Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 21 серпня 2022, 06:28
2248
0

Важлива зброя. День 177. США оголосили новий пакет допомоги для України

Sport.ua розповідає про найважливіші події за п'ятницю, 19 серпня

| Оновлено 21 серпня 2022, 06:28
2248
0
Важлива зброя. День 177. США оголосили новий пакет допомоги для України
Twitter

177-й день війни. 19 серпня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 19 серпня

23:59. Зеленський: ми не залишимо без відповіді жоден із ударів

23:00. США оголосили новий пакет допомоги. Безпілотники, протитанкові ракети та снаряди для HIMARS

США нададуть Україні безпілотники-розвідники та вперше захищені від мін транспортні засоби в рамках нового пакету військової допомоги (Пентагон, CNN, УП).

Пакет допомоги оцінюється в $775 мільйонів і включатиме додаткові боєприпаси та 16 гаубичних систем. Крім того, у пакет допомоги увійдуть 15 розвідувальних безпілотників Scan Eagle, 40 автомобілів із протимінним захистом MaxxPro MRAP та близько 1000 протитанкових комплексів Javelin.

Загалом пакет допомоги передбачає: додатковий боєзапас для систем HIMARS, які раніше надали Києву, 16 гаубиць та боєприпаси, 1000 Javelin, обладнання для розмінування, 15 безпілотників ScanEagle для допомоги у розвідці цілей для української артилерії, 40 машин із захистом (MRAP), які дозволять українцям пересуватися замінованими ділянками, високошвидкісні протирадіолокаційні ракети (HARM), 1500 протитанкових керованих ракет, додаткові хамери, тактичні захищені системи зв'язку, підривні боєприпаси, прилади нічного бачення, тепловізійні системи, оптика.

Таким чином, загальна військова допомога США, спрямована Україні після вторгнення росії 24 лютого, становитиме 10,6 млрд доларів.

22:10. Окупанти: в Євпаторії спрацювала ППО

У Євпаторії в окупованому Криму, ймовірно, спрацювала система ППО, повідомили місцеві жителі та представник окупантів.

Так званий радник голови Криму олег крючков: «В Євпаторії, ймовірно, спрацювала система ППО».

Представник окупантів додав, що Крим нібито під надійним захистом.

21:55. У Севастополі знову вибухи. Окупанти заявили, що цілі вражені

У Севастополі місцеві жителі повідомили про звуки вибухів, голова окупаційної влади міста заявив про роботу ППО і, за попередніми даними, збитого безпілотника.

Згідно з повідомленнями російських та кримських ЗМІ, над містом працює російська ППО. За даними одного з місцевих телеграм-каналів, упродовж хвилини було чути 9 пусків ракет.

Так званий губернатор Севастополя міхаіл развожаєв також повідомив про вибухи, які були чутні в центрі міста. За його даними, цілі вражені.

21:20. Данилов: на порядку денному демілітаризація Криму з його подальшою деокупацією

Секретар РНБО Олексій Данилов повідомив, що на порядку денному покрокова демілітаризація Криму з його подальшою деокупацією:

«Крим – суверенна територія України. Питання порядку денного – покрокова демілітаризація півострова з його подальшою деокупацією.

Кримські колаборанти та зрадники можуть пом'якшити судовий вирок, надаючи цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об'єкти та техніку на території тимчасово окупованого Криму».

20:00. Генштаб: захисники України відбили всі атаки та штурм ворога

Генштаб: У п'ятницю, 19 серпня, українські захисники відбили всі атаки російських загарбників на Донбасі і запобігли спробі прориву на кордоні з Херсонською та Миколаївською областями.

18:40. Макрон зателефонував путіну після майже тримісячної перерви

Президент Франції Еммануель Макрон вперше за тривалий період зателефонував російському колезі путіну. Про дзвінок поки що повідомила лише російська сторона. Макрон та путін, зокрема, поговорили про ситуацію навколо окупованої російськими військами Запорізької АЕС.

У кремлі заявили: «Президенти наголосили на важливості якнайшвидшого спрямування на АЕС місії МАГАТЕ, яка б змогла на місці оцінити реальну обстановку. З російської сторони підтверджено готовність надати інспекторам Агентства необхідне сприяння».

При цьому раніше постпред рф при міжнародних організаціях у Відні міхаіл ульянов заявив, що організувати місію Міжнародного агентства з атомної енергії на окуповану росією Запорізьку АЕС можна було б на початку вересня, але натякнув, що рф погодиться на це тільки на своїх умовах.

Крім того, під час розмови порушувалося питання допуску представників ООН та Міжнародного Комітету Червоного Хреста на місце трагедії у Оленівці. Також Макрон і путін говорили про реалізацію домовленостей щодо зернових коридорів. Востаннє два президенти розмовляли 28 травня.

17:00. Вибухи в Криму вивели з ладу більшу частину авіації чф рф

Вибухи на аеродромі Саки в окупованому Криму призвели до того, що більше половини бойових літаків морської авіації російського чорноморського флоту вийшли з ладу (Reuters).

Західний чиновник на умовах анонімності сказав: «Україна зараз послідовно досягає кінетичних ефектів глибоко в тилу російської армії, що істотно впливає на матеріально-технічну підтримку росії та значний психологічний вплив на російське керівництво.

Наразі ми оцінюємо, що події на аеродромі Саки 9 серпня вивели з ладу більше половини бойових літаків морської авіації Чорноморського флоту. Чорноморському флоту набагато важче функціонувати, аніж флотилії берегової оборони, яка лише час від часу завдавала ракетних ударів, його спробу загрожувати десантним нападом на Одесу було провалено.

Взагалі війна перебуває у моменті майже оперативного застою. Сухопутні сили жодної зі сторін не мають достатньої зосередженої наземної бойової сили для проведення ефективних наступальних дій, які хоч би яким чином суттєво вплинули на хід війни».

13:50. Ердоган пропонує Зеленському організувати зустріч із путіним

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що під час переговорів у Львові запропонував президентові України Володимиру Зеленському провести у Туреччині його зустріч із путіним.

Ердоган: «З Зеленським ми обговорили усі аспекти наших двосторонніх відносин. Я ще раз заявив, що наша солідарність та підтримка територіальної цілісності та суверенітету України триватимуть. Так само, як я сказав путіну під час свого візиту до Сочі. Я нагадав Зеленському, що ми можемо провести зустріч між ними».

12:00. путін планує приїхати на саміт G20, куди запрошено Зеленського

путін планує відвідати саміт Групи двадцяти на Балі в листопаді, заявив президент Індонезії Джоко Відодо (Bloomberg News, УП)

Президент Індонезії: «Сі Цзіньпін приїде. путін також сказав мені, що він приїде».

Вперше лідер Індонезії, яка приймає зустріч G20, підтвердив, що обидва глави держав планують з'явитися на листопадовому саміті.

Спікер Кремля відмовився від коментарів агентству, але інший чиновник, знайомий із ситуацією, підтвердив, що путін планує відвідати зустріч особисто.

11:10. США готують новий пакет озброєння Україні на $800 млн

Адміністрація президента США Джо Байдена готує додаткову військову допомогу Україні на суму близько 800 млн доларів і може оголосити про неї незабаром (Reuters, УП)

Байден затвердить допомогу, використовуючи свої повноваження, що дозволяють президенту санкціонувати передачу надлишкової зброї із запасів США, повідомили джерела.

Співрозмовники зазначили, що оголошення може бути зроблене і наступного тижня. Вони також попередили, що вартість пакету допомоги може бути змінена.

10:00. ЗСУ за добу знищили близько 400 окупантів та 10 ворожих танків

Росія продовжує зазнавати втрат у загарбницькій війні в Україні – за 176 діб українські захисники вже знищили близько 44700 окупантів, понад 10 тисяч одиниць ворожої техніки.

Генеральний штаб ЗСУ: Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку. Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 19.08 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 44 700 (+400) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1899 (+10) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 4195 (+16) од.,
  • артилерійських систем – 1016 (+6) од.,
  • РСЗВ – 266 (+1) од.,
  • засоби ППО – 141 (+5) од.,
  • літаків – 234 (+0) од.,
  • вертольотів – 197 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 795 (+2) од.,
  • крилатих ракет - 190 (+0) од.,
  • кораблів/катерів – 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 3130 (+69) од.,
  • спеціальної техніки – 94 (+1).

09:10. Британська розвідка: путін програє інформаційну війну в Україні

За 6 місяців після широкомасштабного вторгнення росія не змогла досягти успіхів в інформаційній війні проти України – російські операції в інфопросторі виявилися невмілими, а фейки легко розвіювалися оприлюдненими розвідданими.

Глава британської розвідувальної служби Джеремі Флеммінг (The Economist): Так само, як і у випадку з наземним вторгненням, початкові онлайн-плани росії, схоже, провалилися. Використання країною агресивних кіберінструментів було безвідповідальним та невиборним.

Путін повністю програв інформаційну війну в Україні та на Заході. Хоча це є привід для радості, ми не повинні недооцінювати, як російська дезінформація діє в інших частинах світу».

07:00. Зведення: на двох напрямках тривають бої

Генштаб ЗСУ: тривають бої на напрямі Покровське – Бахмутське, а також на напрямі Лозове – Первомайське.

03:40. Авіація ЗСУ на півдні завдала 4 удару по скупченню ворога

На Півдні Повітряні сили України завдали ударів по скупченню ворога.

Оперативне командування Південь: Протягом доби наші підрозділи двічі проводили наступальні дії з метою оволодіння новими населеними пунктами. Під час однієї з атак зустрілися із двома десантно-штурмовими підрозділами.

У ході зустрічного бою противнику завдано вогневої поразки, внаслідок якої він був змушений із втратами танків, броньованої техніки та особового складу відійти на вихідні позиції. Обмінний фонд поповнений двома полоненими окупантами.

У відповідь ворог намагався спробувати штурмові дії силами в механізоване відділення у напрямку Олександрівка – Станіслав. Удачі не мав. Із втратами відійшов.

01:00. Зеленський: Ми з вами повинні думати тільки про те, як перемогти

00:00. Початок 177-го дня війни, 19 серпня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.