Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 18 серпня 2022, 13:16
28267
36

Клас б'є бажання. Динамо програло Бенфіці у першому матчі

Лісабонці у Лодзі здобули впевнену перемогу

| Оновлено 18 серпня 2022, 13:16
28267
36
Клас б'є бажання. Динамо програло Бенфіці у першому матчі
ФК Динамо Київ

Кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів УЄФА інколи стає навіть більш інтригуючим, аніж стартові матчі групового етапу цього турніру, які відбуваються на початку осінньої частини сезону. Цього року київському «Динамо» довелось відчути на собі весь рівень напруги від участі в цьому змаганні, оскільки за підсумками не до кінця дограного сезону української Прем’єр-ліги саме «біло-сині» посіли другу сходинку в турнірній таблиці.

Шлях команди Мірчі Луческу відбірковим етапом був дуже важким, із огляду на фактичну відсутність будь-яких офіційних матчів на внутрішній арені з самого моменту завершення минулого календарного року. Саме тому кияни мали певні складнощі під час подолання перепон у вигляді турецького «Фенербахче» та австрійського «Штурма», проти яких на попередніх етапах довелось проводити овертайми.

Наступним суперником «Динамо» стала лісабонська «Бенфіка», двоматчева дуель проти якої відділяла український колектив від заповітного групового етапу. «Орли», у складі яких беззаперечно ми звертали увагу на нападника Романа Яремчука, зробили до цього на крок менше до раунду плей-оф, аніж суперники, обігравши датський «Мідтьюлланд» в обидвох протистояннях. Окрім того, португальський колектив уже встиг зіграти два матчі в новому сезоні на внутрішній арені, тож певна річ, що рівень їхньої функціональної підготовки грав не на користь «Динамо».

У першій половині матчу суперники значно переважали за грою команду Мірчі Луческу, яка могла розраховувати лише на власні швидкі контратаки, перебуваючи під постійним тиском збоку суперників. «Бенфіці» в підсумку вдалось не тільки нав’язати киянам власний стиль, а ще й забити швидкий м’яч, який дуже допоміг команді продовжувати грати першим номером і надалі. «Біло-сині» пропустили вже на дев’ятій хвилині, коли потужний постріл зі входу до правого флангу штрафного від Жилберто пройшов поміж ніг Шепелєву прямісінько в ближню дев’ятку.

Стартова невдача киян не дуже-то й знітила, бо була дещо прогнозованим підсумком наперед визначеної переваги суперників. Саме тому надалі ми побачили спроби «Динамо» відігратись у вигляді дальніх пострілів Циганкова, якім лише трохи забракло влучності.

Разом із тим, тиск на ворота Бущана нікуди не дівався, і вже наприкінці тайму саме лідер атак господарів припустився фатальної помилки, подарувавши м’яч Давіду Нересу невдалою передачею назад із правого флангу захисту. Екс-гравець «Шахтаря» люб’язно залишив момент для молодого Рамуша, який підвів риску під поганим таймом для українських уболівальників.

Після перерви жоден із тренерів не вважав за потрібне зробити заміни, а власне перебіг подій другого тайму відкрив дальній постріл Нереса, який вдалось відбити Бущану. Тоді здавалось, що далі гра буде повністю повторювати хід подій попередньої половини зустрічі, однак «Бенфіка» вирішила не відкривати усіх карт уже під час першого матчу. Повільні намагання лісабонців завантажити м’яч до чужого штрафного супроводжувались випадами з боку киян, однак десь команді Луческу не вистачало вдачі на завершальному етапі.

Вихід на поле Олександра Караваєва замість Віктора Циганкова багато що змінив у грі «Динамо» в нападі. З’явилась і потрібна швидкість, і гольові моменти. Власне, Караваєв унаслідував від свого партнера ті ж самі дві нагоди в чужому штрафному, але голкіпер суперників залишався на висоті. На жаль, віднайти якісь інші цікаві варіанти посилення гри тренерському штабу Луческу так і не вдалось. Появи на поле молодих Ваната та Царенка в контексті цієї гри виглядали більше як іміджеві ходи для академії киян.

Матч-відповідь за вихід до групового етапу Ліги чемпіонів лісабонська «Бенфіка» та київське «Динамо» проведуть 23 серпня.

Ліга чемпіонів. Плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів. Перший матч.

«Динамо» – «Бенфіка» – 0:2

Жилберто (9), Рамуш (37)

Андрієвський (40)

«Динамо»: Бущан, Дубінчак (Вівчаренко, 63), Попов (Сирота, 80), Забарний, Кендзьора, Андрієвський, Шепелєв (Царенко, 74), Шапаренко, Буяльський, Циганков (Караваєв, 64), Бєсєдін (Ванат, 74).

«Бенфіка»: Влаходімос, Грімальдо, Морато, Отаменді, Жилберто (Бах, 69), Флорентіно, Жоау Маріу, Фернандес, Нерес (Араужу, 63), Рафа Сілва (Шикинью, 84), Рамуш (Яремчук, 63).

Арбітр: Фелікс Цвайер (Німеччина)

Стадіон «Мейскі» (Лодзь, Польща)

ДИНАМО - БЕНФІКА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

37’
ГОЛ ! М'яч забив Гонсалу Рамуш (Бенфіка).
9’
ГОЛ ! М'яч забив Жілберто Жуніор (Бенфіка).
Оцініть матеріал
(191)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, як відреагував Лунін на інформацію, що у фіналі ЛЧ зіграє Куртуа
Футбол | 10 травня 2024, 18:22 7
Відомо, як відреагував Лунін на інформацію, що у фіналі ЛЧ зіграє Куртуа

«Реал» зіграє з «Боруссією» 1 червня у фіналі головного єврокубка

ВІДЕО. Інтер у статусі чемпіона відвантажив 5 м'ячів у ворота Фрозіноне
Футбол | 11 травня 2024, 02:23 0
ВІДЕО. Інтер у статусі чемпіона відвантажив 5 м'ячів у ворота Фрозіноне

У гостей забили: Фраттезі, Арнаутович, Бьюкенен, Лаутаро Мартінес та Тюрам

Коментарі 36
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Антонов
На жаль, це було прогнозовано ще після жеребу. Хоч в ЛЕ побігають з суперниками рівня Штурма.
elPadrino
класс повыше,нет сомнений
VK-Sport
Програли, то програли, хоча і була надія! Але, то Бенфіка! Хлопці всеодно молодці, зуміли в такий нелегкий час, як то кажуть, на жилах пройти і Фенербахче, І Штурм, і подарувати надію! І очки трохи поклали в рейтинг! І гроші для клубу заробили! Можливо таким збитим складом вже й час навести шороху в Лізі Європи! Подякуємо і Луческу, що не кинув команду в цей складний час! Слава Україні!
yuriy_kent
Звісно гроші великі Динамо отримало б за потрапляння до лч. Але ле наша ліга. І Шахтарю в лч нема чого робити. Зайняти третє місце це буде подвигом.
GloryUkraine
Не сказав би, що Динамо зіграло слабо, просто на сьогодні це рівень команди.  
Зараз головне перемога над ворогом, а футбольні перемоги ще будуть.
IgorDK
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
shoko
Різні команди за класом,за рівнем,за індивідуальною майстерністю.Але це зараз найкраща команда України за підбором виконавців. З ЛЧ-все,ЛЄ-відкриті двері. Але якщо й далі ДК буде грати без нападника,з Бесєдіним то в ЧУкрі Дніпро 1 може скласти гідну конкуренцію, якщо не продасть Довбика.
avk2307
Я не побачив критичної різниці по цій грі.
Помилки дитячі зробили результат і реалізація моментів та везіння.
ЛЄ безумовно в плані практики краще для Динамо, але  в грі на виїзді  треба старатися
vitaha33
Насправді непогано зіграли. В 2 матчі треба грати вабанк, Караваєв справа, Циган зліва,  Ванат форвард,  якщо першими забити можливо шанс з'явиться
nick07
результат очікуваний. 
Але для клубу і для рейтингу країни буде краще якщо ДК гратиме в ЛЄ.
Маємо 3 клуби на євроосінь і поки що це наш максимум
adidas777
Динамо сьогодні зіграло свою найкращу гру, з п'яти зіграних матчів цього сезону. І програли,  так буває!Бенфіка сильніша зараз класом.Для нас найоптимальніший варіант на даний момент це Ліга Європи!
Игорь Петров
Нерес красава, жаль что шахтёр развалился, с таким составом мог много шороху в Европе навести.
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Юра Шопов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Igor_iron
Можна було один забивати та і моменти були для цього і вже на виїзді було б набагато легше.
terhoha
Бєсєдін повністю деревяний, за що циган ставить його в основу. Це свідома гра 10 проти 11. Бсєдіна, Шепелєва, Андрієвського терміново в ЛНЗ.
Ivan Vismutenko
Задача конкретизировалась до  размера двух копеек  
Осталось отработать пенальти и выпустить на них Бойко
Умник
Вот разница 1 ошибки.
Во втором тайме Бенфика отбывала номер.
Очень понравился шапаренко ванат дубинчак. На удивление циганков тоже. 
Забарный Динамо перерос. Короче хорошая команда для ле.
Ржачно но выглядим лучше Мю))))
Станислав Лагуцкий
заміни потрібні були на початку 2 тайму,чого луческу держиться за беседіна це гравець дворових команд ,циганков погано шепелев,за що вони гроші такі отримують під час війни на фронт їх відправте якщо немае бажаня грати
shoko
І ще одне припущення. Якщо б гравці грали "під повєсткою", а не на "броні" - я думаю вони б зубами в м'ячі вгризалися щоб тут грати, а так на деяких гравців які грали у півноги типу Циганкова дивитися соромно було. Це моя суб'єктивна думка.