Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 13 серпня 2022, 07:03
262
0

Андрій ХАРЧИНСЬКИЙ: «У нас вийшло повноцінно підготуватися до ЧЄ»

Тренер збірної України з баскетболу U-16 прокоментував готовність команди до ЧЄ

| Оновлено 13 серпня 2022, 07:03
262
0
Андрій ХАРЧИНСЬКИЙ: «У нас вийшло повноцінно підготуватися до ЧЄ»

З 11 по 20 серпня у Софії (Болгарія) відбудеться Чемпіонат Європи U-16 серед чоловіків у Дивізіоні В, у якому візьме участь збірна України під керівництвом Андрія Харчинського.

Перед стартом континентальної першості наставник команди розповів ФБУ про готовність хлопців, про формування складу та суперників.

– Готувались ми в Іспанії, в Кальпе. Спочатку планували декілька разів змінювати локації підготовки, але прийшли до висновку, що нам краще готуватись в одному місці. Команда була там забезпечена всім необхідним, зіграли достатньо багато спарингів з однолітками, зі старшими гравцями.

– Чи задоволені ви якістю спарингів?

– Тут я можу вам відповісти наступним чином – чемпіонами Європи U-20 та U-18 цього літа стали збірні Іспанії, значить вони щось роблять правильно. Спарингами я дуже задоволений. Ми грали з дорослими командами – першу гру нас "возили як котиків", але потім ми почали показувати зуби. Взагалі нам вдавалось варіювати між різними рівнями команд, ми один тиждень вибудували графік матчів під чемпіонат Європи з трьома днями ігор поспіль і днем відпочинку, і потім ще двома іграми.

Я не хочу розповідати про нюанси, складнощі, щоб це не було схоже на пошук виправдовувань перед стартом – будемо вважати, що у нас вийшло повноцінно підготуватись. Команда готова і йдемо в бій.

– Тоді питання по формуванню складу. В країні війна і гравці вашої команди з лютого місяця виїздили в різні місця по свій Європі. Наскільки важко було їх зібрати, адже костяк команди весь на місці?

– Була пророблена колосальна робота, з кожним гравцем нашої команди окремо. Хтось був у Литві, Латвії, Німеччині, Австрії, Італії, Польщі….І ми не тільки зуміли зібрати їх в одному місці, а й провести збори, потренуватись, зіграти спаринги.

Є ще декілька людей, які могли би бути в команді, але в кожного різні моменти. Але в цій ситуації, в якій знаходимось ми, коли в країні війна, ми задоволені тим, що маємо.

Зрозуміло, що на чемпіонаті Європи можуть бути різні моменти. Буває, що приїздиш на турнір – і не впізнаєш команду. Гравці бачать суперника і малюють собі в голові картину… це все таки діти і для них це перший чемпіонат Європи. Знову таки – це не виправдання, тому що для них це крок вперед в своїй кар’єрі. Ти їдеш на чемпіонат Європи, представляєш свою країну і ти маєш показати всі свої кращі якості в формі збірної.

Як психологічно готова команда до такого турніру?

– Чесно скажу, атмосфера в команді – неймовірна, і колектив – шикарний. Ми провели разом майже три місяці, але збір пройшов як один день. І летіли навіть з легким жалем.

– По суперниках – Німеччина фаворит не тільки групи, але й всього турніру, високо котирується також Фінляндія. Що можете ви сказати?

– Знаєте, Німеччина при підготовці до чемпіонату Європи грала спаринги з командами Дивізіону А, ми їх вивчали. Мені навіть тренер збірної Німеччини кидав відео, тобто в них ніяких секретів нема. А коли нема секретів – це говорить, що їм все рівно, знаєш ти, як вони грають чи ні. Але з ними ми граємо в останньому турі.

Фінляндію теж чудово знаємо. Перша гра – дуже важлива. Ми кожен день зараз розповідаємо хлопцям, розбираємо команду, дивимось. Хороша команда, є три лідери. Але і ми ж не просто їдемо на чемпіонат Європи. У нас є великий плюс перед суперниками – як виглядаємо ми на майданчику, з них не знає ніхто. Відео, нарізок з наших ігор просто не існує. І цим плюсом потрібно користуватись в першій грі на повну.

Відзначимо, що першу гру на чемпіонаті Європи збірна України U-16 проведе сьогодні, 11 серпня, проти Фінляндії. Початок матчу о 16:00.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа одним словом охарактеризував Луніна після перемоги Реала над МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризував Луніна після перемоги Реала над МанСіті

Тібо опублікував короткий твіт після матчу-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.