Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 06 серпня 2022, 01:15
1445
0

Андрій Левченко очолив клуб української Суперліги

Тренер молодіжної збірної України U-20 став наставником ВК «Дніпро-Прометей»

| Оновлено 06 серпня 2022, 01:15
1445
0
Андрій Левченко очолив клуб української Суперліги
CEV, Андрій Левченко (праворуч)

Ще минулого сезону відомий український волейболіст 37-річний Андрій Левченко був гравцем харківської «Юракадемії». До цього він успішно виступав за інший клуб із Харкова «Локомотив», у складі якого ставав чемпіоном та володарем Кубка України, також Андрій грав за національну збірну країни та у закордонних командах Франції, Фінляндії, Білорусі, Казахстану, Латвії, ОАЕ.

У 2021 році Андрій Левченко, ще будучи гравцем, став асистентом Угіса Крастіньша в чоловічій національній збірній України, а потім прийняв пропозицію Федерації волейболу України і очолив юнацьку збірну країни вікової категорії до 20 років.

І ось стало відомо, що з нового сезону Андрій Левченко буде головним тренером волейбольного клубу «Дніпро-Прометей». Поки що новий наставник дніпрян не може бути поряд зі своїми підлеглими, оскільки зараз перебуває в Латвії. Він, як і раніше, входить до тренерського штабу національної збірної України, яка готується до чемпіонату світу.

- Андрію Сергійовичу, вітаю Вас з новим призначенням, - починаю свою телефонну розмову з молодим тренером. - Рік тому очікували, що так швидко доведеться перекваліфікуватися з гравця на коуча?
- Спасибі за привітання. Чесно кажучи, про тренерську роботу почав замислюватись кілька років тому, коли зрозумів, що незабаром доведеться завершувати ігрову кар'єру. Тому морально був готовий до цього. Те, що я вже другий рік входжу до тренерського складу чоловічої збірної України, звичайно, було для мене дуже корисним. До того ж, вже встиг попрацювати з юнацькою збірною U-20. Тож невеликий тренерський досвід набрав.

- А як виник варіант із «Дніпром-Прометеєм»?
- Мені зателефонував один із керівників клубу Ярослав Мазур і зробив конкретну пропозицію. Довго роздумувати не став. Адже дніпровська команда грає в українській Суперлізі, до того ж цього сезону братиме участь у європейському Кубку Виклику. Для мене це теж своєрідний виклик (усміхається). Буду намагатися зробити все можливе, щоб «Дніпро-Прометей» успішно виступив як у чемпіонаті України, так і на міжнародній арені.

– Зараз Ви знаходитесь разом зі збірною країни. А як же готуються цими днями Ваші нові підопічні за відсутності головного тренера?
– У мене є помічники. Це Ігор Тартаковський та Владислав Богатирьов, які разом із командою проводять навчально-тренувальний збір у Чернівцях. До речі, саме в цьому місті ми постійно базуватимемося в новому сезоні і там же гратимемо всі матчі Суперліги. З тренерським штабом постійно телефонуємо, обговорюємо різні питання та готуємо план роботи на кожен майбутній день. Тож я в курсі всіх подій.

- А щодо комплектації команди?
– Вона вже практично завершена, причому ще до мого призначення. На даний момент у тренувальному процесі беруть участь 13 волейболістів. Ще один, Віталій Щитков, перебуває у складі збірної країни.

- Можна сказати, що у Вас з Угісом Крастіньшем однакова ситуація, оскільки він також крім роботи у збірній ще є наставником львівського «Баркому-Кажани». Вірно?
- Так все вірно. На даний момент для нас дуже важливо, щоб національна збірна України якнайкраще підготувалася і виступила на чемпіонаті світу. А вже далі у повному обсязі займемося клубними справами.

Додамо, що ВК «Дніпро-Прометей» у попередньому чемпіонаті України, який так і не завершився через війну, посів третє місце. У Кубку Виклику дніпряни розпочнуть виступ з 1/16 фіналу. Суперником ВК «Дніпро-Прометей» буде переможець пари 1/32 фіналу «Аонс Мілон» (Афіни, Греція) – «Хапоель» (Мате-Ашер, Ізраїль). Перший матч українці зіграють у гостях в період з 8 по 10 листопада, а у другій грі, яка відбудеться в період з 15 по 17 листопада, господарями мають бути волейболісти з Дніпра.

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.