Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Дзюдо
| Оновлено 08 серпня 2022, 01:53
413
0

Медальний врожай. Українські дзюдоїсти здобули 7 медалей на Кубку Європи

Перший змагальний день став успішним для українців

| Оновлено 08 серпня 2022, 01:53
413
0
Медальний врожай. Українські дзюдоїсти здобули 7 медалей на Кубку Європи
ukrainejudo.com

Збірна України з дзюдо успішно стартувала на Кубку Європи, який приймає латвійська Рига. У перший змагальний день в доробку нашої команди одразу сім нагород.

На найвищу сходинку п'єдесталу міжнародних змагань знову повернулася наша бронзова призерка Олімпійських ігор Дар'я Білодід (до 57 кг). У категорії українки в Ризі було заявлено 5 дзюдоїсток, тому Дар'я провела 4 поєдинки за коловою системою з представницями Естонії, Фінляндії, Ізраїлю та Латвії, в яких здобула 4 впевнені перемоги. Останній раз Дар'я брала участь у континентальному Кубку ще у 2018 році в словенському Сельє, і тоді так само здобула перемогу.

На найвищу сходинку п'єдесталу у категорії до 63 кг піднялася Анастасія Антіпіна. Маючи у своїй категорії лише одну суперницю - полячку Александру Соколовську, Анастасія здобула дві впевнені перемоги і гарантувала собі золоту нагороду.

До золотої нагороди у категорії до 73 кг вдалося дістатися Артему Хомулі. Розпочавши свій турнірний шлях з другого раунду, українець здолав представників Великобританії та Італії, після чого у півфіналі здолав суперника з Ізраїлю, а у фіналі переміг бельгійця Єроена Кассе.

Срібну нагороду у категорії до 60 кг завоював Денис Тупицький. Наш дзюдоїст впевнено розпочав свій турнірний шлях з перемоги над естонцем Ціркіним, після чого у півфіналі здолав співвітчизника Олега Вередибу. У поєдинку за золото українець поступився представнику Ізраїлю Арієлю Шулману.

Бронзові нагороди у цій же ваговій категорії здобули Кирил Самотуг та Бекірбек Моргоєв, які у бронзовому фіналі здолали італійця Маріо Петросіні та українця Олега Вередибу відповідно.

Ще одну бронзу в скарбничку української команди поклав Станіслав Семков (до 66 кг). Українець впевнено пробився до півфіналу, де поступився майбутньому чемпіону змагань з Латвії, після чого у поєдинку за бронзу здолав співвітчизника Вадима Чернова.

За підсумками першого змагального дня збірна України очолила загальнокомандний залік. У неділю, 7 серпня, на татамі в Ризі вийдуть ще 8 представників збірної України.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.