Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 серпня 2022, 16:57
7116
0

Теофімо Лопес зумів повернутися після поразки. Тепер у нього великі плани

Оглядач Sport.ua – про бій Теофімо Лопес – Педро Кампа

| Оновлено 14 серпня 2022, 16:57
7116
0
Теофімо Лопес зумів повернутися після поразки. Тепер у нього великі плани
Getty Images/Global Images Ukraine. Теофімо Лопес

Зустріч із Педро Кампою вийшла приблизно такою, як на то і розраховувалось. В міру яскравою, з постійно активно діючим андердогом та точно контратакуючим фаворитом. Далі у Теофімо величезні плани на новий дивізіон.

Лопес розбив суперника і виглядав дуже непогано

Теофімо Лопес після поразки від Джорджа Камбососа майже не з’являвся у ЗМІ і не кидався заявами. Це на себе взяв його батько, який то розповідав, що вони перемогли Камбососа з величезним відривом, то приймав поразку. І так по колу.

Лопес-молодший займався відновленням. У першому і поки що єдиному програному поєдинку в кар’єрі у американця не тільки не склалось взагалі нічого, так ще й був реальний ризик для здоров’я. Повітря було в тих частинах тіла, де його не повинно було бути, були болі у грудях та шиї.

Довелось повністю відновлюватись та переходити в нову вагу, щоб не наражати організм на додаткові стреси, пов’язані зі скиданням ваги, а себе на ще більші проблеми. Поки що рішення виглядає правильно. Теофімо виглядав по-справжньому добре у поєдинку проти Педро Кампи.

Мексиканський андердог з перших секунд зайнявся тим, що вміє найкраще – попер вперед. Навіть спробував працювати джебом та будувати атаки, а не просто бездумно пертись у розміни, як це часто у нього буває. Але перше, що кинулось в очі – різниця в швидкості. Поки Кампа готував атаку, Теофімо вже все побачив, пробив та пішов з лінії атаки. І так декілька разів поспіль у в цілому непоганому раунді для гостя Лас-Вегасу.

Другий раунд для Кампи вийшов кращим. Лопес атакував менше, здебільшого оборонявся і пострілював одиничними ударами назустріч. Педро ж тиснув, затискав і намагався нав’язати розміни та силовий бокс. Не можна сказати, що це виходило – американець чудово захищався та не давав точно влучити, але загалом раунд для Педро вийшов, мабуть, найкращим за всі поєдинки.

Далі Теофімо остаточно зрозумів, що робити, і почав втілювати це у життя. У третьому раунді Лопес насипав стільки, що мінімум двічі подумалось, що Кампа не витримає. Але тут спрацювали два фактори. Перший – Педро непогано тримає. Принаймні, не валився від першого ж пропущеного удару. Другий – Теофімо не газував і не спішив розвивати атаки.

Getty Images/Global Images Ukraine. Педро Кампа

Четвертий раунд – та ж історія. Американець шукав нокаут з перших секунд, але не форсував події. Навряд його налякали габарити суперника чи сила удару. Теофімо легко міг увірватись в розмін. Банально за рахунок таймінгу, швидкості та реакції Кампа не впорався б. Але Лопес не форсував події все одно. Можливо, хотів подихати, відчути свої нові габарити та розміри середнього суперника у першій напівсередній вазі.

Нічого доброго не чекало на мексиканця ні в п’ятому, ні в шостому раунді. Навіть на розганяючись на повну, Теофімо змушував суперника промахуватись і постійно не встигати за ним. Лопес грав, легко рухався, бив назустріч, іноді зближався, але у всьому був кращим за суперника на декілька порядків.

Сьомий раунд виявився фінальним. Теофімо спочатку знайшов голову суперника влучанням лівою. Кампа розумно посидів, відновився, але дати відсіч не зміг. Лопес вирішив все закінчити – це і зробив. Декілька влучань без відповіді - і рефері вирішив закінчити бій раніше строку. Можливо, трохи зарано, але не доводити спортсмена до відключки – теж добре. Здоровішим буде. Шансів все одно не було жодних.

Що далі?

Для Кампи – нічого нового. Він про себе ніяк не заявив, нічого особливого не показав. Поєдинки у Мексиці завжди будуть під рукою, іноді можна буде з’їздити до США, але без великих перспектив.

У Теофімо просто колекція потенційних суперників. Загалом, це будь-хто з топу першої напівсередньої ваги. Тут може бути навіть і Джош Тейлор – єдиний чемпіон дивізіону, але навряд. Бо у чемпіона поєдинок і є не закриті справи, як той же Кеттерол, а для Теофімо готові інші пропозиції.

Getty Images/Global Images Ukraine. Теофімо Лопес

Дві найімовірніші – Арнольд Барбоза-молодший та Реджис Прогрейс. Їх згадував Теофімо у промові після бою, і вони найбільше хотіли зустрітись з американцем до поєдинку з Кампою. Барбоза так взагалі був попереднім суперником, поки не знайшовся Кампа, а ще Арнольд дивився поєдинок Теофімо і Педро прямо з ринг-сайду.

Лопес пообіцяв, що зустрінеться з будь-ким. Каже, що готовий, назвав ледь не всі топові імена нового дивізіону і пообіцяв прийти за всіма. А ще виглядав дуже натхненним. Схоже, менший голод, ніж перед поєдинками у легкій вазі, і нові виклики добре впливають на Теофімо.

Загалом, поєдинки проти Барбози-молодошого та Прогрейса – супер. І перший, і другий є досить небезпечними для Лопеса, тому дивитись буде цікаво. При цьому для обох у Теофімо є зброя. Американець може бути різним, тому і з ним точно нікому не буде просто.

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.