Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
|
228
0

РИЖИКОВА: «Робота у світовій комісії атлетів може бути стартом кар’єри»

Українська легкоатлетка – про те, чим займатиметься у найближчому майбутньому

РИЖИКОВА: «Робота у світовій комісії атлетів може бути стартом кар’єри»
Getty Images/Global Images Ukraine. Анна Рижикова

У липні українську бігунку Анну Рижикову було обрано до комісії спортсменів Міжнародної федерації легкої атлетики (World Athletics). Рижикова стала першою та єдиною українкою в складі комісії.

«Це буде дуже цікавий для мене досвід. Я перша потрапила від України до списку комісії атлетів. Зараз будуть вибори й до європейської комісії: від України також буде один кандидат. Сподіваюся, що всі спортсмени проголосують, і він теж отримає це місце.

Ми почали вже працювати онлайн. Але на зустрічах комісії атлетів я ще не була. Поки не дуже розумію, що буде відбуватися. Але всі рішення, які приймаються в легкій атлетиці, мають бути обговорені зі спортсменами. Це стосується правил: коли щось нове вводиться, це має бути вигідно не лише для трансляцій і зручності проведення змагань, а мають враховуватися й побажання атлетів і правило «чесної гри», Також атлети можуть звертатися до комісії, якщо в них виникають якісь труднощі.

Це може стати стартом кар’єри спортивного функціонера. Потім [я можу] йти та розвивати легку атлетику в якихось серйозніших комітетах. Подивимось.

Зараз у нас вводиться система відбору за рейтингом. Я та й більшість атлетів вважаємо її недосконалою, у деяких місцях нечесною. Раніше ми відбиралися на Олімпійські ігри, чемпіонати світу та Європи за нормативами. Показав результат, який був попередньо оголошений, – маєш право виступати на цих змаганнях. А зараз ти маєш пройти п’ять стартів. За рівень змагань, за місце, яке посів, і за твій результат даються бали, які формують рейтинг. Але не всі спортсмени мають менеджерів або можуть виїжджати на такі змагання.

Тобто це трохи нечесно, бо й організатори змагань хочуть бачити тільки топових спортсменів. А спортсмени молоді чи ті, які після травми повертаються, мають менше шансів потрапити на ці змагання. Таким чином вони можуть недобрати цих рейтингових балів. Я сподіваюсь, що ми в комітеті ще попрацюємо над цим, щоб атлетам було легше», – сказала Рижикова.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19
Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1
Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників
Футбол | 03 травня 2024, 07:22 1
ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників

Михайло допоміг «Челсі» обіграти «шпор» з рахунком 2:0 у перенесеному поєдинку АПЛ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.