Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 31 липня 2022, 02:05
2705
1

Гольова феєрія і без Роберта. Баварія втримала перемогу над Лейпцигом

Мюнхенська команда завоювала черговий Суперкубок Німеччини

| Оновлено 31 липня 2022, 02:05
2705
1
Гольова феєрія і без Роберта. Баварія втримала перемогу над Лейпцигом
ФК Баварія

Попередній Суперкубок Німеччини «Баварії» допоміг здобути Роберт Левандовські, який минулого року зробив у матчі за трофей проти дортмундської «Боруссії» дубль і віддав гольову передачу. Польського голеадора вже немає в команді, тому треба було забивати іншим гравцям. Номінально по позиції Роберта в основі замінив Садіо Мане, але всім зрозуміло, що в сенегальця інші футбольні чесноти і він навряд чи стане такою ж гольовою машиною, якщо буде грати центрфорварда.

Екс-гравець «Ліверпуля» став єдиним новачком, який вийшов в основі. Решта футболістів були тими ж, що грали і минулого сезону, причому було ким і підсилювати гру. А в «Лейпцига» були певні кадрові проблеми, крім того, в запасі залишилися, наприклад, Ольмо та Андре Сілва. Здавалося, що проблем в «Баварії» виникнути не повинно.

Перший тайм тільки підтвердив це враження. Впевнений контроль м'яча, розмашисті атаки, і, найголовніше, голи. Почав Мусіала, який скористався помилкою Хальстенбергера в своєму штрафному і відкрив рахунок. Мюнхенці взяли паузу, відпочили і забили ще раз - Гнабрі та Мане вийшли вдвох на Гулачі і Серж покотив на партнера - тому залишалося тільки вразити порожні ворота і відкрити лік голам за «Баварію».

І під кінець тайму після кількох непоганих нереалізованих нагод вдалося забити і втретє - після чергового провалу захисту Мусіала до голу додав ще й асист на Павара, який метрів з десяти зробив рахунок 0:3.

Здавалося, що долю Суперкубка вирішено, а в другому таймі ми побачимо просте догравання. Але «Лейпциг» трохи активізувався, «Баварія» трохи розслабилася. Все це, а також вихід на поле Ольмо і Андре Сілви, дозволили скоротити рахунок - якщо Андре Сілва після навісу влучив у поперечину, то Хальстенбергер в аналогічній ситуації влучив, куди треба. 1:3.

Окрилені успіхом, господарі побігли забивати ще і наразилися на блискавичну контратаку. Її завершував Мюллер, з його ударом Гулачі справився, але м'яч зрадницьки зрикошетив від захисника до Гнабрі і той смачно розстріляв ворота з метра.

Знову з'явилося відчуття, що все скінчено. Але, до честі футболістів «Лейпцига», вони вперто йшли вперед, незважаючи на контратаки суперників (Мане, наприклад, забив ще двічі, але обидва рази потрапляв в офсайд), і скоротили розрив до мінімуму - спершу Нкунку ефектно реалізував пенальті, а за хвилину до кінця основного часу Ольмо зробив рахунок 3:4.

Арбітр, схоже, симпатизував «Лейпцигу», оскільки додав чотири хвилини, а дав грати цілих дев'ять. Впродовж цього часу господарі вперто лізли вперед, «Баварія» нервово грала на відбій. І один такий винос м'яча допоміг - Девіс просто вдарив вперед, а вийшов пас на хід Сане. Лерой зблизився з Гулачі, накрутив захисника і встановив остаточний рахунок.

3:5 - могло бути на полі і спокійніше, але «Баварія» на полі боролася і з суперником, і трохи з собою. Подивимось, що буде в чемпіонаті.

Суперкубок Німеччини-2022.

«РБ Лейпциг» - «Баварія» (Мюнхен) - 3:5.

 Хальстенбергер, 59, Нкунку, 77 (пен), Ольмо, 89 - Мусіала, 14, Мане, 31, Павар, 45, Гнабрі, 66, Сане, 90+8.

 Сімакан, 36, Клостерманн, 90+2 - Кімміх, 64, Л. Ернандес, 73, Сане, 87, Нойєр, 90+7.

«РБ Лейпциг»: Гулачі - Сімакан (Новоа, 79), Орбан, Хальстенберг - Лаймер, Хенрікс, Собослаї (Айдара, 90+1), Кампль (Ольмо, 52), Клостерманн - Нкунку, Форсберг (Андре Сілва, 52.

«Баварія»: Нойєр - Павар (Мазрауї, 78), Упамекано (де Лігт, 78), Л. Ернандес - Мусіала (Коман, 60), Гнабрі (Сане, 78), Забітцер, Кімміх, Девіс - Мане, Мюллер (Гравенберх, 68).

Арбітр: Роберт Шредер.

Стадіон: «Ред Булл Арена» (Лейпциг, Німеччина).

РБ ЛЕЙПЦИГ - БАВАРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Леруа Сане (Баварія).
89’
ГОЛ ! М'яч забив Дані Ольмо (РБ Лейпциг).
77’
ГОЛ ! З пенальті забив Крістофер Нкунку (РБ Лейпциг).
66’
ГОЛ ! М'яч забив Серж Гнабрі (Баварія).
59’
ГОЛ ! М'яч забив Марсель Халстенберг (РБ Лейпциг).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Бенжамен Павар (Баварія).
31’
ГОЛ ! М'яч забив Садіо Мане (Баварія).
14’
ГОЛ ! М'яч забив Джамал Мусіала (Баварія).
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 1
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Дмитрий Зубков
Я смотрю вам нужен редактор!?)могу на пол ставки поработать))