Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 29 липня 2022, 16:47
1192
0

Валерій ПЛЕХАНОВ: «На Євробаскеті гратимемо без двох основних розігруючих»

Наставник збірної України U-18 — про очікування від чемпіонату Європи

| Оновлено 29 липня 2022, 16:47
1192
0
Валерій ПЛЕХАНОВ: «На Євробаскеті гратимемо без двох основних розігруючих»
fbu.ua. Валерій Плеханов

Головний тренер збірної України U-18 Валерій Плеханов напередодні старту Євробаскету в дивізіоні В розповів, як проходила підготовка його команди до турніру.

«Це мій перший досвід роботи зі збірною U-18 і можу сказати, що мені вже дуже сподобалося працювати із 18-річними хлопцями. Допоки їх залишилось 12, 17-річних гравців у складі було більше, але зараз у нас 7 гравців, яким вже 18 років. У нас дуже благодатний матеріал для створення чогось гарного. Хлопці були настільки занурені в роботу, що мені навіть шкода, що я запізнився на початок тренувального збору через роботу в національній команді.

Другий етап збору вийшов дуже скомканим, адже три наших гравці захворіли на коронавірус. Ми були змушені сидіти в ізоляції, контрольні матчі було скасовано, тому все пройшло не так, як нам би того хотілося. 12 днів ми провели в Ченто, де температура повітря була найвищою за останні 100 років. Стовпчик термометру жодного разу вдень не опускався нижче 42 градусів. Але хлопці гідно витримали і це випробування.

Я вважаю, що тактично та фізично ми достатньо готові для того, щоб показати хороший результат. Єдине, що мене лякає, що ми не грали протягом останніх двох тижнів і в цілому мали мало контрольних ігор.

Не хотілося б вдаватися у подробиці, але ми гратимемо без двох основних розігруючих. Один — Микита Джеріхов, на жаль, зламав руку, а інший залишив команду за рішенням клубу. Коментувати це б не хотілося, єдине, що скажу, що за збірну кожен має грати з бажанням. Тож у нас є певний дисбаланс в лініях і дуже багато залежатиме, як наші гравці задньої лінії впораються із відповідальністю. Ми знаємо, що всі команди в U-18 протягом 40 хвилин грають персональний пресинг. До цього нам було дуже важко тримати м’яч, ми припускалися великої кількості втрат на веденні, при передачах. Сподіваюся, що наші перші номери знайдуть більше впевненості в своїх силах, адже від них багато що залежить. Нам треба вдало загравати наших бігменів — великі гравці у нас високого рівня. У той же час ми спробували трохи пришвидшити нашу гру, подивимось що з цього вийде», - сказав Валерій Плеханов.

Склад збірної України U-18 на Євробаскет.

Суперниками збірної України будуть Данія, Естонія, Ірландія та Ісландія. Перший матч «синьо-жовті» зіграють 30 липня проти Данії. Початок зустрічі - о 15:45 за київським часом.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ПОЧЕТТІНО: «З такою грою Челсі не заслуговує виступати в єврокубках»
Футбол | 24 квітня 2024, 03:50 3
ПОЧЕТТІНО: «З такою грою Челсі не заслуговує виступати в єврокубках»

Коуч «Челсі» після матчу проти «Арсеналу» розповів про причини поразки

Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 квітня 2024, 22:36 25
Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ

Український воротар влітку може перейти в «Манчестер Юнайтед»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.