Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 13 серпня 2022, 06:25
17751
0

Згоріла техніка орків. День 169. Удар по аеродрому Зябрівка в білорусі

Sport.ua розповідає про найважливіші події за четвер, 11 серпня

| Оновлено 13 серпня 2022, 06:25
17751
0
Згоріла техніка орків. День 169. Удар по аеродрому Зябрівка в білорусі
Зябрівка

169-й день війни. 11 серпня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 11 серпня

23:59. Зеленський: росія вкотре пробила дно у світовій історії тероризму

20:10. Відео вибухів на аеродромі Зябровка у білорусі

Вночі з 10 на 11 серпня білоруські активісти повідомили про гучні звуки та спалахи в районі аеродрому Зябровка. 

За різною інформацією, пролунало щонайменше 8 вибухів. Мешканці відчували ударну хвиляю, декілька разів через суцільну хмарність було видно світлові проблиски.

З’явилось відео, зняте на відстані близько 20-25 км від аеродрому. На ньому видно яскравий спалах.

18:20. Енергоатом: росіяни 4 рази на день обстріляли ЗАЕС та околиці

російські війська у четвер 4 рази обстріляли Запорізьку АЕС та території поблизу атомного об'єкту.

Енергоатом: Сьогодні, 11 серпня 2022 року, рашисти в черговий раз обстріляли найбільшу в Україні та Європі Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано п'ять прильотів у районі комендатури станції – поряд з ділянкою зварювання та сховищем джерел випромінювання.

На невеликій ділянці спалахнула трава, але, на щастя, ніхто не постраждав. Проте ворог на цьому не зупинився. Ще п'ять прильотів відбулися в районі пожежної частини, розташованої неподалік ЗАЕС.

Внаслідок обстрілів на станції не вдалося вчасно провести перезмінку. Адже задля безпеки атомників автобуси з персоналом наступної зміни повернули назад до Енергодару. Поки ситуація не нормалізується, роботу продовжуватимуть працівники попередньої зміни.

О 17:50 в Енергоатомі заявили про третій за день обстріл району розташування ЗАЕС: «Черговим обстрілам було зазнано пожежну частину, розташовану за територією ЗАЕС і призначену для її захисту від пожеж та їх гасіння у разі надзвичайних ситуацій на станції. Цього разу постраждалих внаслідок обстрілу немає».

О 18:05 з'явилося повідомлення про ще один обстріл: «Загарбники знову потрапили на територію атомної електростанції, зовсім недалеко від першого енергоблоку. Вони пошкодили насосну станцію господарсько-побутових стоків. Поблизу зафіксовано велике задимлення. Ситуація загострюється, адже зовсім поряд розташовані джерела випромінювання та пошкоджено кілька радіаційних датчиків.

17:00. Зеленський: аварія на ЗАЕС буде застосуванням росією ядерної зброї

росія може спровокувати найбільшу в історії аварію на Запорізькій АЕС – і це, по суті, буде застосуванням ядерної зброї без ядерного удару. Президент Володимир Зеленський під час виступу з відеозв'язку на конференції країн-партнерів України на рівні міністрів оборони сказав:

«Впевнений, кожен із вас уже замислювався, як вчинити, якщо росія застосує так звану тактичну ядерну зброю. Подумайте ще про це – росія може спровокувати найбільшу в історії радіаційну аварію на Запорізькій атомній станції, і за фактичними наслідками це може бути ще катастрофічнішим, ніж Чорнобиль, а по суті – тим самим, що й застосування росією ядерної зброї, але без ядерного удару.

Ніхто не зможе зупинити вітер, якщо він нестиме радіацію, але весь світ разом здатний зупинити країну-терориста. Чим швидше вдасться зупинити росію, тим швидше Європа та світ зможуть знову відчути безпеку, а для цього потрібно посилювати проти рф санкції та не дозволяти їх обминати. Зокрема, потрібні жорсткі санкції проти росатому та всієї російської атомної галузі.

А також потрібно ще більше підтримувати Україну зброєю та снарядами. І зброя Україні потрібна такій могутності, такій далекобійності, щоб росія була змушена нарешті задуматися про пошук мирного рішення. Ми маємо захистити Європу від цієї загрози. Захистіть усі разом. А можливо, не лише Європу. Тому що Запорізька атомна станція в Україні є найбільшою на нашому континенті. Третя за розмірами у світі. Шість енергоблоків!»

15:30. McDonald's поетапно відкриватиме ресторани в Україні

У McDonald's Україна заявили, що ресторани мережі відкриватимуться поетапно – першими відкриються заклади у Києві та на заході України. Компанія нагадала, що 24 лютого призупинили роботу ресторанів в Україні через війну, що триває:

«Підтримка наших людей в Україні продовжує залишатися пріоритетом для нас номер один. Ми багато спілкувалися з нашими працівниками, які висловили велике бажання повернутися до роботи та побачити, як наші ресторани в Україні знову відкриються, де це можна зробити безпечно та відповідально. В останні місяці віра в те, що це додасть невелике, але важливе почуття нормальності, зміцнилася. А українські чиновники зазначали, що підприємства, що відновлюють роботу, підтримають місцеву економіку та український народ.

Після тривалих консультацій та обговорень з українськими посадовими особами, постачальниками та спеціалістами з безпеки, а також з огляду на прохання наших співробітників повернутися до роботи, ми вирішили запровадити поетапний план відновлення роботи деяких ресторанів у Києві та на заході України, де інші бізнеси безпечно відновили роботу.

Протягом кількох наступних місяців ми з партнерами займатимемося відновленням ланцюгів постачання продуктів до ресторанів, підготовкою ресторанів до обслуговування клієнтів, поверненням команди ресторанів та співробітників у робоче середовище, а також запровадженням розширених процедур та протоколів для забезпечення безпеки наших людей та клієнтів».

14:10. На Херсонщині впала опора ЛЕП, яка веде до Криму

На Херсонщині впала опора лінії електропередачі, яка веде від Запорізької АЕС до окупованого Криму.

За попередньою інформацією, опора впала в районі траси на Чаплінку, яка знаходиться поблизу Нової Кам'янки. У мережі оприлюднили відповідне фото.

12:50. Сейм Латвії визнав росію державою-спонсором тероризму

У четвер, 11 серпня, сейм Латвії затвердив заяву з приводу цілеспрямованих військових атак росії проти мирного населення в Україні, визнавши насильство росії проти цивільних тероризмом, а росію – державою-спонсором тероризму. У заяві парламенту міститься заклик до країн ЄС негайно призупинити видачу туристичних та в'їзних віз громадянам росії та білорусі.

Ріхардс Колс, голова комітету закордонних справ парламенту: «Росія протягом багатьох років підтримувала та фінансувала терористичні режими та організації різними способами – прямо та опосередковано – як найбільший постачальник зброї для режиму Асада в Сирії та як виконавець, наприклад, отруєння сім'ї Скрипалів чи збивання рейсу MH17.

Зараз росія застосувала таку безжальну, аморальну та незаконну тактику в Україні, оскільки вона використовує неточну та міжнародно заборонену зброю та боєприпаси і з непропорційною жорстокістю завдає ударів по цивільним особам та громадським місцям.

Щоб досягти цілей своєї незаконної, агресивної війни, росія прагне залякати та деморалізувати український народ та збройні сили, паралізувати функціонування держави, щоб окупувати Україну».

11:10. Міноборони білорусі пояснило причину вибухів на військовому аеродромі

Міністерство оборони білорусі озвучило офіційну версію нічних вибухів і спалахів на військовому аеродромі Зябрівка – це нібито спалах двигуна однієї з одиниць техніки.

Міноборони рб: «10 серпня близько 23 години під час контрольного пробігу однієї з одиниць техніки після проведеної заміни двигуна сталося її займання. Особовим складом своєчасно вжито заходів щодо гасіння. Постраждалих немає».

Є невідповідність. Про 8 спалахів на аеродромі почали надходити з 00:30 11 серпня, водночас мо рб повідомляє, що інцидент стався близько 23:00 10 серпня. Крім того, провладні телеграм-канали вночі повідомляли, що на аеродромі все гаразд і нічого позаштатного не відбувається».

10:00. ЗСУ знищили вже 43 тисячі російських окупантів

З початку повномасштабної війни російська армія втратила загиблими вже 43 тисячі військових.

Дані Генштабу ЗСУ: загальні бойові втрати противника з 24.02 по 11.08 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 43000 (+200) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1846 (+14) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 4100 (+14) од.,
  • артилерійських систем – 974 (+3) од.,
  • РСЗВ - 261 (+0) од.,
  • засоби ППО - 134 (+1) од.,
  • літаків – 232 (+0) од.,
  • вертольотів – 193 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 772 (+6),
  • крилаті ракети - 185 (+0),
  • кораблі/катери - 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 3018 (+13) од.,
  • спеціальна техніка - 90 (+1).

Вказано, що найбільших втрат за минулу добу противник зазнав на Донецькому напрямку.

08:40. Вночі зафіксовано 120 прильотів Градів по Нікопольському району, 3 загиблих

На Дніпропетровщині внаслідок нічного обстрілу загинуло 3 людей, ще 9 – поранено, серед них 13-річний підліток.

Голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко: «Російська армія атакувала чотири райони області. Нічна російська атака на область забрала життя трьох людей, 9 поранено, 4 з них у лікарні.

Нікопольський район ворог тричі обстріляв із Градів. Було зафіксовано 120 прильотів. У місті понівечено понад 40 багатоповерхівок. П'ять квартир зруйновано. Рятувальники розбирають завали та шукають людей.

Пошкоджено 3 школи, кілька магазинів, гаражі та машини. Перебито лінію електропередач. Без світла понад 6000 нікопольчан».

07:00. Зведення: На Бахмутському напрямку ЗСУ змусили ворога відступити з втратами

Неподалік Бахмутського та Зайцевого росіяни намагалися наступати та штурмувати, проте українські військові завдали противнику втрати та змусили відійти.

04:00. Відбулися вибухи на військовому аеродромі Зябрівка в білорусі, який віддано

У районі аеродрому Зябрівка, який знаходиться недалеко від білоруського міста Гомель, було чути вибухи та видно спалахи.

За попередньою інформацією, за 10 хвилин було видно щонайменше 4 спалахи. Інформацію про спалахи підтверджують одразу кілька джерел. За різними даними, починаючи з 00:30, було не менше 8 спалахів.

Раніше міноборони рб повідомило про проведення навчань військ ППО та ВПС із бойовою стріляниною, чи пов'язані вони зі спалахами в районі Зябрівки – невідомо. Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов раніше заявив, що білорусь віддала аеродром Зябрівка під контроль росіян.

02:50. На півдні ЗСУ знищили пункт управління ворожої армії

На південних рубежах українська армія завдала ударів по командних пунктах та пунктах управління ворожих військ.

Оперативне командування Південь: «Протягом дня ворогом завдано 8 авіаційних ударів гелікоптерами та штурмовою авіацією вздовж лінії зіткнення на випробування наших позицій. Міцно. Без втрат. Важкою ствольною артилерією 152-го калібру обстріляно Галициново. Без втрат та суттєвих руйнувань – попадання поза селом.

Нами протягом бойового дня завдано 6 авіаційних ударів. Двічі забезпечено роботу штурмової авіації по опорному пункту та зосередженню живої сили, озброєння та техніки ворога у Бериславському районі».

01:00. Зеленський: Окупанти відчувають, що настав час тікати з Херсона

00:00. Початок 169-го дня війни, 11 серпня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олег ШАНДРУК: «У Севастополі завжди пахло рускім міром»
Футбол | 24 березня 2024, 14:24 11
Олег ШАНДРУК: «У Севастополі завжди пахло рускім міром»

Головний тренер «Вереса» пригадав часи гри в Криму

Саутгейт хоче, щоб УЄФА змінив одне з правил регламенту Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 10:15 4
Саутгейт хоче, щоб УЄФА змінив одне з правил регламенту Євро-2024

Головний тренер збірної Англії хотів би бачити більше гравців у заявці своєї команди

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.