Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 28 листопада 2022, 12:30
42373
45

Таблиця коефіцієнтів. Чи можна трьома клубами випередити Норвегію і Сербію?

«Динамо» продовжує боротьбу за Лігу чемпіонів, а «Зоря» зазнала фіаско

| Оновлено 28 листопада 2022, 12:30
42373
45
Таблиця коефіцієнтів. Чи можна трьома клубами випередити Норвегію і Сербію?
ФК Динамо Київ. Георгій Бущан

Дві українські команди зіграли з діаметрально протилежним результатом у мід-уїк в єврокубках, і настав час вивчити таблицю коефіцієнтів УЄФА.

Столичне «Динамо» виграло у австрійського «Штурму» (2:1 OT) у Q3 Ліги чемпіонів і продовжує боротьбу за вихід до групового раунду (щоправда, проти «Бенфіки» кияни вважаються андердогом). Ця перемога у вівторок принесла 0.200 балів у скарбничку країни. А ось луганська «Зоря» зазнала фіаско в Румунії від «Університаті» (0:3) у Q3 Ліги конференцій і завершила свій європохід, не пройшовши навіть першого суперника. Як і полтавська «Ворскла» раніше в Q2 ЛК.

Україна буде представлена ​​в Європі восени трьома командами з п'яти, які стартували:

  • Шахтар – груповий раунд Ліги чемпіонів
  • Динамо – груповий раунд Ліги чемпіонів або Ліги Європи
  • Дніпро-1 – груповий раунд Ліги Європи або Ліги конференцій

Набрані Україною очки складені з бонусів «Шахтаря» за груповий раунд ЛЧ (4), а також поділених навпіл успіхів у кваліфікації: «Динамо» (3.5), «Зоря» та «Ворскла» (1.0). Сумарні 9.5 при поділі на 5 клубів дають 1.900.

У п'ятирічному рейтингу Україна набрала 25.700 і посідає 14-те місце. Синьо-жовті наблизилися до росії (ще треба взяти 0.515 балів), клуби якої дискваліфіковані через військове вторгнення в Україну.

Норвегія втримала 13 позицію, але різниця невелика (0.300). Норвегію представляють 3 клуби з 4: «Буде-Глімт» бореться за потрапляння в ЛЧ, «Мольде» та «Вікінг» пройшли далі в ЛК, а от «Ліллестрем» вилетів із єврокубків.

Звертаємо увагу на Сербію (11-те місце), у якої поки що на 2.675 бали більше. На щастя, у сербів залишилися лише дві команди: «Црвена Звезда» вийшла у Q4 ЛЧ. У Лізі Європи «Партизан» сенсаційно програв за сумою двох матчів кіпрському АІК (майбутньому супернику «Дніпра-1») і перейшов до Ліги конференцій. А от клуб «Чукарічки» завершив свої виступи у Європі на раунді Q3 ЛК.

11-е місце за підсумками сезону дасть шанс виставити чемпіона країни безпосередньо до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25 (якщо переможець ЛЧ отримає пряму перепустку через чемпіонат).

На рядок нижче за Україну знаходиться Швейцарія (15 місце), у якої в грі теж три клуби.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2023

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2024/25)

Оцініть матеріал
(204)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Калініна другий рік поспіль програла у стартовому матчі в Мадриді
Теніс | 26 квітня 2024, 17:05 4
Калініна другий рік поспіль програла у стартовому матчі в Мадриді

Ангеліна в трьох сетах поступилася американці Керолайн Доулхайд

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MykhailoOstapovych
А можна мені помріяти. ДК виграє у Бенфіки обидві гри і набирає 6 очок, і додає до коєфіцієнта 1.2 бала і ми обходимо і ерефію , і Норвегію.
an52
Вочевидь під час війни не варто очікувати високих результатів - без повноцінного чемпіонату, без можливості залучати легіонерів, без домашніх стадіонів. Але ж і раніше, наші команди з 4 - 5 місця програвали у єврокубках практично будь-якому супернику. Тому якщо наше представництво скоротиться до 4 клубів, то це означатиме мінус 1 баласт. 
onco-clown
Капец Заря влетела конечно..неужели Румынский чемпионат настолько крепкий?
Nick.Grabowski
По-справедливому мало би бути так - Динамо в ЛЧ, Шахтар в ЛЄ, Дніпро Підберезовик в ЛК.
Загалом для клубного рейтингу краще грати сучасний ШД був в ЛЄ.
В ЛЧ - це буде суцільне шоу з 3-0 та вище. 
Донецький менеджемент не лише свій Донбас довів до ручки, але і ШД. За понад 20 років так і не змогли підготувати ні власних тренерів, ні власних гравців. А тому повернулися туди, звідки починалися.
А бути по-іншому і не могло, бо який рівень розвитку аристократа Ахметова (а він невисокий), такий рівень і його улюбленого дітища. 
AЛВ
Зоря соромно так програвати румунам,щоб там зі складом та рівнем гри не було.........
suforza1921
Було б ще добре писати про результати жеребкування для конкурентів, аби краще оцінювати їхні перспективи. Зокрема, "Партизан", який сенсаційно програв кіпріотам, вибув до Ліги конференцій, де зіграє з мальтійським "Хамрун Спартанс". А це означає практично гарантовані 0.500 для сербів у таблицю коефіцієнтів та єврокубкову осінь для двох їхніх клубів.P.S. Погоджуюсь, що з таким рівнем комплектації складу та підготовки українських команд (з об'єктивних причин, звісно) очікувати просування по щаблях угору не доводиться. Навпаки, зовсім скоро швейцарці обійдуть нас, і ми опинимося перед загрозою втрати одного бійця як у ЛЧ, так і у єврокубках загалом.
nick07
Якщо ДК буде в ЛЄ (а це на 80-90% так), і за успішного жеребу для всіх українських клубів, то є шанс поборотись з сербами та норвежцями
DK1961
Шахтер вообще обречен, страшно подумать какие антирекорды они поставят в группе ЛЧ без своих сбежавших браузил. Динамо может больше принести очков в группе Лиги Европы (но все равно хочется, чтобы они прошли Бенфику, хотя и являются в матчах с ними андерлогами). Та же история с Днепром-1 - конечно в Лиге конференций  (в группе) у него шансов больше, но киприотов он вполне может пройти (хотя и попадет тогда в более сильную группу Лиги Европы). В любом случае - будем смотреть, мяч круглый, поле ровное. Шансы есть. Рашку все равно обойдем, а дальше - неопределенность .
Immortal D
Меня удивляет если честно реакция отдельных комментаторов на сбежавших из Шахтера легионеров. Учитывая, что множество наших граждан спешат сбежать из страны используя левые способы прикидываясь беременными, инвалидами или работниками иностранных компаний. Себе в первую очередь задайте вопрос, а остались бы вы в Бразилии, если б там разразилась война аналогичная той, что идёт у нас? Что-то сомневаюсь в этом, чтобы хотя бы кто-то там остался бы. Шахтер был прекрасной командой в свое время с превосходным стадионом, однако безумство отдельных соседей ломает все к чему прикасается - человеческие жизни, здоровье, бизнес, спорт. Однажды выиграв кубок уэфа, последний, увы Шахтер больше не смог привезти в Украину трофей из еврокубков. Да и трудно было ожидать от горняков ещё раз такой удачи в еврокубках учитывая рос агрессию в 2013м, которая в этом году набрала новые, бо́льшие масштабы. Остаётся только надеятся, что все мы переживем эти трудные времена, равно как и наши клубы и выйдем из этого темного времени только сильнее. 
Alex AS
Таблица коэффициентов. Нужно ли трем клубам обгонять Норвегию и Сербию?
Am
Про лч поступово треба забувати, такий зараз час, мінімум пару сезонів нам там не відсвічує
ALKOSruLKA
...все залежить, хто попадеться ШД в групі ЛЧ і ДК в групі ЛЄ... Якщо будуть якісь Пюніки чи Яблонці, - то буде ще трохи рейтингових очок.... З середняками європейського футболу нам, на жаль, робити нічого.... А гранди нас взагалі згвалтують!
Zhez53
Если Буде-Глимт не попадет в ЛЧ,  то обогнать норвежцев будет проблематично. Шахтер, не факт, что хотя бы 3 балла наберет, и то может в последних турах, когда судьба первых двух мест будет решена. 
alekos59
Мужиков с одним яйцом вместо двух и чморсклян надо отлучить от еврокубков лет на 5, лезут со свиным рылом туда где им не место !!! 
Vadum Hrynchuk
Я би вже більше про Чехію та Грецію думав, про Швейцарію вже пізно. Такі реалії, можна і досі плакати за шансами на третій клуб в лч (є ж і такі мислителі, досі!), а можна зберегти те, що можна. Це ж не тільки про 24/25 мова, це і про 28/29...
axylinam
Вопрос неправильно  поставлен, смотреть нужно-сколько нас стран обгонит, таковы сейчас реалии
Выталкиватель парашутистов
Увы, такие сегодня реалии павелкинского  и его ОПГ украинского футбола. Дальше  будет только хуже, а народ этого не понимает, к сожалению...