Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 21 серпня 2022, 05:18
1151
2

Камару Усман – Леон Едвардс 2. Прогноз та анонс на бій

Головний бій турніру UFC 278

| Оновлено 21 серпня 2022, 05:18
1151
2
Камару Усман – Леон Едвардс 2. Прогноз та анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine. Камару Усман та Леон Едвардс (праворуч)

Бій відбудеться 21 серпня у Солт-Лейк-Сіті (штат Юта, США) на «Vivint Arena» і стане мейн івентом PPV-турніру UFC 278. Орієнтовний початок бою – 07:00 за київським часом. У прямому ефірі бій покаже телеканал Setanta Sports.

Чемпіон UFC у напівсередній вазі Камару Усман (20-1) вшосте поставить на кін цей титул, щоб провести реванш із Леоном Едвардсом (19-3, 1 NC).

Ці двоє зустрічалися у клітці у попередньому карді турніру UFC on Fox 17 у грудні 2015 року. Усман здобув тоді перемогу одноголосним рішенням суддів. Той бій залишився непоміченим для громадськості, хоча Усман тоді вже вважався багатообіцяючим проспектом, чого не можна було сказати про Едвардса. Сім років тому думка про те, що вони знову вийдуть у клітку вже за титул UFC, здавалася божевільною. Але з того часу багато води витекло, і кожен із бійців досяг неймовірного зростання.

Камару Усман

Чемпіонський забіг Усмана відомий усім фанатам ММА. Розправившись із Деміаном Майєю та Рафаелем Дос Аньосом, у березні 2019 року «Нігерійський кошмар» декласував Тайрона Вудлі і став новим чемпіоном UFC у напівсередньому дивізіоні. З того часу Усман провів п'ять захистів, незважаючи на те, що бився лише з трьома суперниками.

Getty Images/Global Images Ukraine. Камару Усман

Усман фінішував ударами Гілберта Бернса, Хорхе Масвідаля та Колбі Ковінгтона, причому останніх двох ще й перемагав за суддівськими записками. Останнього разу Усман бився у листопаді на UFC 268, пройшовши п'ять раундів із Ковінгтоном, причому для чемпіона це був третій захист у 2021 році. Не дивно, що маса видань майже одноголосно визнала Камару Усмана «Бійцем року-2021».

Леон Едвардс

Для Едвардса бій проти Усмана був другим в UFC, так само, як і для Камару. І британський «Роккі» більше не програвав у октагоні. Після програшу він провів десять боїв, не зумівши, щоправда, виграти в одному. За час своєї масивної переможної серії він вигравав у Вісенте Люке, Дональда Серроне, Гуннара Нельсона, Рафаеля Дос Аньоса та Нейта Діаса одноголосним рішенням суддів у червні минулого року на UFC 263 у своєму поки що останньому поєдинку. І це був третій за останні три роки поєдинок, у якому Едвардс бився усі п'ять раундів. У своєму попередньому бою за три місяці до цього Едвардс бився з Белалом Мухаммадом, але на старті другого раунду Леон влучив пальцем у око супернику, той не зміг продовжити, і бій був визнаний таким, що не відбувся.

Бій проти Діаса одразу не відкрив для Едвардса ворота до тайтл-шоту. У грудні на UFC 269 Леон мав битися з Хорхе Масвідалем, однак «Gamebred» вибув через травму, а Едвардсу так і не знайшли іншого суперника. По суті, Едвардс не перемагав топ-претендентів, щоб заслужити чемпіонський поєдинок, багато в чому йому випав титульний шанс через те, що Усман серйозно зачистив дивізіон.

Getty Images/Global Images Ukraine. Леон Едвардс

Прогноз на бій

Зі стилістичної точки зору, Камару Усман — справжній жах для претендента. Едвардс досяг великих успіхів у боротьбі, але Усман все ще є найсильнішим борцем у дивізіоні і найкращим майстром проведення тейкдаунів. Його ще ніхто не клав на спину, і він має тенденцію невимушено перемагати навіть найсильніших суперників.

Едвардс також хороший і технічний ударник, але тепер, на відміну від їхнього першого бою, Усман більше не є профаном у стійці. Зараз він має жорсткий джеб і потужні удари з двох рук, і хоча Усмана можна втягнути в рубку, його підборіддя виглядає залізобетонним.

Також варто пам'ятати, що «Роккі» був вкрай малоактивним останніми роками — з липня 2019-го він бився лише двічі, причому один із цих боїв тривав трохи довше за один раунд. А ось Усман за цей же період бився п'ять разів і пройшов 25 хвилин бою з Ковінгтоном 9 місяців тому.

В цілому, Едвардс, ймовірно, є досить сильним, щоб не бути фінішованим Усманом, але важко уявити, що він може зробити достатньо для того, щоб заслужити перемогу. Навіть виграти хоча б один раунд у P4P-короля Едвардсу буде важко.

Перемога Усмана за очками

Parimatch  
  • 1.18
  • 5.30
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 1.17
  • 51
  • 4.68
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
JonJones2022
От і залізобетонне підборіддя 
JonJones2022
"... його підборіддя виглядає залізобетонним " . Автор схоже не дивився бої Усмана з Ковінгтоном ,де не ударник Колбі в першому бою разів 5 потрясав Усмана і в другому бою,якби не гонг ,то міг би завалити . І той же Бернс на перших секундах оформив нокдаун .