Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 серпня 2022, 18:43
2114
0

Угорщина – Україна. Прогноз і анонс на відбірковий матч чемпіонату Європи

У підопічних Івана Петкова є шанс поквитатися з суперницями за Євролігу

| Оновлено 24 серпня 2022, 18:43
2114
0
Угорщина – Україна. Прогноз і анонс на відбірковий матч чемпіонату Європи
СEV

Минулої суботи стартував відбірковий турнір чемпіонату Європи з волейболу 2023 року серед жіночих команд. В перший ігровий день збірна України в групі С без особливих проблем перемогла команду Кіпру 3:0. А вже у середу 24 серпня підопічним болгарського фахівця Івана Петкова належить провести свій другий матч турніру. На майданчику суперниць вони зустрінуться з національною збірною Угорщини.

Україна

Наша команда свій стартовий поєдинок проводила в чеському місті Кутна Гора, який на час відбору став її домашньою ареною. Як і передбачалося, особливих складностей у збірної України в тій зустрічі не було. Тільки в першій партії в якийсь момент щось було схоже на справжню боротьбу, а в основному перевага українок була переконливою та відчутною.

З Угорщиною, швидше за все, все буде по-іншому. Ці команди зовсім недавно грали разом в одній групі С в «Золотій Євролізі». До речі, обидва матчі проходили в Будапешті, де суперниці зустрінуться знову. Спочатку збірна України виграла з рахунком 3:1, а потім програла 2:3.

Про другу гру хочеться сказати окремо. Будь-яка перемога достроково виводила українок до «Фіналу чотирьох». І наша команда була дуже близька до виконання цього завдання. За партіями вона вела 2:1, а у вирішальному п'ятому сеті, виграючи 14:11, українські волейболістки примудрилися програти п'ять очок поспіль і були повалені на тай-брейку 14:16. Саме ця поразка не дозволила їм надалі поборотися за нагороди турніру.

І ось нове протистояння. Будемо сподіватися, що тренерський штаб врахував всі помилки, допущені у тій грі, і зроблять правильні висновки.

Угорщина

У «Золотій Євролізі» крім перемоги над Україною угорська команда більше нічим особливим не запам'яталася. У себе вдома вона програла Румунії 2:3, а в заключному матчі турніру поступилась тій же Румунії з рахунком 0:3 і в підсумку посіла останнє місце в групі.

Натомість у першому турі цьогорічного відбору до чемпіонату Європи збірна Угорщини в гостях зуміла здолати Португалію. Причому перемогли гості в трьох сетах, не дозволивши господаркам майданчика ні в одній партії набрати більше 18 очок. Найрезультативнішими у переможців збули Анетт Немет, яка принесла своїй команді 14 очок, Орсоля Папп (12 очок) і Грета Закмарі (11).

Прогноз

Враховуючи, що в українських волейболісток є «боржок» Угорщини за «Золоту Євролігу», будемо сподіватися, що наша збірна візьме реванш за ту прикру поразку. Тому ставимо на успіх підопічних Івана Петкова 3:1.

24 серпня, середа

Угорщина - Україна
Будапешт. «Sport Hall Riz Levente». 19:00
УГОРЩИНА - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:3
Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Барком-Кажани переміг нещодавнього володаря Кубка ЄКВ
Волейбол | 22 березня 2024, 23:57 0
Барком-Кажани переміг нещодавнього володаря Кубка ЄКВ

У матчі Плюс Ліги львів'яни завдали поразки «Ресовії» з рахунком 3:1

Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією
Футбол | 27 березня 2024, 18:14 1
Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією

Михайло також зізнався, що вже втомився від камбеків і хоче вигравати більш упевнено

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.