Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ATP
| Оновлено 08 серпня 2022, 17:47
1284
2

Українці зіграють у Європі. Що потрібно знати про челенджери 8–14 серпня

Розбір майбутніх челенджерів від експерта Sport.ua

| Оновлено 08 серпня 2022, 17:47
1284
2
Українці зіграють у Європі. Що потрібно знати про челенджери 8–14 серпня
Instagram. Challenger Tour

​Наступного тижня, 8–14 серпня, пройде 4 челенджери. Два з них у Європі, один у Північній Америці та один у Південній.

 ATP Челленджер Мербуш (Німеччина). Грунт

Першими сіяними йдуть Бернабе Сапата Міральєс (Іспанія, ATP 89) та Франко Агаменоне (Італія, ATP 108). Обидва постійно доходять до вирішальних стадій челенджерів. І Бернабе, і Франко останні матчі провели 1.5 тижня тому в Умазі (Хорватія). Тоді Сапата обіграв хорватського таланта Діно Призміча (АТР 812) та Хольгера Руне (Данія, ATP 28), але поступився у чвертьфіналі Джуліо Дзепп'єрі (Італія, ATP 136). Агаменоне, своєю чергою, дістався аж до півфіналу, де поступився Янніку Сіннеру (Італія, ATP 10). Обидва можуть занести хорватський турнір собі до активу. З огляду на непогану форму і грамотно взяту перерву варто припустити, що когось із них ми цілком можемо побачити з титулом у руках.

Також на турнірі гратимуть Ян-Леннард Штруфф (Німеччина, ATP 123) та Александр Шевченко (росія, ATP 169). Ян досвідчений гравець, грав у фіналах на рівні АТР, колишня 29-я ракетка світу. Зазначимо, що Штруфф вже встиг взяти челенджер у Брауншвейзі (Німеччина). Александр Шевченко непогано підняв рівень свого тенісу, але він дуже нестабільний.

І, звісно, варто відзначити Віталія Сачка (Україна, АТР 285) та Олексія Крутих (Україна, ATP 275). Два перші номери українського чоловічого тенісу стартуватимуть з 1/16 фіналу. Олексій зіграє із володарем WC із Сербії Марко Топо (ATP 498), який виступає під прапором Німеччини. При перемозі Олексій вийде на першого сіяного - Сапату. Більше шансів у Віталія Сачка, який у першому колі зіграє з Філіпом Хоранськи (Словаччина, ATP 212). Словак йде з трьома поразками поспіль, але й результати Віталія не найпереконливіші. Єдину особисту зустріч на ґрунтовому челенджері у Чехії українець програв. Минулого року турнір виграв Томас Барріос (Чілі, ATP 130). На цей раз брати участь чилієць не буде.

​Instagram. Віталій Сачко

 АТР Челленджер Сан-Марино (Сан-Марино). Грунт

Перший сіяний - Карлос Табернер (Іспанія, ATP 107), другий - Павел Котов (росія, ATP 132). Обидва перебувають зараз не в найкращій формі, але при праймовому тенісі здатні спокійно доходити до фіналу. Обидва почнуть свій шлях із 1/16 фіналу, тому навряд чи фізично зможуть витримати. Головним фаворитом можна вести Флавіо Коболлі (Італія, ATP 138), але і він має не найкращу статистику останніх матчів.

Також варто поспостерігати за Ніколасом Санче-Іскердо (Іспанія, ATP 250) та Маттео Арнальді (Італія, ATP 215). Обидва молоді, гра від подачі, шанси на успіх присутні. У кваліфікації турніру свій виступ закінчив Владислав Орлов (Україна, ATP 474), який знявся з матчу у 2 сеті проти Олега Приходька (Україна, ATP 353). Згадувати успіхи Приходька не варто через зрозумілі причини. Тріумфатором цього турніру минулого року став Хольгер Руне.

​Instagram. Карлос Табернер

 АТР Челленджер Ліма (Перу). Грунт

Турнір проходить на специфічному латиноамериканському ґрунті. Участь братимуть досвідчені «глиноміси», які стабільно виступають на челенджерах у цій частині світу. Європу тут представляє лише два тенісисти: Гаштау Еліаш (Португалія, ATP 200) та Педжа Кріштін (Сербія, ATP 450). До речі, португалець цілком здатний тут пройти далеко по сітці.

Перший сіяний - Томас Етчеверрі (Аргентина, ATP 88), другий - Хуан Пабло Варільяс (Перу, ATP 97). Обидва можуть розраховувати на глибокий прохід по стітці, але подібні челенджери славляться своїми сенсаціями на ранніх стадіях і неймовірними камбеками. І аргентинцю, і перуанцю буде досить складно. Не можна не відзначити Уго Карабеллі (Аргентина, ATP 116), який минулого року грав у фіналі турніру, Тіаго Тіранте (Аргентина, ATP 196) та Боскардіна Діаса (Бразилія, ATP 297). У 2021 році трофей виграв Уго Дельєн (Болівія, ATP 64).

​Instagram. Томас Етчеверрі

 АТР Челленджер Чикаго (США). Хард

Єдиний хардовий турнір наступного тижня. Перший сіяний – Генрі Лааксонен (Швейцарія, ATP 103), другий – Крістофер О'Коннелл (Австралія, ATP 109). Швейцарця важко назвати фаворитом, враховуючи не найпростішу сітку. Навіть у першому колі він має зіграти з Борною Гойо (Хорватія, ATP 193), який став головною сенсацією Девіс Кап 2021. Та й у принципі за рівнем гри на харді він поступається і Крістоферу, і Еміліо Гомесу (Колумбія, ATP 121), і Крістоферу Юбенксу (США, ATP 156).

Також на цьому челенджері зіграють непогані за рівнем тенісисти: Мітчелл Крюгер (США, ATP 171), Ернесто Ескобедо (США, ATP 166), Александр Ковачевич (США, ATP 229) та Александр Річард (Швейцарія, ATP 170). Назвати головного фаворита складно, але варто поспостерігати за головним талантом чоловічого тенісу в США Беном Шелтоном (США, ATP 254). Також інтерес представляє і Далібор Свірчіна (Чехія, ATP 183). Вперше турнір пройшов у 2018 і більше, до 2022 року, не проводився. Тоді трофей забрав Денис Істомін (Узбекистан, ATP 427).

Instagram. Бен Шелтон

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
HaterIsHere
Тим часом, поки атп/вта/ітф позначають росіян та білорусів без прапора, спорт юа у всіх новинах вказує громадянство цих гравців, навіть якщо це не важливо у самому контексті
Александр Ад
дякую за інфу