Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 20 серпня 2022, 19:40
3161
2

ШАТЕРНІКОВА: «Фесечко проходить службу у Силах Спеціального Призначення»

Відома екс-боксерка – про призначення українського рефері на реванш Усик – Джошуа

| Оновлено 20 серпня 2022, 19:40
3161
2
ШАТЕРНІКОВА: «Фесечко проходить службу у Силах Спеціального Призначення»
Facebook. Аліна Шатернікова

Віцепрезидентка Ліги професійного боксу України та колишня чемпіонка світу Аліна Шатернікова розповіла про призначення українського судді Віктора Фесечка на реванш між чемпіоном WBA, WBO та IBF у надважкій вазі Олександром Усиком (19-0, 13 КО) і колишнім чемпіоном світу Ентоні Джошуа (24-2, 22 КО).

«Буквально декілька хвилин тому я розмовляла з Віктором. На що він звернув увагу, що дуже-дуже спекотно. Дуже важкий клімат. Зранку та ввечері ще більш-менш, то вдень просто жах.

Ми дуже багато часу витратили з Олександром Красюком на те, щоб Віктор поїхав у коротеньке відрядження, на дуже важливу для нас місію. Фесечко військовослужбовець, який проходить службу у Силах Спеціального Призначення.

Погодження на його виїзд було безпосередньо з Міністром Оборони України. Ми до нього звертались, до нього звертався Міністр Спорту, пройшли всю документальну епопею і, слава богу, зробили роботу якісно.

Він отримав дозвіл та коротке відрядження. Потім ми почали планувати його складний маршрут. Коли Віктор вже прилетів до Джидди і написав мені повідомлення про це, я просто видихнула з полегшенням.

Тому що це здається, що все так просто, але було дуже багато дрібних пазлів. В тому числі на етапі затвердження судді. Робота Ліги професійного боксу України заключається і в тому, щоб підіймати статус не тільки боксерів, а суддів.

Щодо протесту, вже нічого не зміниться. Вже все затверджено, пройшли необхідні процедури, пройшов Rules Meeting – коли супервайзер бою розповідає всі правила та тонкощі всім учасникам поєдинку.

Від рефері до боксерів. Наприклад, як мають діяти всі в ситуації, коли боксер вилетів з рингу? За скільки секунд він повинен повернутись? Ось це все потрібно проговорити.

Коли була ситуація з протестом, дуже багато роботи зробила команда Усика та особисто Олександр Красюк», - сказала Шатернікова.

Реванш Олександр Усик – Ентоні Джошуа пройде в ніч з 20 на 21 серпня в Джидді. Початок – не раніше 00:50 за Києвом.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Zhez53
Алина пару раз упомянула о протесте. О каком протесте речь???