Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Бенфіка
23.08.2022 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:0 3 : 0
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 серпня 2022, 21:03
13234
74

Мірча ЛУЧЕСКУ: Рахунок міг бути 0:6. Не всі в Динамо готові до цього рівня

Тренер киян оцінив виліт з Ліги чемпіонів

| Оновлено 24 серпня 2022, 21:03
13234
74
Мірча ЛУЧЕСКУ: Рахунок міг бути 0:6. Не всі в Динамо готові до цього рівня
ФК Динамо Київ

Наставник «Динамо» Мірча Луческу прокоментував поразку від «Бенфіки» 0:3 та виліт з Ліги чемпіонів. Восени кияни гратимуть у групі Ліги Європи.

- Містере, «Бенфіка» була найсильнішим клубом у кваліфікації цієї Ліги чемпіонів?

- Нашою найбільшою проблемою була не «Бенфіка», а ситуація в цілому. Ми залучаємо гравців із академії, однак вони поки не готові до такого рівня. У нас в захисті грають 19-річний Забарний, 20-річний Вівчаренко, 22-річний Сирота. Як я вже казав на передматчевій пресконференції, «Бенфіка» - набагато сильніша, але й для нас недопустимо робити стільки помилок. Результат міг бути навіть 0:6, різниця була надзвичайно великою. Ми могли зробити небагато - тільки завадити нашому супернику забивати. До першого голу призвела дрібна помилка, до другого та третього пропущених м'ячів призвели значні помилки.

«Бенфіка» заслуговує на цю перемогу, вітаю їх та бажаю гарного виступу в груповому етапі Ліги чемпіонів. Лісабонці - команда дуже високого рівня та кваліфікації, вони грають у видовищний, динамічний і організований футбол.

- На вашу думку, до якого етапу «Бенфіка» може дійти в Лізі чемпіонів?

- Як ви знаєте, наші гравці вже два місяці не були вдома, не бачили свої родини. Складно знайти іншу команду в такій самій складній ситуації, в якій перебуваємо ми. На сьогоднішній день «Бенфіка» була набагато сильнішою за нас і заслуговує кваліфікуватися до Ліги чемпіонів. Але поки що дуже зарано казати, чи зможе «Бенфіка» претендувати на перемогу в турнірі.

Ми ж цього тижня розпочнемо новий чемпіонат, де гратимемо з 18-20-річними футболістами. Не хочу шукати в цьому виправдань, але «Бенфіка» була в обох матчах сильнішою за «Динамо». Ми зробили неможливе.

- Які ваші очікування від нового ігрового року, який в Україні пройде в умовах війни?

- У нас одне бажання - ми хочемо продовжувати грати у футбол та жити. Це найважливіше у воюючій країні. Спортивні результати в такій ситуації відходять на другий план. Але дуже важливо не здаватися та продовжувати грати чемпіонат. У середу ми вирушимо до Львова, згодом - поїдемо до Києва, потім знову повернемося до Європи. Це багато годин подорожей автобусом, що додає складнощів. Проте я сподіваюся, що гравці встигнуть психологічно відновитися після цієї гри.

- «Динамо» готове стартувати в чемпіонаті України?

- Ми втратили кількох важливих гравців через пошкодження - це Попов, Циганков, Гармаш, Андрієвський. Проте після відновлення ці досвідчені футболісти зможуть допомогти команді пережити цей важкий час.

- Після втрати «Шахтарем» ряду важливих гравців «Динамо» є найсильнішою командою України?

- Не варто порівнювати «Шахтар» з «Динамо», адже у гірників є можливість придбати футболістів високого рівня - згадаємо тих же Нереса, Траоре. «Динамо» ж із моменту мого приходу до клубу робить ставку на українських гравців, вихованців академії. Це не так легко, у футболі потрібні гравці з інших країн і культур, це створює хорошу конкуренцію та змагальний дух.

Шкода, що «Шахтар» втратив своїх гравців. Цей сезон буде дуже важким для нас усіх. Ми поки не уявляємо, коли та в яких умовах ми гратимемо, чи будуть обстріли під час матчів. Але ми маємо продовжувати грати - це дуже важливо для всіх.

Оцініть матеріал
(100)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кроки Ароки – широкі. Що треба знати про відкриття Прімейри останніх років
Футбол | 26 квітня 2024, 13:15 1
Кроки Ароки – широкі. Що треба знати про відкриття Прімейри останніх років

Олексій Рижков – про португальський клуб, який останнім часом пристойно прогресує

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 74
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
shoko
"два місяці не були вдома і не бачили родини"... А багато хлопців в окопах з початку війни не бачили..ще й под обстрілами ..поки ви по Європах катаєтесь бідолаги..Хочете помінятись з ними місцями..
mayakovskiy1
Надо просто быть готовым к тому что футбола у нас сейчас нет. И это нормально. В стране война, наш футбол сейчас в унитожении русни. На еврокубки пох от слова совсем
Nick.Grabowski
За 20 років після смерті Лобановського - олігархічний футбол в Україні не зміг розвинути жодну зірку світового футболу ні серед гравців, ні серед тренерів. 
Україна - це держава з населення понад 40 млн. І жодної зірки світового футболу, жодного українського тренера світового рівня за 20 років. 
А це серйозний показник ефективності керівництва ім Павелко-Суркіса-Ахметова. 
nick07
в принципі то так, але давайте порівняйом 19-річних зірок топ-клубів і динамівських вихованців, це не кажучи про 22-річного Сироту - в Європі це вже сформований гравець.
Так, Луческу правий що є проблема в гравцях, але про це всі роки писали - де вихованці футбольних академій наших ТОПів?  Де селекційна служба? Якщо той же ШД - у них селекція на голову вище ніж в ДК.
А от щодо нинішнього чемпіонату - то тут напевно ДК фаворит і нам залишається лише надіятись що Містер за рік зуміє краще підготувати команду до виступу у ЛЧ, ніж зараз є
Александр Науменко
Різні вагові категоріі.
kadaad .
В Динамо никто , уже лет двадцать, не готов к такому уровню.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Выталкиватель парашутистов
Как поднять "боевой" дух команды? Очень просто. Посадить в клубный автобус и на передок. Много времени не надо их там держать,часика хватит. Потом отмыть автобус от испражнений, привезти их в Киев, дать день на реабилитацию и на поле. Они, футболисты, всех будут рвать на фашистский знак, только за то,чтобы их туда снова не повезли. 100 %...
shoko
Не сподобалося виправдання і  ниття про "
Alex86 1
Про шахту и легов румын конечно загнул отмазку, кроты как раз лишившись полностью клуба пляжников пострадали куда более нежели ДК да и покупать их пачками сейчас, очевидно, не смогу.
А так то похоже, если б не война, то пора было после того как он взял все в чемпе идти красиво на пенсию, ибо всплеск был тогда от его прихода, а сейчас уже одно и тоже будет только и ничего хорошего ждать не приходится, к сожалению
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Nick.Grabowski
Поки в Німеччині, Франції, Іспанії щороку народжуються нові талановиті тренери у віці 30-40 років з сучасним баченням футболу, ДК грає у невідомо що за старими трафаретами. 
В принципі можна сказати, що така розгромна поразка - це ще й "заслуга" самого Луческу. Все ж він працює давно з командою, добре знає здібності власних гравців. 
Сирота в якості ЦЗ - це повний провал. І не лише гравця, але і головного тренера.
Але це навіть добре. ШД та ДК - це клуби ПР та ОПЗЖ. Тому жодної підтримки колаборантам та .....ам. 
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил