Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 07 серпня 2022, 10:00
6176
0

Деокупація півдня. День 164. У Новій Каховці вбито заступника гауляйтера

Sport.ua розповідає про найважливіші події за суботу, 6 серпня

| Оновлено 07 серпня 2022, 10:00
6176
0
Деокупація півдня. День 164. У Новій Каховці вбито заступника гауляйтера
Facebook

164-й день війни. 6 серпня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 6 серпня

23:59. Зеленський: Зберігаємо єдність і робимо все для перемоги України!

20:40. Заступник гауляйтера Нової Каховки помер після поранення

Колаборант, так званий заступник начальника ВДА окупованої Нової Каховки Херсонської області Віталій Гура помер у лікарні після того, як його розстріляли.

Окупанти повідомили журналістів про смерть Гури. Напад на колаборанта стався у суботу, 6 серпня біля його будинку.

За словами джерела, невідомі кілька разів вистрілили у Гуру, імовірно з пістолета Макарова. На місці події знайшли стріляні гільзи від цієї зброї.

19:30. Зведення Генштабу: окупанти наступали на трьох напрямках, але отримали відсіч

Українські військові відбили наступальні дії ворога на Слов'янському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

18:30. Збитки внаслідок ракетного удару по Вінниці оцінюють у 240 млн грн

Мер Вінниці Сергій Моргунов прокоментував заходи щодо ліквідації наслідків теракту 14 липня:

«Розмір завданих збитків росіянам становить 240 млн грн. Оцінювану вартість завданих збитків зроблено без урахування зруйнованих приміщень будинку побуту Ювілейний та Будинки офіцерів.

У терміновому порядку замінюємо зірвані вибуховою хвилею дахи. Ціною бюджету встановимо вікна у під'їздах. У співпраці з міжнародними фондами здійснюємо заміну розбитих вікон у квартирах сім'ям, які зараз перебувають у найбільш скрутному становищі».

17:00. Ердоган готовий прийняти зустріч путіна та Зеленського у Стамбулі

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вважає, що домовленість для розблокування експорту зерна з українських портів створює сприятливий грунт для ширших переговорів між Києвом та Кремлем, і висловив готовність прийняти зустріч путіна та Зеленського у Стамбулі (Anadolu)

Ердоган після зустрічі з путіним у Сочі сказав: «Зараз важливо втілювати цей план (договірність щодо зерна) і трансформувати цю позитивну атмосферу на конкретні кроки для повернення до переговорів у Стамбулі. Я спочатку наголошував на тому, що у війні в Україні не буде переможця. Незважаючи на труднощі, я все ще твердо переконаний, що питання вирішиться за столом переговорів. Я нагадав путіну ще раз, що ми можемо прийняти його зустріч із Зеленським».

Він додав, що Анкара продовжить просувати діалог з росією у всіх сферах, щоб сприяти регіональній та глобальній стабільності.

15:30. ЄС засудив ведення росією військової діяльності у зоні навколо Запорізької АЕС

Представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Жозеп Боррель опублікував заяву:

«ЄС засуджує військову діяльність росії навколо Запорізької атомної електростанції. Це серйозне та безвідповідальне порушення правил безпеки на ядерних об'єктах та черговий приклад ігнорування рф міжнародних норм»

Боррель також закликав надати доступ до ЗАЕС представникам Міжнародного агентства з атомної енергії.

14:40. В окупованій Новій Каховці поранили заступника гауляйтера

Пропагандистські ЗМІ росії повідомляють про замах на призначеного окупантами так званого заступника начальника ВДА окупованої Нової Каховки Херсонської області Віталія Гуру, він у важкому стані в лікарні.

Джерела: «Невідомі розстріляли Гуру, ймовірно, з пістолета Макарова. На місці замаху виявлено стріляні гільзи від ПМ. Наразі вирішується питання про переправку колаборанта до окупованого Криму».

Пізніше в мережі з'явилися чутки про смерть Гури. Однак так званий заступник голови адміністрації Херсонської області Кирило Стремоусов не підтвердив цю інформацію: «Знаходиться в лікарні у важкому стані, в реанімації. Смерть не підтверджуємо».

13:00. Є ризик викиду радіації. Окупанти пошкодили азотно-кисневу станцію на ЗАЕС

Окупанти рф внаслідок обстрілів 5 серпня серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об'єднаний допоміжний корпус на Запорізькій АЕС, є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин.

Енергоатом: «Внаслідок обстрілів серйозно пошкоджено азотно-кисневу станцію та об'єднаний допоміжний корпус. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, а також висока пожежна небезпека. 6 серпня Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки».

Видання The Insider зазначає, що окупанти могли замінувати ЗАЕС та територію навколо атомної електростанції.

11:10. Окупанти вже вбили 361 дитину в Україні

Станом на ранок 6 серпня понад 1063 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф, з них щонайменше 361 дитина загинула.

Офіс генпрокурора: «За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 361 дитина загинула і понад 702 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Ці цифри не є остаточними, оскільки йде робота щодо їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях».

Найбільше дітей постраждало у Донецькій (371), Харківській (197), Київській (116), Чернігівській (68), Луганській (61), Миколаївській (58), Херсонській (55) та Запорізькій (40) областях.

10:00. Генштаб: ЗСУ за добу знищили 250, а всього – 41900 окупантів

Збройні сили України за добу знищили 250 окупантів, від початку повномасштабної агресії в Україні загинуло 41900 російських військових.

Генштаб ЗСУ: Найбільші втрати противник зазнав на Донецькому напрямку. Загальні бойові втрати ворога з 24.02 до 06.08 орієнтовно склали:

  • особового складу - близько 41900 (+250) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1802 (+10) од.,
  • бойових броньованих машин – 4051 (+19) од.,
  • артилерійських систем – 955 (+5) од.,
  • РСЗВ - 260 (+0) од.,
  • коштів ППО - 127 (+4) од.,
  • літаків – 223 (+0) од.,
  • вертольотів – 191 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 744 (+2),
  • крилатих ракет - 182 (+0),
  • кораблів/катерів - 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 2970 (+6) од.,
  • спеціальної техніки – 85 (+2).

09:00. Данилов про контрнаступ ЗСУ: Давайте наберемося терпіння

Секретар РНБО Олексій Данилов закликав набратися терпіння щодо контрнаступу ЗСУ, оскільки терміни визначають військові на чолі з верховним головнокомандувачем, а не дивані експерти:

«Давайте спокійно ставитися до цих речей, коли це (контрнаступ) відбуватиметься. Військові знають свою справу, знають, коли їм треба починати, І головне, як швидко, як із найменшою кількістю втрат робити корисну справу для нашої країни: звільняти наші території від окупанта.

Так звані дивані експерти не володіють інформацією про реальну ситуацію. Нагадую, що вже звільнено від окупантів Київська, Чернігівська та Сумська області. Треба набратися терпіння і побачити все це на власні очі».

07:30. Зведення Генштабу: росіяни наступають на Бахмут, продовжуються бої

Генштаб ЗСУ: рф веде наступ у напрямку Бахмута, продовжуються бойові дії.

06:00. ISW: Росіяни використовують ЗАЕС для обстрілу Нікополя

росіяни неодноразово використовували артилерійські системи, які навмисно розміщені на території Запорізької АЕС, для обстрілу цілей за Дніпром, зокрема Нікополя (УП).

Американський Інститут дослідження війни (ISW): російські війська, ймовірно, продовжують використовувати позиції навколо ЗАЕС для обстрілу Нікополя з протилежного боку Каховського водосховища. Міністерство оборони Великобританії також оцінило, що російські війська використовують об'єкти на ЗАЕС та у місті Енергодар як притулок, де відпочивають та захищають своє обладнання від українських ударів з огляду на охоронний статус АЕС.

Також ISW пише, що російські війська провели безуспішні наземні штурми населених пунктів на південь від Бахмута і безуспішно намагалися просунутися до Лозової на Херсонщині, імовірно націлившись на український плацдарм на річці Інгулець. Також росіяни провели кілька обмежених наземних атак на північ, північний захід та південний захід від Донецька. російські та українські війська обмінялися важким артилерійським вогнем у Пісках – на думку аналітиків ISW, це свідчить, що росіяни навряд чи візьмуть повний контроль над Пісками.

Окупаційна влада, ймовірно, активізує роботу з паспортизації та введення рублів, збору даних цивільного населення на окупованих територіях у рамках підготовки до майбутніх псевдореферендумів. Крім того, ISW пише, що кремль продовжує замінювати українських колабораціоністів в окупаційних адміністраціях російськими урядовцями.

04:50. ЗСУ знищили не менше шести російських складів у Херсонській області

ЗСУ знищили щонайменше шість російських складів боєприпасів у Херсонській області. За повідомленням ОК Південь, склади перебували у Бериславському та Херсонському районах. ЗСУ завдали чотирьох авіаційних ударів по скупченню противника, двох опорних пунктах та складу боєприпасів у Бериславському та Херсонському районах.

Крім того, знищено 79 росіян, чотири танки Т-72, ​​дві самохідні гаубиці Мста-С і артустановка, радіолокаційна станція та командно-штабна машина, 10 одиниць броньованої та 11 іншої автомобільної техніки.

Також ЗСУ вразили два пункти управління 76-ї десантно-штурмової дивізії та 49-ї армії в Чорнобаївці, командно-спостережний пункт ворожої БТГ у Брускінському та район зосередження озброєння та техніки в Олешках.

03:00. Орки обстріляли Нікополь та Харків

У ніч на 6 серпня росіяни обстріляли Нікополь та Харків.

Глава Нікопольського РВА Євген Євтушенко: «Обстріляно місто Нікополь. Зберігайте спокій».

Також цієї ночі росіяни завдали удару по Слобідському району Харкова.

Мер Харкова Ігор Терехов: «Звуки вибухів чув увесь Харків. Попередньо прилетіло до Слобідського району. Рятувальники вже там. Поки що інформації про постраждалих немає. Сподіваюсь, що так і буде».

01:00. Зеленський: Вже конфіскували російські активи на 28 млрд грн.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що станом на 5 серпня Україна вже конфіскувала російські активи на 28 млрд гривень, і ця робота триває.

«Провів сьогодні нараду щодо санкційної політики конфіскації російських активів. Як доповіли чиновники, вже примусово вилучено в Україні активи на 28 млрд грн, і ця робота продовжується. Також пропонується конфіскувати понад 900 об'єктів, що належать саме росії.

Водночас, якщо оцінювати пакет власності не лише держави-терориста, а й його резидентів, то йдеться ще про 36 тисяч позицій на вилучення. Все це буде спрямоване на відшкодування збитків, які росія завдає війною та терором. Зараз у Європі та США йде робота над законопроектами, які розширять можливості конфіскації російських активів для України за кордоном».

00:00. Початок 164-го дня війни, 6 серпня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.