Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 31 липня 2022, 18:34
2743
0

Гарсія побив Бенавідеса і закрив поразку. Тепер стоїть дилема

Перед обома боксерами. Але абсолютно протилежного порядку

| Оновлено 31 липня 2022, 18:34
2743
0
Гарсія побив Бенавідеса і закрив поразку. Тепер стоїть дилема
Getty Images/Global Images Ukraine

Денні Гарсія повернувся після перерви майже у два роки та нарешті закрив поразку від Еррола Спенса. Хосе Бенавідес також повернувся, але лише для того, щоб продовжити свою невдалу серію, на яку перетворилась його кар’єра останніми роками.

Кращий боксер переміг більш габаритного візаві та знову встав у стрій. Великі поєдинки Гарсії навряд чи змусять себе чекати

 

Гарсія перебоксував Бенавідеса. Це логічний підсумок – Денні просто по-боксерськи кращий. Денні Гарсія та Хосе Бенавідес вийшли на цей поєдинок, маючи не тільки спільну ідею у вигляді перемоги, а й таку ж спільну та важливу ідею у вигляді повернення в бокс. Гарсія не боксував з 2020 року. Тоді Денні знову зустрівся з топом та програв. На бій проти Еррола Спенса американець вийшов, перебоксувавши Івана Редкача, але більш серйозний візаві приніс тільки поразку. Безумовно, Гарсія виглядав проти Еррола добре, але зовсім не так, як треба було, щоб перемогти.

Хосе Бенавідес вже декілька років все ніяк не повернеться до нормального життя. Ще у 2018 році сталась його перша поразка в кар’єрі. Теренс Кроуфорд виявився занадто хорошим боксером: розбивав Хосе на дистанції, а потім почав все частіше заходити у рубку, що дало свої плоди – нокаут у дванадцятому раунді.

Повернувся Хосе аж у 2021 році, але вдалим те шоу назвати важко. Франциско Еммануель Торрес дав бій настільки, щоб судді побачили нічию – теж першу в кар’єрі Бенавідеса. І ось сталась друга поразка в кар’єрі. Хосе не вигравав із 2018-го – статистика, м’яко кажучи, далека від ідеалу.

Getty Images/Global Images Ukraine

У поєдинку проти Денні Гарсії, Бенавідес спробував працювати і з центру рингу, і другим номером – все вдавалось не дуже. Програвши старт поєдинку через те, що суперник виявився просто кращим у таймінгу, швидкості та точності, Хосе спробував влаштувати психологічну атаку. Грав на публіку, загравав з опонентом, але загалом Денні це все було нецікаво. Він просто робив свою роботу, поки візаві намагався зрозуміти, як жити далі і як продовжувати працювати з таким суперником просто зараз.

До середини бою стало зрозуміло остаточно, що, якщо від Бенавідеса не прилетить, то шансів на перемогу у нього навіть не мінімум, а нуль. Хосе просто не потягнув навички Гарсії, який спокійно набирав бали та працював різносторонньо. У сьомому раунді Денні знову дістав суперника комбінацією, а потім серія ударів пройшлась повз, а правий прямий ліг у ціль. В одній з наступних атак Бенавідес встиг піти від ударів суперника, але все, що відповів – показав обличчям, що удари не прийшлись у ціль.

У Гарсії вийшло все, окрім нокауту. Але з цим останнім часом у Денні проблеми – він нокаутовував Адріана Грандоса та Брендона Ріоса за останні чотири роки, але по-справжньому топові візаві, чи наближені до цього статусу, не падали. При цьому, Денні точно вистачає навичок, щоб спокійно перемагати, як цього разу.

А от Бенавідесу не вистачило. Швидкості та точності рук, нормальної роботи на ногах та розумної побудови атак. Навали не спрацювали – на цьому все закінчилось.

Не дивлячись на це все, результат здивував. Один суддя побачив нічию – 114-114. Куди він дивився і навіщо приїхав на цей поєдинок – залишається загадкою. Двоє інших все ж віддали перемогу Гарсії: 116-112 та 117-111. Цифри, що вже точно ближче до реальності, ніж перший рахунок.

Getty Images/Global Images Ukraine

Хороше повернення, як для такої довгої перерви від Гарсії. І рівно те, на що варто було розраховувати від Бенавідеса. Хосе нічого нового не показав.

Що тепер?

 

Бенавідесу точно варто подумати над майбутнім. Чого він хоче і як до цього йтиме. Бо очевидно, що далі так продовжуватись не може – три поєдинки з 2018 року: дві поразки та одна нічия. Змінити тренера, підхід, ставлення – що завгодно, але навіть на близькому до топового рівня важко існувати, коли єдине, що ти робиш – не виграєш. В залі є над чим працювати – час Хосе вже увімкнутись.

Гарсії теж треба вирішити – в якій категорії він все ж боксуватиме. Є відчуття, що залишатись у першій середній вазі (69,9 кг) – не найкраща ідея. Він і в напівсередній був не найбільшим хлопцем, а тут – так тим більше. Джермелл Чарло чи Брайан Кастаньо – просто завеликі, та ще й мають хороший скілл. Денні буде неймовірно важко проти них, бо на одних навичках тут не виїдеш.

Повернутись у напівсередню вагу – нормальний варіант. Реванш з Кітом Турманом звучить не так вже й погано. Технічне протистояння проти Йорденіса Угаса – також. Як і махач з Вірджилом Ортісом чи Джароном Еннісом. Все це поєдинки, які точно варті уваги і зберуть фанатів. При цьому, не доведеться боротись не лише з опонентом, а й з його габаритами.

Проте, якщо Гарсії важко даються рамки напівсередньої ваги, то доведеться залишатись. Але тоді завжди треба мати козиря в рукаві проти більш габаритних бійців.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Нганну назвав головну помилку Ф'юрі в поєдинку проти Франсіса
Бокс | 23 квітня 2024, 19:17 1
Тренер Нганну назвав головну помилку Ф'юрі в поєдинку проти Франсіса

Олександр Захожий вважає, що Тайсон не мав починати гратися з опонентом

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 44
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.