі.

Літнього міжсезоння клуб поповнили понад десятеро гравців, але лише за п'ятьох «кельти» заплатили. Найвідоміший новачок – колишній півзахисник «Бенфіки» Жота, за якого було сплачено понад сім мільйонів євро.

Єдиною серйозною втратою «кельтів» можна вважати французького захисника Жюльєна, який пішов у «Монпельє».

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 23
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Рух – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 08:30 0
Рух – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Верес» ще не перемагав «Рух»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
igor shmuylo
Если с 3 го места с группы  выйдут будет хорошо 
Michael Savchyn
4 очки
ALM
Підігрівання кульок під Реал чи МанСіті ще ніхто не відмінив
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил