Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 серпня 2022, 15:20
4028
1

Друга звитяга за день. Шахтар упевнено переграв Домжале

Колектив Йовічевіча основним складом не залишив шансів суперникам

| Оновлено 11 серпня 2022, 15:20
4028
1
Друга звитяга за день. Шахтар упевнено переграв Домжале
facebook.com/NKDomzale

Тренерський штаб донецького «Шахтаря» на чолі з хорватським фахівцем Ігорем Йовічевічем посеред поточного тижня вирішив влаштувати своїй команді справжні випробування, які за рівнем сукупного навантаження на колектив у чомусь навіть досягали єврокубкового поєдинку. У обідню пору доби «гірники» провели товариську зустріч проти аравійської «Аль-Адали», здобувши мінімальну перемогу (1:0) резервним складом, а вже надвечір на основну групу футболістів очікувало протистояння проти словенського «Домжале» – четвертої команди за підсумком чотирьох турів нового сезону місцевої першості.

Перевагу в класі між провідними виконавцями українського клубу, навіть у сучасних реаліях, над основним складом суперників, який ще на вихідних грав матч національної першості в такій самі сполуці виконавців, було помітно неозброєним оком. «Шахтарю» дуже легко вдавалось виконувати прискорення до вільних зон на чужій половині, а інколи справа навіть доходила до своєрідного глузування над опонентами.

А як іще можна було назвати комбінацію з грою п’ятами від Мудрика та Судакова на центральному вході до чужого штрафного на десятій хвилині, яка завершилась падінням Георгія після зіткнення з суперником? Зароблений партнером пенальті без зайвих вагань пострілом у лівий нижній кут реалізував його партнер Михайло. Оскільки донеччани отримали ситуативну перевагу за рахунком, можна було передбачити, що команда Йовічевіча забажає відійти на власну половину, однак цього не сталось.

А вже посеред першого тайму «гірникам» удалось фактично зняти всі питання в звітному матчі зусиллями все того ж Мудрика та невеличкої долі везіння, яка супроводжувала постріл Топалова з правого флангу штрафного на 34 хвилини. За два оберти секундної стрілки до цього Михайло відгукнувся на одну з численних довжелезних передач із глибини поля. Так, «Шахтар» дійсно не гребував використовувати вертикальний футбол задля якомога менших витрат власних сил.

Тактика команди Йовічевіча працювала схвально під час першої половини гри, а вже поперерві суперники повністю оновили склад, тож українському клубу довелось трохи  поступитись володінням м’яча. Однак використати перевагу в кількості свіжих гравців «Домжале» не квапився, через що «Шахтарю» вдавалось зупиняти випади опонентів ще на етапі побудови. Високий пресинг українці майже не застосовували, та й передумов для цього ніяких не було, адже дві зустрічі за день були ще тим випробуванням.

Товариський матч. 

«Домжале» – «Шахтар» - 0:3

Мудрик, 11, 32, Топалов, 34

 Мутавчич, 49, Йовічевіч, 60 – Бондаренко, 23, Судаков, 42

«Домжале»: Мулалич – Клеменчич, Джурич, Шойссенгейр, Іленич – Гусмані (К), Маркуш – Йошт Пишек, Алич, Якупович – Дурдов.

«Шахтар»: Трубін – Михайліченко, Матвієнко, Козік, Конопля – Степаненко (Криськів, 66) – Мудрик, Судаков (Фарина, 90+1), Бондаренко, Топалов – Тотовицький.

Стадіон: «Спортни парк» (Домжале, Словенія).

Удари (у площину): 14 (3) – 16 (5)
Кутові: 2 – 5

ДОМЖАЛЕ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Події матчу

34’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Топалов (Шахтар Донецьк).
32’
ГОЛ ! М'яч забив Михайло Мудрик (Шахтар Донецьк).
11’
ГОЛ ! З пенальті забив Михайло Мудрик (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд
Футбол | 18 квітня 2024, 01:40 6
Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу-відповіді головного єврокубка

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nivava
ото нормальні суперники, а не якась там Рома...