Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 20 серпня 2022, 06:34
1307
0

Айнарс БАГАТСКІС: «Для України зараз найважливіший матч - проти Італії»

Команда готується до відбору ЧС та Євробаскету

| Оновлено 20 серпня 2022, 06:34
1307
0
Айнарс БАГАТСКІС: «Для України зараз найважливіший матч - проти Італії»
fbu.ua

Тренер збірної України з баскетболу Айнарс Багатскіс оцінив останній контрольний матч проти Фінляндії (поразка в овертаймі) та підготовку до поєдинку відбору ЧС-2023.

Україна 24 серпня зіграє проти Італії.

«Я сказав гравцям, що я програв цю гру. Можливо, були ситуації, коли я неправильно обрав, що грати в захисті та в нападі. Фіни, як і очікувалося, кидали дуже багато триочкових. Поки до нас дійшло, що вони атакують з-за дуги більше, ніж з середньої дистанції, вони встигли забити дуже багато. Але мені подобається, що, навіть попри важкі відрізки, ми не зупинялися, грали один за одного».

«Ми продовжуємо вчитися грати в зрілий баскетбол. Моментами буває все добре, а ми хочемо ще краще і починаємо поспішати. У третій чверті, знову ж таки, ми грали терпляче, ніхто не форсував атаки, працювали у захисті один за одного і відразу все стало на свої місця. У нас взагалі багато важливої інформації після цього матчу. У нас є ресурс, за рахунок якого ми можемо розмаїти гру. Важливо, щоб кожен гравець розумів, що скільки б він хвилин не отримав, він має їх відіграти якісно і допомагати один одному. Лише в такому випадку ми можемо перемагати».

«До першого матчу в Ризі всю увагу будемо приділяти якості гри та розумінню, що ми маємо робити в тій чи іншій ситуації. Завжди будь-яка гра дає тобі можливості, але питання в тому, як ми ці можливості використовуємо. Зараз кожному гравцю треба краще зрозуміти свою роль у команді. Іноді на це не вистачає цілого сезону, а ми зараз говоримо про декілька тренувань. Звичайно, перша гра буде для нас найважливіша — це матч проти Італії», - сказав Багатскіс.

Далі на команду чекає ще один матч відбору проти Ісландії, а з 1 вересня стартує Євробаскет.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.