Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 15 серпня 2022, 16:39
366
0

Бронер повертається в ринг. Його суперник непростий, може завершити кар’єру

Оглядач Sport.ua анонсує чергове повернення в бокс американця

| Оновлено 15 серпня 2022, 16:39
366
0
Бронер повертається в ринг. Його суперник непростий, може завершити кар’єру
Getty Images/Global Images Ukraine. Едріен Бронер

Едріен Бронер повертається у ринг в черговий раз. Чи чекали ми його? Навряд чи. Вже давно американець асоціюється з чим завгодно, тільки не з чемпіонством у чотирьох вагових категоріях. І тим більше, не з наслідуванням Флойда Мейвезера.
Цього разу у Бронера суперник, який легко може завершити його кар’єру, або перетворити її на нікому непотрібне шоу.

Бронер давно займається чим завгодно, але не якісним боксом. Але все ще непогано заробляє на поєдинках

Кар’єра Едріена Бронера – дивна річ. З одного боку, американець – технічний, швидкий та жорсткий боксер. Він чемпіон світу в чотирьох вагових категоріях: другій напівлегкій, легкій, напівсередній та першій напівсередній. Перемагав Пола Маліньяджі, Карлоса Моліну, Джона Моліну, зустрічався з топами та деякий час називався ледь не новим Мейвезером через свій бокс та вкрай голосні обіцянки.

З іншого – справжній Бронер, у якого проблеми з законом, дисципліною, як за рингом, так і в ньому самому. У 2016 році Едріен побив людину, якій програв у боулінг, ледь не сівши через це у в’язницю. Пізніше все ж потрапляв під арешт і був спійманий за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Кримінальні геройства Бронера загалом переважили його спортивні надбання.

Великі поєдинки Едріен здебільшого теж програв. І все через психологічну нестабільність. У великих боях вирішують не тільки навички і тим більше, точно не талант, якого у Бронера більше, ніж у переважної кількості його суперників. Важливо викластись в залі на всі сто, а в ринзі часто пересилити та пережити моменти, коли здається, що майже кінець. Цього американець не вмів ніколи. Хотів, щоб все було легко, а як тільки справи не йшли – не міг впоратись.

Бронер точно талановитіший за Маркоса Майдану. Але аргентинець регулярно та вперто робив свою роботу, а Едріен чудикувато вів себе і програв саме через це. З Шоном Портером і Майкі Гарсією схожа історія. З ними могли б вийти чудові битви, але Бронер не вміє переступати через себе. Якщо не йде бій, то він випливатиме на тихій хвилі за рахунок таланту – багато не пропустить, але віддасть ще менше. У нього навіть були б шанси на перемогу над старіючим Пак’яо, але Менні працював, а Бронер думав, що рідкі тички назустріч щось йому дадуть – і теж програв.

Загалом, вся кар’єра американця саме про це – про лінь та небажання працювати, але зі вмінням себе продавати. Перед теперішнім боєм Едріен заявив, що хотів би вийти проти Флойда на виставковий бій, бо вони б заробили легко по сто мільйонів доларів. І у цьому весь Бронер. Готовий робити щось легше, аби платили. А потім розповідатиме, що його пограбували, як з Пак’яо.

Getty Images/Global Images Ukraine. Едріен Бронер в поєдинку проти Менні Пак’яо

До минулого року поєдинок проти Менні був останнім у кар’єрі американця, але, схоже, гроші скінчились. Бронер повернувся одразу гучним боєм. Чудовий хід, якщо ти готовий боротись, але це точно не про американця. Він проходив весь бій спиною до канатів, уявляв себе Мейвезером і так само класно нічого не робив. Як результат – спокійна та впевнена перемога філіппінця.

Наступного разу Едріен вийшов у ринг в 2021-му – проти Джованні Сантьяго. Пуерторіканець переміг, але судді чомусь це не побачили. Дивна історія, тому що сам Бронер точно не той персонаж, якого треба тягнути. Він заробляє на минулому та розмовах довкола самого себе. Джованні був кращим, активнішим та точнішим, але судді побачили перемогу американця.

Після чого він зник, але знову повернувся. Боєм проти візаві, який може цей тріп завершити.

Американець – фаворит, але суперник точно не з простих

Омар Фігероа – не найвідоміший персонаж. Як і Джованні Сантьяго. А ще програв два останні поєдинки. Але не треба думати, що це завадить йому настріляти Бронеру. З 2015 року Фігероа побив Ріккі Бьорнса, Антоніо ДеМаркоса, Роберта Герреро та Джона Моліну. А потім програв двічі – Йорденісу Угасу та Абелю Рамосу. Другому – достроково вперше в кар’єрі. Кут зняв Фігероа, який почав занадто багато пропускати.

Getty Images/Global Images Ukraine. Омар Фігероа

Але це взагалі не показник перед боєм з Бронером. Як і коефіцієнти: 1.45 на Едріена і близько 2.75 на Фігероа. Омар більший: і вищий (171 см – 168 см), і має довші руки (185 см – 175 см). Він вміє потужно атакувати. Часто заграється, але комбінує класно і весело. Удари залітають з неочікуваних кутів, а тиск не зупиняється, якщо його фізично не розбити. І це класний скальп в рекорд Фігероа – з мотивацією там все чудово.

Для чого виходить в ринг Бронер, окрім грошей, неясно. Едріен завжди буде талановитим спортсменом, що може влучити. І потенційно він кращий за суперника. Але у випадку американця це все зникає, коли з’являються проблеми. Омар – той, хто ці проблеми може принести.

Бронер ніколи не програвав достроково. Влучити в нього дуже важко, але колись це має статись. Якщо американець забуде про захист і заграється – фініш вийде епічним. Омару варто переживати не тільки через можливу психологічну активацію Бронера – це маловірогідно. А й через суддів. Не варто доводити до рішення і не варто гратись із візаві. Такого хлопця треба бити впевнено.

Поєдинок Едріен Бронер – Омар Фігероа відбудеться в ніч проти неділі, 21 серпня, у Голлівуді.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дерев’янченко повертається. Суперник – середняк, але це те, що треба Сергію
Бокс | 19 квітня 2024, 12:36 2
Дерев’янченко повертається. Суперник – середняк, але це те, що треба Сергію

Можливо, один з останніх поєдинків українця в профі

Суперкомп'ютер оцінив шанси півфіналістів ЛЧ на перемогу в турнірі
Футбол | 19 квітня 2024, 14:52 3
Суперкомп'ютер оцінив шанси півфіналістів ЛЧ на перемогу в турнірі

Боротьбу продовжують «Реал» із Луніним, «ПСЖ», «Баварія» і «Боруссія» Дортмунд

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.