Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 06 серпня 2022, 08:30
8601
9

Результативний дебют. Зінченко допоміг Арсеналу здолати Крістал Пелес

Український виконавець виправдав довіру тренерського штабу в дебютній грі гольовим пасом

| Оновлено 06 серпня 2022, 08:30
8601
9
Результативний дебют. Зінченко допоміг Арсеналу здолати Крістал Пелес
Getty Images/Global Images Ukraine

За звичних умов для українського вболівальника новина про трансфер співвітчизника між клубами англійської Прем’єр-ліги за 35 млн євро викликала б неабиякий ажіотаж. Проте початок чергового витку агресії проти нашої країни не дозволив переходу Олександра Зінченка з «Манчестер Сіті» до лондонського «Арсеналу» стати головною несподіванкою цьогорічної літньої трансферної кампанії.

Оскільки команди з найбільш популярної ліги світу не мали нагоди довго готуватись до початку нового сезону, то новачку «канонірів» також довелось швидко призвичаїтись до роботи під керівництвом іспанського фахівця Мікеля Артети, знайомого йому ще за часів виступів у складі чинних чемпіонів Англії. А вже перед початком першого вікенду серпня «Арсенал» мав проводити гостьове дербі проти «Крістал Пелес», яке ще до того ж мало неабияке символічне значення, бо було першим матчем нового футбольного року в АПЛ.

Getty Images/Global Images Ukraine

Уже від самого початку гри можна було побачити намагання «склярів» грати в дуже ретельно вишикуваній обороні, тоді як суперники намагались побудувати якомога більше швидких атак. На перших хвилинах футбол був доволі розрідженим та не мав ніяких акцентів, проте потрохи тиск «канонірів» починав даватись у знаки. Захист від колективу Патріка Вієйра певний час тримався гідно, але зрештою прогалини за широких наступів опонентів усе ж таки почали з’являтись.

Окремо варто було відзначити дії Олександра Зінченка в першому таймі. «Арсенал» майже всі свої завершальні дії перед штрафним будував через лівий фланг, тож на українця припадало доволі багато обсягу роботи з м’ячем. Утім, на тлі інших партнерів по команді новачок виглядав чи не найбільш упевненим футболістом узагалі на обидві команди. Зрештою, уже на восьмій хвилині його постріл з меж штрафного першим перевірив голкіпера Гуайту.

Getty Images/Global Images Ukraine

А вже в середині першої половини гри «каноніри» забили. Певна річ, що не без залучення Олександра. Саме на Зінченка припала подача з кутового на правому фланзі на дальній бік штрафного, звідки він головою виконав скидання на Мартінеллі поближче до воріт, а партнер не схибив у відповідальний момент. Після цього гості ще трохи побули з м’ячем на чужій половині поля, але залишили його для використання суперникам перед перервою, за що ледь не створили самі собі проблем.

Голкіпер команди Мікеля Артети своїм сейвом фактично закривав події перед перервою, а тиск суперників на початку другого тайму змусив його ще один раз вступати до гри. «Пелес» втрачав гольові нагоди в найбільш підходящі для порятунку стану справ на табло моменти, тож зрештою атаки «склярів» почали втрачати швидкість, оскільки на початку сезону обидві команди виглядали ще дуже розібраними.

Getty Images/Global Images Ukraine

Зрештою, «Арсенал» без особливого бажання зумів перенести гру під фінальний свисток на чужу половину поля, де створив кілька непоганих нагод, але забив зрештою не без допомоги суперників. Простріл Букайо Саки з правого флангу в одній із контратак у власні ворота зрізав захисник Гуехі, після чого всі питання щодо переможця було знято. Зінченка на той час, до речі, тільки-но встигли відправити на лаву для запасних.

Наступними вихідними «Крістал Пелес» зіграє в гостях проти «Ліверпуля», а «Арсенал» на своєму полі змагатиметься з «Лестером».

Англійська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Крістал Пелес» – «Арсенал» - 0:2

 Мартінеллі, 20, Гуехі, 85 (авт.)

 Клайн, 64 – Джака, 44, Вайт, 60

«Крістал Пелес»: Гуайта – Мітчелл, Гуехі, Андерсен, Клайн – Дукуре (Мілівоєвич, 75), Шлупп (Г’юз, 86) – Заха, Езе (Ебіовей, 86), Аю – Едуар (Матета, 58).

«Арсенал»: Рамсдейл – Габріель, Саліба, Б. Вайт – Зінченко (Тірні, 82), Джака, Партей, Сака – Едегор (Локонга, 90+2) – Мартінеллі, Габріел Жезус (Нкетіа, 83).

Арбітр: Ентоні Тейлор (Вайсеншейв, Англія).

Стадіон: «Селхерст Парк» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 10 (2) – 11 (3)
Кутові: 3 – 5
Оффсайди: 1 – 2.

КРІСТАЛ ПЕЛЕС - АРСЕНАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Події матчу

85’
ГОЛ ! Автогол забив Марк Гехі (Крістал Пелес).
20’
ГОЛ ! М'яч забив Габріел Мартінеллі (Арсенал).
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт
Футбол | 29 березня 2024, 05:29 0
У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт

Підопічні Сергія Реброва обіграли ісландців з рахунком 2:1 та вийшли на чемпіонат Європи

Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 02:59 1
Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі

Карлос несподівано програв Григору Димитрову, Александр Звєрєв вибив Фабіана Марожана

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
maksum139
Молодець, получив найвищий рейтинг 8,1 
Макс Максов
З дебютом і з перемогою Сашко!
Sportik84
Дуже мало грали через Зінченка партнери. А взагалі дуже відчувається різниця в класі між Арсееалом та МС в триманні м'яча і підготовкою атак. Вчора, особливо в 2 таймі було якесь бій-біжи, воротар Арса тупо разів 10 виносив на Жезуса, який ніяк не міг зачепитися за м’яч. В Арсеналі навіть нікого відмитити, наскільки коианда зіграла не луже, так що найвища оцінка Зіни закономірна. Окремий плюс за пас. 
Тарас Чубак
молодець, але в кінці дуже просідав в обороні, пару разів накручували дуже. Та і в цілому якщо Арсенал буде сидіти в автобусі по пів матчу проти команд рівня Пелес то Зіні буде дуже важко. Якщо як у першому таймі то буде один з кращих, коротше буде ділити час з Тірні і сподіваюсь з Джакою
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил