Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 30 липня 2022, 19:20
1788
1

Нуньєс VS Пенья - один із найбільших реваншів у UFC

У головному поєдинку турніру UFC 277 відбудеться очікуваний реванш

| Оновлено 30 липня 2022, 19:20
1788
1
Нуньєс VS Пенья - один із найбільших реваншів у UFC
Getty Images/Global Images Ukraine. Аманда Нуньєс (праворуч) і Джуліанна Пенья

Бій відбудеться 31 липня у Далласі (штат Техас, США) на арені American Airlines Center і стане мейн івентом PPV-турніру UFC 277. Орієнтовний початок поєдинку – 07:15 за київським часом. У прямому ефірі бій покаже телеканал Setanta Sports.

Джуліанна Пенья (11-4) захищатиме титул чемпіонки UFC у найлегшій вазі в негайному реванші проти Аманди Нуньєс (21-5), яка все ще є чемпіонкою UFC у напівлегкій вазі.

Джуліанна Пенья

У грудні 2021 року на турнірі UFC 269 Пенья отримала тайтл-шот, на який її вивела перемога задушенням ззаду над Сарою МакМенн на початку року на UFC 257. До цього моменту Пенья програла два з трьох попередніх поєдинків, будучи засабміченою Валентиною Шевченко та Жермейн де Рандамі і вигравши за очками у Нікко Монтаньо.

Пенья сповна скористалася шансом, створивши величезний апсет. Вона пережила навалу Нуньєс, а потім відзначилася кількома точними прямими ударами, які в результаті призвели до того, що в другому раунді «Левиця» похитнулася, а Пенья провела тейкдаун та успішне задушення з-за спини.

Аманда Нуньєс

Getty Images/Global Images Ukraine. Аманда Нуньєс

Нуньєс на UFC 269 зазнала першої поразки з вересня 2014 року, коли її нокаутувала Кет Зінгано. У липні 2016 року Нуньєс здобула спершу титул UFC у найлегшій вазі, фінішувавши сабмішном Мішу Тейт, а у грудні 2018 року вона стала чемпіонкою UFC у напівлегкому дивізіоні після того, як за 51 секунду нокаутувала Кріс «Кіборг».

До шостого захисту титулу в найлегшій вазі у бою проти Пеньї Нуньєс підходила після двох послідовних захистів титулу в напівлегкій вазі. У липні 2020 року на UFC 250 Аманда зуміла зупинити Феліцію Спенсер, а в березні 2021 року на UFC 259 чемпіонка розібралася прийомом з Меган Андерсон за трохи більше, ніж дві хвилини.

Хто фаворит?

Цей реванш обіцяє стати одним із найбільших в історії жіночих змішаних єдиноборств, та й загалом за мірками UFC — це один із найбільш значущих реваншів в історії промоції.

Як Нуньєс виправдовує свою сенсаційну поразку? Вона стверджувала, що мала поганий кемп перед боєм та її переслідували травми. До того ж, вона звинуватила Пенью в завданому забороненому ударі, нібито «Венесуельська лисиця» влучила їй за ліве вухо, що призвело до того, що вона «попливла».

Пенья чудово провела кінцівку першого бою, але чи зможе Нуньєс змінити ситуацію цього разу? До першого бою ніхто не думав, що боксерські навички Пеньї можуть бути настільки ефективними проти грізної бразилійки. Але тоді Пенья билася надзвичайно дико, кидаючи розгонисті удари, практично не готуючи їх.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джуліанна Пенья

Велике питання, чи зможе Пенья діставати Нуньєс своїм джебами та кросами, якщо бразилійка більш технічно підійде до справи? Інше велике питання полягає в тому, що роки просто почали наздоганяти Нуньєс. «Левиця» виступає на найвищому рівні вже більше десяти років, і, хоча вона не отримала занадто багато шкоди у октагоні, хто знає, як часто вона пропускала важкі удари на тренуваннях?

Тим часом, Пенья вийде на бій за цілковитої впевненості. Незважаючи на те, що вона всього на два роки молодша від Нуньєс і перенесла серйозну операцію на коліні у минулому, вона, ймовірно, ближче до свого спортивного розквіту і в неї залишилося більше пального в баку.

Якби дві дівчини були у своїх найкращих формах за кар'єру, то Нуньєс, швидше за все, була б величезною фавориткою, але оскільки вона програла перший бій, то тут може бути та сама історія, що й зі скиненням з престолу інших великих чемпіонів UFC. Багато з них, включаючи Бі Джея Пенна та Андерсона Сільву, так і не повернули пояс. Маючи це на увазі, віддаємо перевагу Пеньї.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіонка Вімблдона розлучається з чоловіком
Теніс | 23 квітня 2024, 14:18 1
Чемпіонка Вімблдона розлучається з чоловіком

Маркета Вондроушова і Штепан Шимек більше не разом

Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко
Футбол | 23 квітня 2024, 12:00 0
Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко

19–22 квітня відбулися матчі 32-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vital
Одразу звернув увагу що дуже сумнівні були висновки автора і, відповідно, прогноз. 2 роки різниці між дівчатами це не аргумент, бо в ufc це не працює. Явно було видно по першому бою дівчат, що не в віці справа, а Нуньєз банально недооцінила свою потенційну  суперницю і не підготувалася належним чином до свого чергового захисту титулу. Не той подразник була Пеньйя' для неї, після всіх розбитих нею топ-суперниць. Прогнозувати перемогу суперниці Аманди в реванші було б логічно лише якби її опоненткою була б реальна чемпіонка, наприклад, Валентина куля  Шевченко. В такому випадку не говорилося б  про якусь погану підготовку до матчу за пояс , а можна було б дискутувати на тему віку, чи відсутності мотивації подальших виступів.
П.с. Аманда молодчинка! Так тримати...