Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 серпня 2022, 20:26
11017
61

Сухий старт на Олімпійському. Шахтар і Металіст 1925 зіграли внічию

Перший матч нового чемпіонату завершився без голів

| Оновлено 23 серпня 2022, 20:26
11017
61
Сухий старт на Олімпійському. Шахтар і Металіст 1925 зіграли внічию
ФК Шахтар

Новий сезон чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги був відкритий матчем у Києві на стадіоні НСК «Олімпійський» між донецьким «Шахтарем» та харківським «Металістом 1925».

Символічно, що відкриття першого чемпіонату УПЛ за умов повномасштабної війни з росією припало на День Державного прапора України. Перед початком зустрічі було піднято унікальний прапор. Це синьо-жовтий стяг, з яким українець Данило Мигаль вибіг на поле в Монреалі під час півфінального матчу Олімпіади-1976 між збірними НДР та СРСР. Тоді у збірній СРСР виступало одразу 9 гравців київського «Динамо».

ФК Шахтар Донецьк

Стільки ж українців уперше за довгий час з'явились на полі у футболці донецького «Шахтаря». А все тому, що всі легіонери, окрім Лассіни Траоре, покинули клуб, а підписати їм на заміну вдалося лише двох гравців із паспортами інших країн – хорватського півзахисника Невена Джурасека та бразильського захисника Лукаса Тейлора.

У першому таймі вболівальники, які були змушені дивитися поєдинок на ТБ через заборону відвідування стадіонів, не побачили забитих м'ячів, хоча моменти мали обидві команди. Кілька разів на ударній позиції опинявся Михайло Мудрик, однак йому або не бракувало влучності, або ж на висоті був воротар Олег Мозіль, який проводив дебютний поєдинок в елітному дивізіоні. Відмінний шанс відкрити рахунок був у Ростислава Русина з «Металіста 1925», але номінальних господарів урятував Анатолій Трубін.

У другому таймі гравці «Шахтаря» зробили акцент на контроль м'яча та володіли практично повною ініціативою. Втім, час цокав, а цифри на табло не змінювалися, що було на руку, звичайно, «Металісту 1925». На 75 хвилині Михайло Мудрик з лівого флангу змістився в центр і з-за меж штрафного майданчика пробив без шансів для голкіпера, але м'яч зрадницьки влучив у поперечку.

ФК Шахтар Донецьк. Перший удар по м'ячу завдав український військовий

Найреальніші можливості для взяття воріт у харків'ян наприкінці другого тайму були під час виконання стандартів, але гольовими ті моменти можна назвати лише з натяжкою. У будь-якому випадку очевидно, що від того «Шахтаря», який в УПЛ міг впевнено вигравати десятки матчів поспіль, залишилася тільки назва.

0:0 – команда Ігора Йовічевича втратила два очки і тепер розмови про те, що «Динамо» має стати чемпіоном за підсумками сезону, здаються більш ґрунтовними. Голами матч-відкриття не порадував, але добре, що хоч перерв на повітряні тривоги цього разу вдалося уникнути.

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Шахтар» – «Металіст 1925» – 0:0

Очеретько (84) – Ременюк (72)

«Шахтар»: Трубін, Михайличенко, Кривцов, Матвієнко, Тейлор, Петряк (Очеретько, 76), Степаненко, Судаков (Бондаренко, 61), Мудрик, Джурасек, Сікан (Тотовицький, 61).

«Металіст 1925»: Мозіль, Шершень, Безуглий, Курило, Рудавський, Мартинюк, Русин, Габі, Кравченко (Дудік, 78), Ременюк (Дмитренко, 78), Зубков (Бичек, 71).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ШАХТАР - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Стане мемом? Мудрик завдав курйозного удару у матчі АПЛ
Футбол | 27 квітня 2024, 23:20 6
ВІДЕО. Стане мемом? Мудрик завдав курйозного удару у матчі АПЛ

Лондонський клуб поступається «Астон Віллі»

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 25
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Коментарі 61
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Лебедев
Ой как плохо, что они играют в группе ЛЧ. Смотреть даже как то страшно....
Игорь Петров
Убогое зрелище, от шахтера осталось одно название, по-большому счету это фк мариуполь, разбавленный несколькими «старичками» горняков ( Степаненко, Кривцов, Пятов)
DK1961
Подтверждение того, что без браузил - "шахтеры" не команда. Посмотрим, как они сыграют с более сильными клубами, я думаю, что будет еще нагляднее
DK1961
"аргументу", не умеющему аргументировать (но зато любящему безосновательно обзывать):
1. "Динамо...кипр" - уже тысячу раз доказано (в том числе налоговыми органами Украины), что фейки ахметовские, вываливающиеся грязным потоком в СМИ - именно фейки, за которыми ноль доказательств. А вот у твоего ХОЗЯИНА рыльце давно в пушку в части неуплаты налогов, но особо этим никто не занимается (или НЕ ХОЧЕТ по причине коррупции заниматься).
2. "ОПЗЖ..." - надо доказывать, что ахметов МОГ, НО НЕ ХОТЕЛ противостоять событиям на Донбассе в 2014 году?!! ВЕСЬ Донбасс, ВСЕ чиновники, ВСЯ полиция ему подчинялись и были у него на кормлении - но он выжидал, ВТАЙНЕ поддерживая сепаров. Что, не так разве?
Так что сиди лучше на своем месте (у компа) и не пиши гадости. Да, и запомни: антирекорд ТВОИХ (0:10 не самой сильной немецкой команде в двух матчах) превзойден может быть именно ТВОИМИ в будущей группе ЛЧ. Лично у меня здесь сомнений не возникает
Aleks04
І це команда - претендент на другу позицію?! Не смішить.. Радий за йобановіча 
Demon
Уважаемые болельщики различных команд!!!
У нас ВОЙНА, погибают люди, а вы здесь ругаетесь!!!
Не до футбола.
Мир всем нам!!!
 Все буде Україна!!!
IgorDK
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
Трубин молодец, могли проиграть
Макс Максов
Поки туманні перспективи, тому що гра так собі... Як в нападі, так і в захисті!
DK1961
А теперь представьте себе с каким счетом этот клюб будет залетать ЛЮБОМУ сопернику в группе ЛЧ
BARA.bass
Я хоть и болею за ШАХТЁР, но с таким составом при всём уважении к футболистам, им тяжело будет составить конкуренцию Динамикам за чемпионство. Но я доволен что хоть чемпионат запустили, и это уже достижение.
axylinam
Качество игры Шахтёра на уровне каких нибудь немецких аматоров- состав мёртвый, Мудрик принимает много сомнительных решений на поле, игрок явно сырой, но главное что чемпионат начался, это уже плюс
Віталій Ткачук
Вже й календар продажна УАФ підігнала під Шахту, а вони середнячку ледве не програли. В ЛЧ буде біда.
yuriy_kent
Зі стартом УПЛ нас! Як для першого матчу непогано. Шкода що не додали. Але і Металіст грав непогано. Видно що команда не зіграна. Треба розуміти і жити з новими реаліями нашого чемпіонату. Після перемоги на фронті будуть і перемоги в чемпіонаті. 
Alex86 1
Команды УПЛ теперь смогут статку улучшить с шахтой, хотя состав у них и сечас для супер дно лиги вполне норм, а вот за еврокубки действительно будет срам
name_footbol
Перестаньте сраться между клубами...мы одна страна...одна нация...Спорт.юа, здорово описывал ситуацию вокруг Украины...писал открыто и с матом...Это нормально, но вот когда вы опять начинаете срач наводить...это жалкое зрелище!
Igor Jones
Да   ППЦ... шахтарчикам без бразилов
Burevestnik
і так буде після кожного матчу ШД  і ДК : 
прихильники ДК провокують прихильників ШД  і навпаки... 
 
Умник
Орки тоже упл смотрят😆, тьфу тьфу без сирен пока
Vladislav Pohily
З такою грою Шахти з чемпіоном думаю все зрозуміло. Якщо Динамо й програє, то тільки через мутки з телепулом, якщо будуть якісь санкції.