Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 26 серпня 2022, 14:39
31138
49

Таблиця коефіцієнтів. Так низько не падали! Нас обігнали Чехія та Швейцарія

«Динамо» та «Дніпро-1» у мід-вік зазнали нищівних поразок

| Оновлено 26 серпня 2022, 14:39
31138
49
Таблиця коефіцієнтів. Так низько не падали! Нас обігнали Чехія та Швейцарія
СК Дніпро-1

Дві українські команди зазнали фіаско у матчах єврокубків у мід-вік, і в таблиці коефіцієнтів УЄФА Україна втратила одразу дві позиції.

У вівторок, 23 серпня, столичне «Динамо» на виїзді поступилося португальській «Бенфіці» (0:3) у відборі до Ліги чемпіонів. У четвер, 25 серпня, «Дніпро-1» зазнав аналогічної поразки від кіпрського клубу АЕК Ларнака (0:3) у Q4 Ліги Європи.

В України залишилося 1.900 балів за поточний сезон та у п'ятирічному рейтингу 25.700 пунктів. Це призвело до зниження з 14-го на 16-те місце. Україну одним махом обігнали Чехія та Швейцарія.

16-те місце призведе до зниження представництва в єврокубках з 5 до 4 команд (одна у кваліфікації ЛЧ та три у відборі до Ліги конференцій). Однак можна і потрібно обігнати дискваліфіковану з єврокубків росію, щоб, як мінімум, повернутися на 15-ту позицію, що дає право виставити 5 команд.

У групових раундах єврокубків Україну представлятимуть 3 команди: Шахтар (Ліга чемпіонів), Динамо (Ліга Європи) та Дніпро-1 (Ліга конференцій). Це означає для країни гарантованих 18 матчів восени попереду як мінімум. Потрібно боротися за єврокубкову весну та повертати втрачені позиції.

Вивчимо, скільки клубів залишилося у конкурентів:

  • 11. Сербія – 2 команди (Црвена Звезда у ЛЄ, Партизан у ЛК)
  • 12. Норвегія – 2 команди (Буде-Глімт у ЛЄ, Мольде у ЛК)
  • 13. Чехія – 3 команди (Вікторія П у ЛЧ, Славія та Словацко у ЛК)
  • 14. Швейцарія – 2 команди (Цюріх у ЛЄ, Базель у ЛК)

Ще нижче впасти буде складно, адже у Греції та Хорватії залишилося лише по одному клубу (Олімпіакос у ЛЄ та Динамо Загреб у ЛЧ відповідно). Щоправда, три клуби є у Данії, яка йде 19-ю (Копенгаген у ЛЧ, Мідтьюлланд у ЛЄ і Сількеборг у ЛК).

Цікаво, що лідером сезону став Ліхтенштейн (4.500 бала), єдиний клуб від якого, «Вадуц», успішно пройшов кваліфікацію Ліги конференцій.

Цікаво, що 16-те місце може стати антирекордом України в поточному столітті. Попередньою найгіршою відміткою (після 2000-го) була 15-та позиція у рейтингу 2005 року (див. графіки нижче).

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2023

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2024/25)

Рух рейтингу з 2000 до 2010 р.

Рух рейтингу з 2010 до 2024 р.

Інфографіка: Bert Kassies

Оцініть матеріал
(95)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 49
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
У нас ВОЙНА, уважаемые журналисты тональность пожалуйста статей делайте ниже.
А то читаешь вас такое чувство что " вот козлы у нас тут все в порядке, экономика льется рекой, а вы сливаете всем подряд".
Деградация у вас колосальная.
ash
Мабуть, Вадуц є найбільшою сенсацією цього єврокубкового сезону. Клуб, який виступає у другій за силою швейцарській лізі і за перші 5 матчів не здобув жодної перемоги (2 нічиї та 3 поразки), на своєму шляху до групи ЛК пройшов словенський Копер, турецький Коньяспор та врешті-решт австрійський Рапід (загалом 3 перемоги та 3 нічиї).
Spaceman
Вважаю,на результати вплинули дибільні перестановки тренерів,як от: у Максимова була обкатана Ворскла, у Скрипника була обкатана Зоря, у Йовічевіча був обкатаний Дніпро 1, куди він поліз у Шахтар - це не його рівень, так само куди поліз Кучер у Дніпро 1? Відразу у Єврокубки захотів?Брєдятіна..Тренуй Металіст та зростай з ним..
VK-Sport
заглядати в цю табличку більше немає сенсу. Ми бідна країна, де йде війна з 2014го року. Навіть дивно, що не так давно ми довго трималися в 10ці. Казочка закінчилась.
TimurKhAI
Ну это просто неслыханная русофобия: 38-тысячная страна отбирает статус лидера сезона у 140-миллионной! путин, срочно введи войска в Лихтенштейн, пока не начался групповой этап!
ss2000
Так низько не падали . Нас обигрують клуби із Кіпру , Швеціі , наше місце біля 30. Такі сьогодні реаліі. Проте зараз є важливіші справи за футбол.
Istm
В цьому незрозуміло лише, за що б...повії з УЕФА дали фашистам 4.333 бали
Виктор Коробка
У цьому році нам дійсно краще зайняти 16-ту сходинку, щоб у наступному грало 4 команди: все одно бали здобувають тільки Динамо та Шахтар, так хоч ділити прийдеться на 4, ане на 5. Інші клуби при теперішніх реаліях - поки що баласт. Дай Бог, щоб наші лідери тримали марку хоча б на рівні ЛЕ та ЛК - рівень Ліги Чемпіонів їм зараз зависокий.
Макс Максов
Так, а навіщо нам 5 клубів в єврокубках? 4-5 місце завжди вилітають і потім очки трьох, діляться на 5! Чотири клуби якраз добре, а з нинішнім рівнем УПЛ, можливо краще й три...
BARA.bass
Мы упадём ещё ниже. Из года в год ШАХТЁР набирал очки, и благодаря им мы и держались на плаву. Щас же от того Шахтёра не осталось почти ничего, так что падать в таблице мы будет долго и нудно.
gajvir
Все закономірно. Програємо 22 Кіпру, 23 Швеції, 25  Румунії, так що на жаль  наше місце в найближчі роки  з 26 по 30. А потім буде підйом . І знову будемо 8 -10.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nick07
тут ще до кацапів як широким фронтом до москви (завдяючуючи бл*ядській УЄФА)(((
Хоча певну кількість балів мали б набрати і швидше всього що в 15-і будуть, а от "бонусу" у вигляді групового етапу ЛЧ напрям вже не буде
Юра Шопов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kadaad .
Весь наш футбольный рейтинг держался на наворованных олигархами деньгах и купленными на них легионерах, теперь за это наступила расплата, и это только начало.
SergRV
С одной стороны у нас война. Нет нормального чемпионата, нет практики и настрой игроков соответствующий. Провал в игре естественен.
С другой стороны это дурдом какой то. Здоровые мужики числом в несколько тысяч бегают, гоняют мячик, когда враг убивает, насилует и пытает их граждан. Как себя чувствуете, футболисты и прочие спортсмены?! У меня не укладывается в голове такой футбол.
Triamsv
А в каком случае начисляется бонус за участие в групповом этапе ЛЕ?
an52
На графіках чітко видно, що падіння нашого рейтингу почалося ще у 2018, а особливо сильно з 2020. Щоправда не ми одні такі. Румунія впала ще більше
Алексей Левченко
Наші "футболісти" просто дно. Коли подумаеш, що зараз в нас найкращий Циганков, то стає дурно. Таке враження, що вся наша міць пішла на фронт. А може так і краще...
Nick.Grabowski
Насправді реальний рівень футболу в Чехії вище ніж в Україні, і він вищий в усьому від ДЮСШ, масового футболу та академій до рівня професіоналізму керівників, тренерів та інфраструктури.
Ми лише повертаємося на свій реальний рівень.
В принципі це закономірні наслідки олігархічного футболу.