Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
2595
1

Пристрасті по Сіпріано: проблеми між Шахтарем, Сьоном та клубом Роналдо

«Крузейро» хоче отримати міжнародний трансферний сертифікат по фулбеку

Пристрасті по Сіпріано: проблеми між Шахтарем, Сьоном та клубом Роналдо
Instagram. Маркіньос Сіпріано

Бразильський «Крузейро», власником контрольного пакету акцій якого є легендарний екс-форвард збірної Бразилії Роналдо, не збирається повертати «Шахтарю» лівого фулбека Маркіньоса Сіпріано, незважаючи на відповідний запит, який надійшов від донецького клубу.

«Крузейро» у понеділок звернувся до ФІФА із проханням видати йому міжнародний трансферний сертифікат футболіста, щоб зареєструвати Маркіньоса Сіпріано для участі у бразильських змаганнях.

Раніше «Крузейро» скористався дозволом ФІФА для легіонерів з України, внаслідок якого Маркіньос Сіпріано призупинив дію свого контракту із «Шахтарем» та переїхав до Бразилії. Однак для реєстрації угоди бразильцям потрібно було, щоб «Шахтар» у регламентованій трансферній системі підтвердив цей перехід, але український клуб вимагає повернути йому футболіста.

Повідомляється, що тепер УАФ має 7 днів, щоб переслати трансферний сертифікат на Маркіньоса Сіпріано, а якщо цього не відбудеться, то Бразильська конфедерація футболу отримає можливість видати необхідний документ «Крузейро».

Минулого сезону Маркіньос Сіпріано провів у оренді в «Сьоні», і швейцарці хотіли викупити бразильця в «Шахтаря». Відомо, що «Сьон» запропонував 1,5 мільйона євро, але з відстрочкою платежів, що не влаштувало «гірників». Клуби продовжили торгуватися і в результаті швейцарці погодилися виплатити всю суму одразу, але в переговорах із гравцем виникла проблема. На цьому етапі ФІФА ухвалила рішення, що дозволяє легіонерам призупиняти дію контрактів з українськими клубами, після чого представники гравця почали контактувати з «Крузейро».

Маркіньос Сіпріано запросив суттєве підвищення зарплати у «Сьоні», фактично висунувши зустрічну пропозицію швейцарському клубу. 4 липня бразилець дав «Сьону» 48 годин на ухвалення остаточного рішення, а після закінчення цього терміну підписав контракт із «Крузейро», де має намір провести найближчий сезон, після чого отримати статус вільного агента, оскільки контракт Сіпріано з «Шахтарем» діє до літа 2023 року.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BARA.bass
Шахтёру остаётся только проламывать это всё через суды, так как все пытаются уработать друг друга, так что будем держать кулаки за Шахту, щас каждый футболист на счету у Шахты, тут уже не до жиру.