Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Топ-5 бійців UFC, які підкорили фанатів, попри поразку

Оглядач Sport.ua — про бійців промоушена, як програвши, отримали повагу

Топ-5 бійців UFC, які підкорили фанатів, попри поразку
Твіттер UFC. Нейт Діас

У UFC важливі не тільки перемоги і поразки, вирішальне значення може також мати і манера ведення бою в октагоні. Протягом багатьох років ми бачили, як імениті чемпіони здобували перемоги, після чого піддавалися критиці з боку фанатів. Проте є й інший бік — це бійці, які зазнали поразки, але виступили так, що завоювали любов натовпу.

Про п'ятьох таких бійців, що програли, йтиметься далі.

Рорі МакДональд - бій проти Роббі Лоулера на UFC 189

Getty Images/Global Images Ukraine. Рорі Макдональд

Рорі МакДональд завжди був популярним, але він дістав неймовірну повагу після війни у ​​2015 році на UFC 189 проти тодішнього чемпіона у напівсередній вазі Роббі Лоулера.

Ці двоє билися на розігріві у Конора МакГрегора, але в результаті затьмарили решту учасників карду. Глядачі побачили криваве місиво, де кожен із його учасників віддавав всього себе цьому побоїщу. У четвертому раунді «Червоний король» сильно вразив Лоулера ударом у голову, але «Безжалісний» якимось чином зумів вижити, і раунд завершився диким стердауном, який довів до божевілля людей у ​​залі.

Але, на нещастя МакДональда, в п'ятому раунді Лоулер під рев натовпу перевернув усе з ніг на голову, коли ударом зліва влучив у вже розбитий ніс канадця, який більше не міг витримувати покарання і впав, тим самим поставивши крапку в поєдинку.

Незважаючи на поразку, МакДональд після цього виступу став набагато більшою зіркою, ніж він був раніше. Але по-справжньому отримати вигоду з неймовірної популярності він не зумів, оскільки ця війна взяла своє і зробила Рорі лише тінню того бійця, яким він колись був.

Браян Ортега - бій проти Олександра Волкановськи на UFC 266

Getty Images/Global Images Ukraine. Брайан Ортега проти Александра Волкановскі (праворуч)

У 2021 році Браян Ортега намагався відібрати пояс чемпіона UFC у напівлегкій вазі у Александра Волкановськи. Двоє бійців перед боєм були суперниками по тренерській роботі у 29-му сезоні The Ultimate Fighter, і на UFC 266 вони влаштували справді епічну війну, в якій «Ті-Сіті» був неймовірно близьким до перемоги над чемпіоном, але трохи не дотягнув.

У шаленому третьому раунді Ортега впустив Волкановськи, а потім схопив суперника своєю фірмовою гільйотиною з маунта тільки для того, щоб «Александр Великий» звільнився з неї, знайшов спосіб вилізти з-під суперника і сам опинився зверху. Будучи зверху, Волкановськи почав розбивати Ортегу граунд-енд-паундом і був близький до того, щоб фінішувати претендента, але Браян вижив.

Більше того, незважаючи на те, що Ортега безнадійно програвав за очками, він провів сміливий п'ятий раунд, неодноразово влучаючи своїми ударами по чемпіону. Ортега пропустив за п'ять раундів цілих 214 значних удари, але натовп не хотів вважати його програвшим. Ортега заслужив у цьому бою більше поваги, ніж будь-коли, і з того часу його популярність зросла.

Маурісіо Руа - бій проти Ліото Мачіди на UFC 104

Один із вірних способів підкорити фанатів — програти вкрай спірним суддівським рішенням. Саме це і сталося з легендою напівважкої ваги Маурісіо Руа у 2009 році.

Колишній чемпіон PRIDE зустрічався з чинним чемпіоном UFC у напівважкій вазі Ліото Мачідою у бою, де мало хто давав йому шанси на перемогу. У той час «Дракон» був бійцем з рекордом 16-0 і мав стиль, з яким ніхто не міг впоратися.

Але «Шогун» обрав інший підхід, ніж будь-який із попередніх противників Мачіди. Замість полювання за головою, він прагнув розбивати чемпіона лоу- та мідлкіками, погіршивши здатність суперника працювати в «човниковій» манері для завдання своїх ударів. Після п'яти раундів мало хто у залі сумнівався у перемозі претендента, прізвисько якого фанати голосно скандували у п'ятому раунді. Неймовірно, але судді вважали інакше та присудили перемогу Мачіді.

Мало хто був згоден із таким рішенням, і було зрозуміло, що «Шогун» повністю підкорив не лише глядачів, а й керівництво UFC, включаючи Дану Вайта. Через сім місяців Руа в реванші нокаутує Мачіду і забере титул.

Нейт Діас - бій проти Леона Едвардса на UFC 263


Твіттер UFC. Нейт Діас проти Леона Едвардса (праворуч)

В 2021 перед боєм з Леоном Едвардсом одному з найпопулярніших бійців UFC Нейту Діасу насправді не потрібно було завойовувати натовп, він і так мав величезну армію шанувальників.

Діасу прогнозували поразку без особливих шансів на успіх, але натомість стоктонець після програних перших чотирьох раундів у п'ятому раунді впіймав двійкою «Роккі», і у того захиталися ноги. Вболівальники не могли не заревіти, коли побачили, як Діас замість того, щоб програти рішенням, відчайдушно накинувся на Едвардса, який перебував у режимі виживання.

Діас все ж таки не зміг зробити достатньо для того, щоб добити суперника, і в результаті програв на суддівських картах. Але Діас зберіг свою репутацію та популярність, нехай він не виграв бій, але здобув моральну перемогу серед фанатів.

Дієго Санчес - бій проти Гілберта Мелендеса на UFC 166

У 2013 році Санчес змусив говорити про себе ще тривалий час після завершення турніру UFC 166. Його суперник Гілберт Мелендес був молодшим, отримав менше шкоди за свою кар'єру і до того ж був кращим боксером. Однак це не завадило «Кошмару» йти постійно вперед, кидати бомби та гарчати на Мелендеса, як дика тварина.

До третього раунду закривавлений Санчес був на шляху до поразки, проте перетягнув фанатів на свій бік, рубанувши і зваливши Мелендеса аперкотом. «Ель-Ніньо» відновився і зміг зробити достатньо, щоб виграти бій і пізніше отримати шанс поборотися за пояс UFC у легкій вазі, але того вечора клітку з величезною фанатською симпатією залишив саме Санчес. Можливо, це найкращий приклад бійця UFC, який підкорив натовп, незважаючи на поразку.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чи забив Ямал Луніну? Оприлюднено розмову судді та VAR в Ель Класіко
Футбол | 22 квітня 2024, 21:45 12
ВІДЕО. Чи забив Ямал Луніну? Оприлюднено розмову судді та VAR в Ель Класіко

21 квітня «Реал» Мадрид обіграв «Барселону» з рахунком 3:2

Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів
Футбол | 23 квітня 2024, 13:45 28
Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів

Український воротар влітку може перейти в іншу команду

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.