Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 20 серпня 2022, 05:41
1487
2

ВІДЕО. Бавовни буде багато. Притула розповів, як допоможе Україні супутник

Фонд Сергія Притули також оприлюднив прес-реліз з приводу купівлі

| Оновлено 20 серпня 2022, 05:41
1487
2
ВІДЕО. Бавовни буде багато. Притула розповів, як допоможе Україні супутник
ICEYE

Супутник ICEYE, придбаний на пожертви українців, перебуватиме у власності України до закінчення терміну його функціональності на орбіті, зазначається у прес-релізі Фонду Сергія Притули:

«Українська сторона отримує і супутник, і доступ до бази даних сузір’я супутників. Коли спливе оплачений термін доступу до бази даних, цей супутник залишається у повній власності України - аж до закінчення терміну його функціональності на орбіті. Передбачена подальша перереєстрація супутника у відповідних реєстрах на Україну. Власником супутника є Україна, і саме українська сторона визначає, що і коли він знімає, а також в якому форматі та спектрі ми отримуємо дані.

Згідно з договором, супутник застрахований. Таким чином, компанія-продавець зобов’язалась надати Україні ідентичний супутник, якщо з цим щось станеться до завершення строку гарантії. Використовувати супутник буде Головне управління розвідки Міноборони України. Наразі триває процес оформлення документів, щоб розвідка могла отримувати знімки і використовувати їх.

На відміну від оптичних супутників, які можуть працювати тільки вдень і за чистого неба, SAR підсвічує поверхню землі власними радіохвилями, ігноруючи перешкоди (дощ, хмари, туман тощо). Він пролітає над Україною двічі на добу.

Супутникові знімки території нашої країни отримує лише українська сторона як власник супутника, тому доступ є ексклюзивним.  Коли супутник не летить над територією України, ми можемо отримувати дані завдяки доступу до сузір’я SAR супутників компанії ICEYE. Таким чином забезпечується безперервне отримання даних. Роздільна здатність – від 0,5 метра до 1 метра залежно від площі охоплення знімка. 

Один знімок може охоплювати площу до 225 кв км. Маріуполь, наприклад, має площу близько 166 кв км. На отриманих з супутника даних можна розрізняти замасковані об'єкти або відрізняти муляжі від реальної техніки, вирізняти окремі штучні об’єкти в навколишньому ландшафті, наприклад техніку чи укриття, замасковані в лісі».

ВІДЕО. Бавовни буде багато. Притула розповів, як допоможе Україні супутник

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Am
Притула-топ! Українці-топ! Пизда москалям!
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил