Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 25 серпня 2022, 18:43
1240
0

ЦУРЕНКО: «Купили вже другу машину для військових, назвали на честь Марти»

Українська тенісистка – про створення благодійного фонду

| Оновлено 25 серпня 2022, 18:43
1240
0
ЦУРЕНКО: «Купили вже другу машину для військових, назвали на честь Марти»
Інстаграм Лесі Цуренко

Українська тенісистка Леся Цуренко розповіла про створення спеціального фонду.

- Наш фонд називається United Athletes Foundation, спеціально по-спортивному, щоб відразу було зрозуміло, хто ним займається. Весь обсяг організаційної роботи з оформлення нашого фонду було покладено на Павла Журавльова. Це найтитулованіший і найвідоміший кікбоксер-професіонал з України. Справжня світова зірка бійцівського світу. Він сам із Криму і поїхав звідти, коли відбулася анексія. Він переїхав до Одеси, рвався на фронт, але врешті-решт залишився більше в організаційній роботі. Разом із ним я та Сашко Долгополов.

Ми активно просуватимемо наш фонд по всіх доступних каналах. Ми налаштовані на довгу та плідну роботу, не лише під час війни, а й надалі для відновлення та будівництва нашої прекрасної країни. У нас дуже амбітні плани, і ми обов'язково їх реалізуємо.

Зараз ми розпочнемо з тенісного світу. І якщо говорити з організаціями типу USTA, ITF, WTA, ATP дуже складно, в силу їхнього менталітету та вибудуваними роками порядками, то ми думаємо, що достукатися до гравців було б простіше та дієвіше. На жаль, мені здається, що майже 90% усього туру вважають, що війна вже закінчилася. Тому на нас чекає ще й просвітницька робота. Якби кожен тенісист скидав щомісяця суму в 100-500$, це дуже допомогло б нам у реалізації соціальної допомоги. Тому ми розробляємо стратегію та робитимемо все можливе для допомоги нашій країні.

Зараз ми купили вже другу машину для військових, і вона відразу після фарбування поїхала на фронт. Дуже бойова машина, на ній написано "Матільда". Так ми називаємо Марту Костюк. "Матільда" - це гаубиця, а у Марти на корті удари, як снаряди вилітають, тому ми її так називаємо. Цю машину, так само, як і першу, купили разом наш фонд та Марта. До речі, на першій машині було написано "Злий Пес" - це вже про Сашу Долгополова.

Ми створили фонд нещодавно, але коли оформляли його, то купили екскаватор для Миколаївської області. У його купівлі брали участь крім фонду, Марта Костюк та Еліна Світоліна. Це була феєрична покупка, тому що були дуже великі складнощі з пошуком саме такої техніки, яка потрібна, щоб рити окопи. Практично вся техніка була задіяна і коли ми його купили, то нашому щастю не було меж, що людям не доведеться рити вручну. На решту грошей нам вдалося ще відправити воду в багатостраждальний Миколаїв. Це вже втретє, коли ми відправили туди партію води. Через наш фонд ми також купували дрони, купували оптичні приціли – зараз ми намагаємось допомагати як військовим, так і цивільним особам.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 22:25 4
Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Довбик вписав своє ім'я в історію Жирони завдяки голу у ворота Барселони
Футбол | 04 травня 2024, 21:01 0
Довбик вписав своє ім'я в історію Жирони завдяки голу у ворота Барселони

Артем відзначився у очному матчі команд на 4-й хвилині поєдинку

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.