Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 липня 2022, 18:32
870
0

ПЕТЬКО: «Конкуренція на кожну позицію в Чорноморці буде неабиякою»

Хавбек «моряків» – про підготовку команди до чемпіонату

| Оновлено 29 липня 2022, 18:32
870
0
ПЕТЬКО: «Конкуренція на кожну позицію в Чорноморці буде неабиякою»
FootBoom. Сергій Петько

28-річний опорний півзахисник «Чорноморця» Сергій Петько розповів про відкритість команди преси та невизначеність із протоколом безпеки майбутніх ігор чемпіонату.

«Штаб Романа Григорчука приділяє велику увагу тактиці. Деякі молоді гравці приходять на заняття з блокнотами, щоби записувати всі нюанси побудови команди. Мені це не потрібно, я вже працював із Романом Йосиповичем у 2013-2014 роках, і його стиль мені відомий.

Схема 4-3-3, за якою наші дизайнери ставлять гравців на передматчевій графіці, не є ані єдиною, ані ключовою. Нами відпрацьовується кілька варіантів, які будуть застосовуватись залежно від конкретного суперника.

Футболісти можуть грати в нашій країні, це буде підтримка вболівальників та України загалом. Матчі пройдуть без глядачів, але трансляції побачать усі охочі.

Ми поки що не до кінця уявляємо, що буде у разі спрацьовування сирени повітряної тривоги прямо під час поєдинку. Ми повинні спуститися у бомбосховища. Але що якщо сирена звучатиме кілька годин? Ми чекатимемо чи дограватимемо наступного дня? Сподіваюся, що таки до початку чемпіонату нам роз’яснять усі нюанси регламенту.

Дякуємо ЗСУ, що ми в принципі можемо тренуватися і розраховувати на те, що незабаром розпочнеться чемпіонат. Я намагаюся бути в курсі всіх основних новин у країні.

Важко сказати, чи укомплектовано колектив моряків вже на 100%, новачки постійно з’являються. Конкуренція на кожну позицію буде неабиякою.

Коли я виступав за «Верес», команда брала участь у записах влогу «Трендець». Нас знімали у роздягальнях та на передматчевих установках. Спочатку це було незвично. Але відгук із боку вболівальників був колосальний. Кількість коментарів під роликом у ютьюбі та в соцмережах просто зашкалювала.

Любителям футболу, як ми зрозуміли, дійсно важливо знати життя команди зсередини, аж до найдрібніших нюансів. Тільки перегляду матчів недостатньо. Якщо також буде відкрито і в «Чорноморці», то я готовий до цього.

Мій колега по центру оборони канадець Манджрекар Джеймс, звичайно ж, захоплює всіх нас. У такий складний момент для країни він погодився виступати в Україні. Ми всі його підтримуємо та вдячні за цей вибір. Він віддається на тренуваннях на повну. Але українську мову поки не поспішає вчити, спілкується в основному англійською. Хоча йому мова в Канаді могла б стати в пригоді, у країні велика діаспора українців», - сказав Петько.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.