Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 15 серпня 2022, 05:03
654
0

Угіс КРАСТІНЬШ: «Ми продовжили латвійський збір ще на тиждень»

Чоловіча збірна України, готуючись до чемпіонату світу, затрималася на кілька днів у Прибалтиці

| Оновлено 15 серпня 2022, 05:03
654
0
Угіс КРАСТІНЬШ: «Ми продовжили латвійський збір ще на тиждень»
CEV

Вже незабаром наприкінці серпня розпочнеться найголовніший турнір цього року для чоловічої національної збірної України з волейболу. Їй належить стартувати у групі А фінальної частини чемпіонату світу, де суперниками українців будуть волейболісти Сербії, Тунісу та Пуерто-Ріко. Цими днями наша команда проводить збір у Латвії, хоча спочатку планувалося, що наприкінці липня вона мала переїхати до Польщі.

- Що сталося і чому ви затримались у Латвії? - з цього питання розпочалася наша розмова з головним тренером збірної України Угісом Крастіньшем.
- Нічого особливого. Це просто робочі моменти і на підготовку команди такі невеликі зміни не позначаються. Тренувальний процес продовжується у звичайному режимі. Нам справді довелося затриматися на тиждень у Латвії, але ще раз підкреслю, у нас тут чудові умови і все нас влаштовує.

- А коли вирушите до Польщі?
– Якщо більше нічого не завадить, то 7 серпня. Тренуватимемося у місті Радом. Там же плануємо зіграти три контрольні матчі зі збірними Польщі (13 серпня), Ірану (16 серпня) та Мексики (19 серпня).

- А далі?
- Далі переїдемо до Катовіце, де проведемо три матчі світової першості у групі А. Перший із них 27 серпня зі збірною Сербії.

- Із остаточною заявкою на чемпіонат світу вже визначились?
- В цілому, так. Але назву його вже у Польщі. До того ж усі розуміють, що в спорті можливі різні ситуації, я маю на увазі несподівані хвороби гравців, травми тощо. Тому триматимемо резерв до самого старту турніру.

– Напередодні стартував відбірковий цикл до чемпіонату Європи 2023 року, від якого Україна звільнена. Стежте за ним?
- Будь-які змагання на рівні національних збірних – це завжди подія, яка становить особливий інтерес. Звичайно ж, я бачив усі результати першого туру відбору у групах. Один із матчів навіть вдалося подивитися в прямому ефірі. Йдеться про поєдинок Австрія – Латвія. Справа в тому, що збірна України не лише тренується у Латвії, а й зіграла контрольні ігри з місцевими волейболістами. Учора латвійці в гостях перемогли австрійців, отже, ми непогано їх потренували перед відповідальним стартом (посміхається). До речі, 6 серпня збірна Латвії вдома прийматиме Фінляндію. На цій зустрічі ми плануємо побувати нашим складом.

- Повертаючись до чемпіонату світу, розраховуєте на підтримку вболівальників на трибунах?
- Так звичайно. У Польщі дуже люблять та цінують волейбол. До того ж усі знають, що тут чудово підтримують українців, особливо зараз під час війни. Та й самих українців у цій країні зараз дуже багато. І нещодавні футбольні матчі національної збірної України та українських клубних команд це вкотре підтвердили. Крім того, всі ми розуміємо, наскільки важливо для всієї України саме зараз нам вдало виступити на майбутньому чемпіонаті світу. Тому докладемо всіх зусиль для того, щоб порадувати вболівальників гарною грою та позитивними результатами.
 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 5
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього
Футбол | 19 квітня 2024, 19:52 3
Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього

Українцю найближчим часом треба визначитись з майбутнім

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.