Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
|
3732
0

Петраков розповів про підготовку збірної України до останніх матчів року

У вересні команда зіграє у Лізі націй

Петраков розповів про підготовку збірної України до останніх матчів року
uaf.ua

Наставник збірної України Олександр Петраков розповів про підготовку до останніх офіційних матчів цього року. У вересні у Лізі націй команда зіграє проти Вірменії та двічі з Шотландією.

— Олександре Васильовичу, три матчі національної команди під час вересневого збору будуть складними і з точки зору опонентів, і з огляду на важкі тривалі перельоти. Як ви сприймаєте цей етап змагань і чого очікуєте?

— У турнірах на рівні національних команд немає прохідних ігор. Це — Ліга націй УЄФА, тут одна осічка може дорого коштувати. Це в клубній роботі можна десь програти, а потім надолужити. А тут програв — і фактично тебе вже немає як претендента на перемогу у групі. Турнірна дистанція коротка, і всі поєдинки вирішальні. Не забуваймо, що Шотландія перед своїми вболівальниками прагнутиме взяти реванш за поразку в плей-оф. У нас же у Глазго через перебір жовтих карток не гратимуть два провідні виконавці — Забарний та Зінченко.

— Шотландці хочуть реваншу, а нам важливо не допустити цього…

— Саме так. У нас одне завдання — посісти перше місце у групі. Яким би важким не був збір, завдання слід виконувати.

— Чи турбують вас довгі перельоти?

— Так, важкий переліт буде із Глазго до Єревана: шість із половиною годин льоту плюс різниця в часі — три години вперед… Відповідно, значно менше часу залишається на відновлення після першої гри, із Шотландією. Буде складно. Не маю жодних секретів — обов’язково матиме місце серйозна ротація.

— Коли плануєте розпочати вересневий збір?

— Зовсім точно сказати поки що не можу — це залежить від того, як виступатимуть наші клуби в єврокубках. Швидше за все, ми зберемося десь під Варшавою, хотілося б десь 16 вересня, із гравцями, які, ми сподіваємося, будуть грати в єврокубках і базуватимуться в Польщі. А щодо легіонерів, то я вже призначив тренування на вечір 19 вересня у Глазго — там команда збереться в повному складі. Ми прибудемо туди, вилетівши вранці з Варшави, а хлопці з іноземних чемпіонатів мають приїхати впродовж дня.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.