Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 08 серпня 2022, 18:43
3866
0

Сергій КОВАЛЕНКО: «Весь сезон ми проведемо у Чернівцях»

У нинішніх умовах харківський клуб не може тренуватися та грати у себе вдома

| Оновлено 08 серпня 2022, 18:43
3866
0
Сергій КОВАЛЕНКО: «Весь сезон ми проведемо у Чернівцях»
ВК Юракадемія, Сергій Коваленко

З початку серпня волейболісти харківської «Юракадемії» готуються до нового сезону в українській Суперлізі у Чернівцях. Саме там пройдуть всі ігри майбутнього чемпіонату України. Ми зв'язалися з головним тренером харків'ян Сергієм Коваленком і попросили його відповісти на кілька запитань.

- Сергію Володимировичу, ще місяць тому Ви з командою планували розпочати підготовку у своєму рідному регіоні. Вірно?
– Так і було. Хотіли провести перший навчально-тренувальний збір у нас на заміській базі у Бермінводах неподалік Харкова. Але саме в ті дні поблизу цього населеного пункту почали розриватися снаряди, літати ракети і, зрозуміло, що вже ні про які тренування не йшлося. Треба було думати про безпеку команди.

- Як виник варіант із Чернівцями?
- Після того, як керівництво Федерації волейболу України та Професіональної волейбольної ліги України ухвалили провести весь наступний чемпіонат країни у Чернівцях, ми почали шукати, де можемо розміститися ближче до місця проведення матчів. Зрештою, завдяки зусиллям багатьох людей, в тому числі й спонсорів, вдалося знайти та винайняти тут житло для команди на весь сезон, а також вирішити питання із щоденним триразовим харчуванням. Умови у нас зараз просто чудові, тож гріх скаржитися.

- Тренуватиметеся в тій залі, де проходитимуть матчі Суперліги?
- Саме так. Але зараз до 15 серпня ми займаємось загальнофізичною підготовкою – бігаємо кроси, працюємо на тренажерах. З м'ячами почнемо тренуватися трохи згодом. Наскільки мені відомо, часу для тренувань вистачить усім навіть перед турами. Тож із цим проблем не повинно бути. До речі, у цьому залі все буде обладнано згідно з усіма міжнародними нормами, включаючи відеоповтори. Тож кількість спірних моментів в іграх має значно скоротитися.

- У міжсезоння вболівальників цікавлять зміни у командах. Що можете сказати про «Юракадемію»? Хто із команди пішов, хто прийшов?
– Порівняно з минулим сезоном змін у складі у нас чимало. Як відомо, наш найдосвідченіший волейболіст Андрій Левченко завершив кар'єру гравця і нещодавно призначений головним тренером ВК «Дніпро-Прометей». До тієї ж команди перейшли Сергій Рябов, Іван Кривобок, Олександр Бойко. Залишили наш клуб ще Роман Андрєєв, Тимур Цмокало та Борис Єфименко. На їхнє місце прийшли два діагональні, обидва вихованці харківського волейболу. Це досвідчений 37-річний Віталій Сухінін, який пограв у багатьох українських клубах і за кордоном, а також досить зрілий за волейбольними мірками гравець 31-річний Андрій Горбенко. Разом із ним із «Дніпра» до нас перейшов центральний блокуючий Олександр Терещук. Зі львівського «Баркому-Кажани» ми взяли зв'язуючого Іллю Поліщука, а з ВК «Бахмут» ще одного харківського вихованця, догравальника Микиту Арбузова. Запросили також двох молодих волейболістів – зв'язуючого юнацької збірної України U-17 Дениса Дегтяря з Нової Каховки та догравальника із Хмельницького Анатолія Барана, він входить до складу юніорської збірної України U-20.

– Коли плануєте проводити контрольні матчі?
- Якщо нічого не завадить, то напередодні чемпіонату у період із 5 по 17 вересня тут у Чернівцях має пройти передсезонний турнір. Яким буде його формат і хто в ньому братиме участь, поки ми не знаємо. Якщо щось не вийде із турніром, то саме у цей період ми зіграємо кілька контрольних матчів. Старт нового чемпіонату України заплановано на 23 вересня.

- Які завдання ставитимете у чемпіонаті України перед своїми підопічними?
- Перший етап української Суперліги складатиметься із трьох кіл, тобто ми зіграємо з кожним із суперників по три рази. На цьому етапі будемо прагнути потрапити до першої четвірки. А далі вже підуть матчі плей-оф. Все залежатиме від того, які у нас будуть суперники. Але в будь-якому випадку будемо прагнути зайняти підсумкове місце якомога вище.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олег Плотницький став найрезультативнішим у Перуджі в першому матчі фіналу
Волейбол | 19 квітня 2024, 19:11 0
Олег Плотницький став найрезультативнішим у Перуджі в першому матчі фіналу

Його команда виграла стартовий поєдинок фінальної серії чемпіонату Італії у «Вєро Воллей» 3:1

Циганков влітку може перейти в клуб, який цього сезону приголомшив Європу
Футбол | 23 квітня 2024, 00:12 8
Циганков влітку може перейти в клуб, який цього сезону приголомшив Європу

Віктор Циганков може стати гравцем «Баєра»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.