Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 22 серпня 2022, 08:25
8181
0

За кого вболівав Крим. День 178. Після перемоги Усика орки запустили ракети

Sport.ua розповідає про найважливіші події за суботу, 20 серпня

| Оновлено 22 серпня 2022, 08:25
8181
0
За кого вболівав Крим. День 178. Після перемоги Усика орки запустили ракети
Getty Images/Global Images Ukraine

178-й день війни. 20 серпня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 20 серпня

04:00. У відповідь на перемогу Усика орки запустили ракети

У Миколаєві пролунали вибухи. Мер Миколаєва Олександр Сенкевич: «Миколаєв – потужні вибухи! Чути у різних районах».

21 серпня близько 03:00 зенітним ракетним підрозділом повітряного командування Південь над морем знищено дві крилаті ракети типу Калібр.

Представник Одеської ОВА Сергій Братчук: ракети окупанти випустили з акваторії Чорного моря. Ще три крилаті ракети влучили у території одного із сільськогосподарських підприємств Одеського району, є влучання у зерносховище.

23:59. Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Сьогодні обов'язково вболіваємо за Усика, наш хлопець»

20:30. Стратком ЗСУ: українські хакери зламали телебачення в Криму

Стратком ЗСУ: Українські хакери зламали телебачення в окупованому Криму, показавши звернення президента Володимира Зеленського.

Як випливає з опублікованого відео, в ефірі російського першого каналу транслювався фрагмент звернення президента України Володимира Зеленського.

На відео Зеленський каже: «Нехай кожен із російських чиновників, які захопили собі дорогоцінну землю в Криму, пам'ятає – це не та земля, де їм буде спокій» У ролику також показано відеоряд з українськими та кримськотатарськими прапорами під пісню Тіни Кароль: Україна – це ти.

19:00. Генштаб: окупанти ведуть наступальний бій на Миколаївському напрямку

росіяни намагаються покращити тактичне становище на Миколаївському напрямку, ведуть наступальний бій у напрямку Васильки – Благодатне, водночас на Слов'янському, Краматорському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямах ЗСУ відбили наступальні дії окупантів.

17:10. Армія дронів: Україна отримала вже 100 великих птахів, скоро буде 200

Україна в рамках проекту Армія дронів отримала вже близько 100 великих безпілотників для далеких відстаней, найближчими місяцями очікується стільки ж.

Віце-прем'єр та міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров: «Зараз у нас майже 2,5 тисячі кілометрів лінії фронту. Є ще глибина фронту, яку ми умовно поділили на чотири рівні. Перша лінія – це до 3 км, друга, третя та четверта – 60, 70 та 120 км відповідно. Так ось, для трикілометрової зони нам потрібно до 10 тисяч дронів. Це маленькі пташки, які можуть використовуватись у побуті. Вони потрібні для міських боїв та розвідки на невеликі відстані.

Для інших ліній потрібні великі безпілотники, що літають на довгі відстані. Таких дронів ми законтрактували вже понад 200 штук. Приблизно стільки їх потрібно, щоб наші військові могли виконувати тактичні завдання лінії фронту. Вони починають поступати поступово – близько 100 штук уже в Україні. Я думаю, що до кінця жовтня-початку листопада всі законтрактовані дрони будуть у нас.

Україні потрібно постійно підтримувати цю кількість безпілотників. Тобто, незалежно від того, скільки їх буде знищено ворогом, ми маємо забезпечити можливість їхнього оперативного оновлення. Для цього ми постійно шукаємо можливості для покупки цих дронів, ремонтуємо старі, відкриваємо хаби для їх відновлення та, звичайно, навчаємо на постійній основі пілотів. Поки що вдалося зібрати вже близько 855 млн грн на купівлю нових БПЛА».

15:00. Над Дніпром спрацювала ППО і збила 4 ракети Калібр

Вранці 20 серпня у Дніпрі пролунав вибух, голова області повідомив, що ППО збила 4 ракети Калібр, які росіяни випустили Дніпропетровщиною.

ВК Схід: «Дніпро, працює ППО. Сигнали тривог не ігноруємо!»

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомив, що ППО збила над Дніпропетровщиною всі 4 ракети Калібр, які росіяни направили на область.

Пізніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що для того, щоб збити 4 російські Калібри в районі Дніпра, ЗСУ використовували лише 4 ракети комплексу С-300.

Після обіду голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук показав залишки крилатих ракет Калібр, які збила ППО, та зазначив, що уламки однієї з ракет впали в Покрові та пошкодили 4 приватні житлові будинки.

13:50. На Заході заговорили про 5-ту статтю договору НАТО у разі аварії на ЗАЕС

Голова комітету з оборони Палати громад парламенту Великобританії Тобіас Еллвуд заявив, що навмисна аварія з витоком радіації, вчинена росіянами на ЗАЕС, має бути витлумачена як напад на держави НАТО.

Еллвуд коментував повідомлення преси, що, на думку української сторони, рф створює передумови для того, щоб звинуватити Україну в атаці на Запорізьку АЕС: «Давайте прояснимо це зараз. Будь-яке навмисне пошкодження, яке спричинить потенційний витік радіації в українському ядерному реакторі, буде порушенням статті 5 НАТО».

Його позицію підтримав член Палати представників Конгресу США від штату Іллінойс Адам Кінзінгер: «Це так на 100%. Навіть не обговорюється. Будь-який витік уб'є людей у ​​країнах НАТО, це автоматичне застосування статті 5».

11:40. Поблизу Євпаторії також пролунали вибухи

У селищі Заозерне, що поблизу Євпаторії, також чули вибухи; окупаційна влада повідомила, що працювала система ППО і ціль вражена.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров: «Над селищем Заозерне (передмістя Євпаторії) також чути вибухи. Схоже, росіяни відбиваються від безпілотника. Чекаємо на подробиці».

Так званий голова Криму сергій аксьонов повідомив, що в Західному Криму спрацювала система ППО і ціль була вражена. За його словами, постраждалих та пошкоджень немає. Аксьонов закликав мешканців зберігати спокій та довіряти лише офіційній інформації.

10:30. У Севастополі знову бавовна: окупанти кажуть – збили безпілотник

Вранці 20 серпня знову пролунав вибух у Севастополі, окупаційна влада повідомила, що над дахом штабу Чорноморського флоту збили безпілотник.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров: «О 08:20 ранку в районі штабу чорноморського флоту рф в окупованому Севастополі пролунав сильний вибух. З Севастополя повідомляють, що безпілотник влетів у дах будівлі штабу рф.

Глава окупантів леонід развожаєв: «Знаходжуся в штабі флоту. 25 хвилин тому до даху прилетів безпілотник. На жаль, збитий не був, хоч над бухтою працювали стрілецькою зброєю. Ішов низько. Жертв немає»

Потім він уточнив, що безпілотник нібито був відпрацьований постом повітряної оборони флоту – БПЛА нібито збили прямо над штабом флоту, він упав на покрівлю і загорівся.

Очевидці опублікували у мережі відео безпілотника, який атакував штаб флоту у Севастополі, а також момент його обстрілу. За словами развожаєва, підходи та під'їзди до штабу флоту перекриті поліцією. Він закликав мешканців по можливості залишатися вдома найближчим часом. Пізніше развожаєв опублікував у Telegram відеозвернення, в якому повідомив, що у місті все під контролем, роботу всіх служб посилено.

09:00. Захисники знищили вже 44900 окупантів

За 177 днів війни в Україні втрати Росії становлять 44900 військових, 1907 танків і 1018 артилерійських систем.

Генеральний штаб ЗСУ. Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 20.08 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 44900 (+200) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1 907 (+8) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 4212 (+17) од.,
  • артилерійських систем – 1018 (+2) од.,
  • РСЗВ – 266 (+0) од.,
  • засобів ППО – 141 (+0) од.,
  • літаків – 234 (+0) од.,
  • вертольотів – 197 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 803 (+8) од.,
  • крилатих ракет - 190 (+0) од.,
  • кораблів/катерів – 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 3 137 (+7) од.,
  • спеціальної техніки – 97 (+3) од.

Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.

07:00. Зведення: На 4 напрямках ЗСУ змусили ворога відступити

На Харківському, Слов'янському, Бахмутському, Новопавлівському напрямках ЗСУ відбили штурми росіян та відтіснили ворога.

01:00. Зеленський: ми не залишимо без відповіді жоден із ударів

00:00. Початок 178-го дня війни, 20 серпня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.