Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 25 серпня 2022, 09:16
9018
6

Збірна України програла Італії у відбірковому турнірі чемпіонату світу

Команда Айнарса Багатскіса вела по ходу матчу, але не змогла втримати перевагу

| Оновлено 25 серпня 2022, 09:16
9018
6
Збірна України програла Італії у відбірковому турнірі чемпіонату світу
fiba.basketball

Збірна України стартувала у вирішальному раунді кваліфікації на чемпіонат світу. На цій стадії кожен матч має ключове значення у контексті боротьби за путівку на світову першість. І українські вболівальники мають право розраховувати на пристойні результати нашої команди, адже під прапори збірної вдалося зібрати практично всіх найсильніших баскетболістів.

Фаворитами матчу вважалися італійці. Але на початку поєдинку наші показали, що суперникам не буде легко. Зустріч розпочалася з данку Михайлюка, а потім відзначився і другий наш представник НБА Лень. Українці грали розкуто та організували собі шестиочкову перевагу. Щоправда, італійці нівелювали цей гандикап, і на першу перерву команди пішли з нічийним результатом.

У першій чверті розчарувала неточність українців під час кидків з-за дуги: із семи дальніх спроб жодна не досягла мети. Натомість у другій чверті із цим особливих проблем не виникало. Українці стартували з ривка з рахунком 7:0, який включав і точний кидок з-за дуги від Сидорова. Тренерський штаб збірної Італії взяв тайм-аут, після чого Ткаченко та Бобров «трьошками» збільшили нашу перевагу. А в італійців гра відверто не йшла. Навіть відкриті кидки із середньої дистанції у баскетболістів «Скуадри адзурри» не залітали. У підсумку друга чверть завершилася з різницею «+11» на нашу користь.

На жаль, італійці переламали перебіг матчу у третій чверті. Пів чверті їм знадобилося для того, щоб зрівняти рахунок на табло, після чого почалися гойдалки. А на останній хвилині третьої чверті гості забезпечили собі п'ятиочкову перевагу. Неприємностей додало пошкодження Санона, який через больові відчуття так і не зміг повернутися до гри. Усю четверту чверть наша команда намагалася наздогнати суперників. Часом це вдавалося, але італійці відразу повертали собі перевагу. А наприкінці сил у «синьо-жовтих» уже не вистачило, і збірна Італії здобула перемогу.

Наступний матч кваліфікації українці проведуть 26 серпня на виїзді проти Ісландії.

Кваліфікація чемпіонату світу. Група L.

Україна – Італія – 89:97 (19:19, 26:15, 22:38, 22:25)

Україна: Близнюк (9 + 6 підбирань), Герун (10 + 7 підбирань), Лукашов (10 + 7 підбирань + 6 передач), Лень (8), Михайлюк (11), Пустовий (10), Санон (8 + 5 передач), Ткаченко (8), Бобров (7), Сидоров (8), Войналович

Італія: Менніон (11 + 9 передач), Пайола, Спіссу (3 + 6 підбирань), Тонут (11), Датоме (3), Річчі (9), Полонара (9), Галлінарі (10), Фонтеккіо (20), Меллі (17 + 6 підбирань), Біліга (4).

Арена Рига (Рига, Латвія)

УКРАЇНА – ІТАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома умова, за якої тренера Мудрика буде звільнено з Челсі
Футбол | 25 квітня 2024, 05:00 2
Стала відома умова, за якої тренера Мудрика буде звільнено з Челсі

Маурісіо Почеттіно має вивести «пенсіонерів» до єврокубків, інакше залишить пост коуча

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Ад
дякуючі суддям,які в вирішальний момент необгрунтовано сталі карати наших гравців штрафними 4-5 поспіль,тут люба команда зломается...
Ігор Сірий
Грали дуже достойно проти топової команди. Перемоги будуть обов'язково
supernik
Програв тренер. Не пішла гра у Михайлюка, заміни  а він тримав його до останнього. А в кінці був зовсім безпорадний, втратив контроль над командою. А італійці  показали як необхідно командно грати, молодці! 
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex Alex
Да судьи - то такое. Бывало и похуже. Матч проиграл Михайлюк.