Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 06 серпня 2022, 18:44
2031
0

Евертон - Челсі. Прогноз і анонс на матч АПЛ

Команда Миколенка розпочинає сезон матчем проти «Челсі»

| Оновлено 06 серпня 2022, 18:44
2031
0
Евертон - Челсі. Прогноз і анонс на матч АПЛ
ФК Евертон. Віталій Миколенко

Суботній ігровий день першого туру АПЛ сезону 2022/2023 завершуватиметься у Ліверпулі, та викличе підвищений інтерес з боку українських уболівальників. «Евертон» Віталія Миколенка прийме одного із фаворитів сезону, лондонський «Челсі».

«Евертон»

Минулого сезону «Евертон», незважаючи на всі свої амбіції, був змушений боротися за виживання в АПЛ. Більше того – команда Віталія Миколенка врятувалась від вильоту лише завдяки вдалому спурту наприкінці сезону.

Влітку «Евертон» поводився на трансферному ринку незвично пасивно. Єдине вагоме підписання – досвідчений центрбек Джеймс Тарковскі із «Бернлі». Також був орендований у «Спортінга» конкурент для Віталія Миколенка, Рубен Вінагр, і повернулися з оренди кілька гравців, які навряд чи стануть ключовими у новому сезоні у команді Френка Лемпарда.

А ось втрата на ринку є одна, і дуже серйозна. «Евертон» продав у «Тоттенхем» за 58 мільйонів свою головну зірку, форварда Рішарлісона. Тому до дедлайну можна чекати від «Ірисок» як мінімум одного гучного підписання на заміну Рішарлісону, але до матчу з «Челсі» вони підходять саме в такому, недоукомплектованому, вигляді.

«Челсі»

Для «Челсі» минулий сезон вдалим також не назвеш. Команда Томаса Тухеля у Лізі чемпіонів вилетіла у чвертьфіналі від «Реала», а в АПЛ не зуміла нав'язати «Манчестер Сіті» та «Ліверпулю» боротьбу за чемпіонство, хоча від «Синіх» цього явно чекали.

Наприкінці минулого сезону та у міжсезоння у «Челсі» відбулися великі зміни. Через санкції уряду Великобританії Роман Абрамович був змушений продати клуб Тодду Боелі.

Перша трансферна кампанія нового власника поки що залишає дуже суперечливі враження. З одного боку, підписання Рахіма Стерлінга – дуже вагоме посилення, як і Марк Кукурелья на лівий фланг захисту – іспанця було підписано буквально за день до матчу з «Евертоном».

При цьому на двох ключових позиціях у Томаса Тухеля зараз кадровий голод. Вільними агентами пішли два центральні захисники – Антоніо Рюдігер та Андреас Крістенсен вирушили підкорювати Ла Лігу. Замість них поки що підписаний хай і топовий, але лише один центрбек – Каліду Кулібалі із «Наполі». Ще один сильний виконавець на цю позицію Тухелю потрібен.

Ще гірша ситуація у нападі. Ромелу Лукаку після провального сезону повернувся до «Інтера», знову опинитися в зоні комфорту в «РБ Лейпциг» рветься і Тімо Вернер. Якщо не підписати нового центрфорварда, то доведеться робити ставку на таких людей як Міші Батшуайї та Армандо Бройя.

Історія зустрічей

Сумарно на даний момент «Евертон» та «Челсі» зустрічалися між собою в офіційних матчах 132 рази. Перевага на боці «Челсі» - 51 перемога проти 37. Ще 44 матчі завершилися внічию. Різниця голів – 197 – 178 на користь «Челсі».

Що цікаво, найкращим бомбардиром в історії протистоянь є нинішній наставник «Евертона» Френк Лемпард, який забив 10 голів своєму нинішньому клубу у складі «Челсі».

Прогноз на протистояння

«Челсі» справедливо вважається фаворитом майбутнього матчу. Не будемо оригінальними та передбачимо перемогу команди Томаса Тухеля, коефіцієнт 1,62.

6 серпня, субота

Евертон - Челсі
Ліверпуль. Стадіон «Гудісон Парк». 22:00
ТБ-трансляція – «Setanta Sports Україна»
Прогноз Sport.ua – 1:2
Parimatch  
  • 5,90
  • 4,00
  • 1,62
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 6,00
  • 4,14
  • 1,65
Сделать ставку Зробити ставку
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»
Футбол | 27 березня 2024, 18:18 2
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»

Колишній тренер київського «Динамо» оцінив прогрес українського воротаря «Реала»

Усик відповів Бетербієву, який вважає, що переміг українця на ОІ-2012
Бокс | 27 березня 2024, 15:54 1
Усик відповів Бетербієву, який вважає, що переміг українця на ОІ-2012

Олександр добре пам'ятає той бій

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.