Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 серпня 2022, 04:49
1756
5

Президент Кривбаса: «Ми хочемо стати чемпіонами України»

Костянтин Караманіц поділився очікуваннями від нового сезону

| Оновлено 16 серпня 2022, 04:49
1756
5
Президент Кривбаса: «Ми хочемо стати чемпіонами України»
ФК Кривбас. Костянтин Караманіц

Президент криворізького «Кривбасу» Костянтин Караманіц розповів журналістам свого клуба про очікування від нового сезону під час візиту команди на закарпатських зборах.

– Костянтине Федоровичу, ви приїхали на Закарпаття. Що це: відпустка чи бажання побачити «Кривбас» у ділі? Це той «Кривбас», який їхав на збори, чи щось змінилось?

– Дуже чекав цього моменту, аби побачити гру нової команди. Ми вже зробили дуже багато кроків до змін. Ми попрощались із багатьма гравцями, підтягнули молодих виконавців, запросили футболістів, які мають досвід виступів в УПЛ. Й було дуже цікаво подивитись після перших, других зборів, як буде виглядати наша команда.

– Що, на ваш погляд, змінилось у діях команди за період зборів?

– Дуже сподобався «Кривбас» у матчі проти «Ворскли». Сподобалась взагалі гра: самовіддача на рівні, ніхто не хотів поступатись. Я скучив за хорошим футболом. Так, десь результат несправедливий, але у нас були моменти. Важливо, що ми побачили: «Кривбас» може грати на високому рівні, який відповідає УПЛ.

– Закарпатські вболівальники в усіх матчах вболівали за «Кривбас»…

– Можу сказати, що сьогодні у мене було таке відчуття, вперше з 24 лютого, впродовж гри, що я зміг відволіктися від проблем, які нас оточують. Цей футбол – емоційний сплеск для мене. Радів, що «Кривбас» грає. Так, треба грати. Попереду сезон, наші вболівальники будуть дивитись матчі хоча б завдяки телебаченню.

Часто спілкуємось із нашими шанувальниками, які захищають Україну на фронті, вони цікавляться як там справи у команди. Це відволікає їх від тієї роботи, яку вони виконують. Тому в тилу потрібні ці емоції, які заряджають наших хлопців на перемогу.

– Чого особисто ви очікуєте від прийдешнього чемпіонату?

– Це буде дуже цікавий чемпіонат. Усі чекали моменту, коли розпочнеться новий сезон. «Кривбас» пройшов перед стартом в УПЛ два великих тренувальних збори: зимою та зараз, влітку. Очікування? Як на мене, то вони зашкалюють.

– «Кривбас» – дебютант УПЛ. Але усі хочуть почути від керівництва про завдання клубу на сезон.

– Ми будемо виходити на кожну гру й повинні вигравати кожен матч. Як би це банально не звучало, це і є наша філософія. Ми не можемо виконувати свою роботу погано. Ми хочемо стати чемпіонами нашої держави, нашої України. Й це наше головне завдання. Раніше, отже раніше. Пізніше, будемо готові пізніше. Тільки час дасть відповідь на усі питання.

– Слоган клубу – «Кривбас – Це Ми». Що для вас означають ці слова?

– Це ті бурхливі емоції, які ми бачимо на трибунах, коли йде матч. Це коли наші гравці на футбольному полі демонструють свої емоції через призму величезного обсягу роботи, закладеного на тренуваннях. «Кривбас – Це Ми» – вся та праця, яка робиться нашою великою футбольною родиною. Це, перш за все – люди.

– Наскільки ви цікавитесь жіночим футболом, адже ЖФК «Кривбас» зараз теж розвивається за усіма напрямками?

– Ви розумієте, хто зараз займається жіночим футболом у «Кривбасі»? Це футбольна пристрасть Артема Гагаріна. Він цим захоплюється й у нього це виходить. Щодо мене, то я також уважно слідкую за виступами наших дівчат. Це нова сторінка нашого футбольного клубу, його розвиток.

Усе це ми робимо для людей. Тому ЖФК «Кривбас» – це значна частина нашої аудиторії. Навіть половина. Адже жінки – це наші половинки. Наша жіноча команда – дуже важливе питання для нас. Усі разом ми будемо допомагати їй розвиватись, як і чоловічій команді.

– Як вважаєте, можливо, жіночий «Кривбас» швидше стане чемпіоном України, ніж чоловічий?

– Мені важко сказати (посміхається). Може й так. А може й ні. Подивимось. Ми займаємось з однаковим натхненням й жіночим, й чоловічим «Кривбасом». Подивимось, кому раніше це вдасться.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Чемпіонами??? А губа не репне???
aleks8-48
На чемпионство придётся занять очередь.Будете следующими после Руха если не вылетите.
Mr Voevudskiy
Топ5 реально, но чтобы настолько губу раскатать.. :D