Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 серпня 2022, 00:08
1277
0

Анатолій ТРУБІН: «У Йовічевіча багато ігрових вправ»

Голкіпер «Шахтаря» – про нового тренера, підготовку до сезону та поєдинок з «Ромою»

| Оновлено 06 серпня 2022, 00:08
1277
0
Анатолій ТРУБІН: «У Йовічевіча багато ігрових вправ»
Getty Images/Global Images Ukraine. Анатолій Трубін

Воротар «Шахтаря» Анатолій Трубін в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua розповів про перші враження роботи з Ігором Йовічевічем, про товариські матчі в Нідерландах, а також про найближчі плани.

– Анатолію, нещодавно (1 серпня, Прим. Sport.ua) ви відсвяткували день народження. Як привітали партнери по команді?
– Отримав вітання від близьких людей та партнерів по команді. Привітали мене у особистих повідомленнях.

– А що за привітання у вашому тік-току зі знаменитим дідом Толею?
– Я про це взагалі не знав. Це мої друзі, знайомі зробили такий подарунок у вигляді вітання.

– Як оціните перший період роботи з Ігором Йовічевічем?
– Насамперед, мені дуже подобається те, що у «Шахтарі» це перший тренер, який розмовляє українською мовою. Це дуже приємно. І поступово ми вивчаємо все нове, що вимагає від нас тренер. Потрібно швидко схоплювати нові вимоги та адаптуватись максимально швидко, щоб до першого туру нового сезону чемпіонату України бути максимально готовими.

– Гравці «Шахтаря» теж переходять на українську мову?
– Ну, звичайно. Намагаємось.

– Наскільки сильно змінився тренувальний процес у «Шахтарі»?
– Поки що, якщо порівнювати глобально, менше уваги приділяється тактиці. У тренувальному процесі Йовічевіча багато ігрових вправ. Але, я думаю, все одно важко ще щось говорити. Ще буде другий збір у Словенії. Подивимося, яким там буде тренувальний процес. І тоді вже порівнюватимемо. Зараз більший акцент робиться не на тактиці, а на фізичному стані, щоб усі були в однакових кондиціях. Можливо, на других зборах буде більше тактичної роботи. Але я не знаю, як буде. Побачимо.

– Вам 21 рік. Але у «Шахтарі» вже встигли пограти під керівництвом португальця Каштру та італійця Де Дзербі. А тепер ось ще й хорват Йовічевіч...
– Я вважаю, що це добре для мене особисто. Тому що від кожного фахівця я черпаю якусь певну якість. У кожному тренерському штабі різні тренери воротарів, різні підходи, різна тактика. Тому, скажімо так, від роботи з кожним ти береш по крихтах і стаєш набагато сильнішим. Для мене це величезний плюс та серйозний виклик, бо щодня треба доводити. І так потрібно доводити, але з приходом нового тренера необхідно викладатись по-особливому і показувати, як ти грав до цього.

Getty Images/Global Images Ukraine

– Оцініть товариські матчі в Нідерландах з «Фортуною» (3:3), «Аяксом» (1:3) та «Утрехтом» (2:2). Який матч найбільше сподобався?
– Чесно кажучи, всі три матчі були дуже хорошими. Починаєш розуміти, що всі команди з чемпіонату Нідерландів грають. Вони дають грати та самі грають. Вони пресингують. Це футбол, який дуже подобається фанатам та гравцям. Тому кожен матч був по-своєму хорошим та цікавим. Але я виділю все-таки, напевно, зустріч із «Аяксом». Це команда рівня Ліги чемпіонів, чемпіон Нідерландів. До того ж, в Амстердамі така чудова арена, прекрасна атмосфера на стадіоні, гарні фанати. Я дуже радий, що на цьому матчі було дуже багато українських уболівальників. Це незабутньо! Хочеться щотижня грати за такої кількості фанатів, які підтримують твою команду.

– Гол Мудрика «Аяксу» взагалі вийшов у стилі Мессі!
– Це його сильні риси. А саме - його божевільна швидкість. Ми всі знаємо, на що він здатний.

– На тренуваннях він також таке виконує?
– На тренуваннях також є такі моменти, але все одно бувають такі ситуації, що немає стільки простору, як у грі. Але, я думаю, що для Мудрика такі голи – це лише, так би мовити, розминка у його кар'єрі. 

– Тепер вам належить зіграти матч із переможцем Ліги конференцій «Ромою». Як налаштовуєтесь на поєдинок, що відбудеться на «Стадіо Олімпіко»?
– Я думаю, що на цьому матчі також буде величезна кількість уболівальників. І це дуже круто! Також суперник не потребує представлення. До того ж, «Рома» посилилася. Римлян тренує Жозе Моурінью. Я думаю, це буде чудовий спаринг. Для мене це буде, як матч Ліги чемпіонів.

Getty Images/Global Images Ukraine

– Багато молодих футболістів мріють зіграти проти команди Моурінью, щоб він звернув на них увагу.
– Щиро кажучи, таких думок немає. Мені просто хочеться, щоб у моїй кар'єрі було якнайбільше матчів проти таких суперників, як «Рома». Чим буде більше таких матчів, тим краще я себе проявлятиму і ставатиму сильнішим.

– Повернулися до «Шахтаря» Тотовицький та Вакула, а також прийшов у команду Джурасек. Як вони адаптуються?
– Я думаю, що з часом все стане ще більш зрозумілим. Усі футболісти адаптуються. Кожному важко, тому що потрібно звикнути до нової тактики, нового тренера і притертися один до одного. Мені дуже подобається, що всі хлопці викладаються на сто мільйонів відсотків. Найголовніше, що у всіх палають очі.

– З Лассіною Траоре спілкуєтеся? Раді, що він готовий залишитися у «Шахтарі»?
– Я дуже-дуже радий, що він залишається в команді. Я, коли його побачив, був дуже щасливим. Ми з ним обнялися, поговорили, посміялися. Я дуже чекаю, коли він вийде на поле, щоб знову грати з ним. Тож від цієї новини я дуже щасливий. Сподіваюся, він якнайшвидше повернеться. Це буде величезний плюс для команди, адже Лассіна є дуже сильним футболістом.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»
Футбол | 18 квітня 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»

Карло коротко прокоментував серію пенальті у матчі «Манчестер Сіті» – «Реал»

ВІДЕО. Контрольний в голову. Невертон добив Зорю голом на 90+1
Футбол | 18 квітня 2024, 17:44 7
ВІДЕО. Контрольний в голову. Невертон добив Зорю голом на 90+1

Бразилець встановив кінцевий рахунок зустрічі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.