Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 31 липня 2022, 08:17
1788
0

Поєдинок за майбутнє. Денні Гарсія боксуватиме із Хосе Бенавідесом

Лев Кравців – про бій, в якому обом боксерам обов’язково потрібно перемагати

| Оновлено 31 липня 2022, 08:17
1788
0
Поєдинок за майбутнє. Денні Гарсія боксуватиме із Хосе Бенавідесом
Getty Images/Global Images Ukraine. Хосе Бенавідес

Денні Гарсія та Хосе Бенавідес – дуже схожі спортсмени, хоча може здатись, що це не так. Обидва завжди були поруч із титулами, Денні навіть ними володів. Обидва не впорались із топами свого дивізіону.

Зараз вони зустрінуться у чудовому поєдинку – вже зараз можна казати, що сумувати не буде коли. Але тільки переможець зможе розраховувати на ще один шанс. Майбутнє забере лише переможець. Переможений піде ні з чим.

Останні поєдинки для Гарсії та Бенавідеса – невдалі. Цей поєдинок закриє поганий етап кар’єри одного зі спортсменів

 

До 2018 року Хосе Бенавідес був одним із головних претендентів на пояс чемпіона світу. При чому, не просто людиною, що могла б претендувати, а цілком реальним суперником для чемпіонів. Принаймні, візуально.

Молодий, габаритний американець з відмінним ударом начебто міг би потягатись у бійці з ким завгодно, і у 2018 році він таки вийшов на чемпіона – Теренса Кроуфорда. 27-0 у Бенавідеса проти 33-0 у Кроуфорда. Здоровенний претендент проти майстерного чемпіона за версією WBO. І взаємно зухвала поведінка. Хлопці ледь не побились на прес-конференції і загалом не стримувались – вони одразу не сподобались один одному.

Але у ринзі клас побив і габарити, і молодість, і бажання. З перших же раундів Теренс продемонстрував, що він – більш розумний боксер, і нівелював різницю в габаритах своєю боксерською крутістю. Бенавідес не був безпорадним. Хосе непогано ловив опонента правим прямим та намагався затягнути того у розміни. Яким би Кроуфорд не був технарем, зав’язатись у бійку він любить, і там шанси у претендента були. Як мінімум, саме там він виглядав краще, ніж у позиційній боротьбі.

Проте, чим ближче були фінальні раунди, тим яскравіше розгорялось полум’я Кроуфорда. Під час чемпіонських раундів Теренс вже геть не боявся ударів візаві, а той – навпаки. Йшов спиною вперед та вимушено працював другим номером, де шансів було ще менше. У дванадцятому раунді Кроуфорд закінчив все. За декілька секунд до кінця поєдинку упіймав аперкотом, а потім забив суперника довгою комбінацією.

Getty Images/Global Images Ukraine. Хосе Бенавідес

Можливо, це зламало Бенавідеса морально. Можливо, ще й трохи фізично. Але він повернувся у ринг аж у 2021 році – відбоксував проти Франциско Торреса. Поєдинок завершився нічиєю. І тепер виходить на Гарсію.

Денні за цей час пережив декілька важливих подій, але також не всі зі знаком плюс. У 2018 році Гарсія програв вдруге – Шону Портеру. Тільки-но закривши поразку від Кіта Турмана.

Далі почалась міні-серія повернення: американець побив Адріана Грандоса та Івана Редкача і вийшов на титульний поєдинок. Так, попередні суперники – далекі від топу. І це просто факт. Той же Редкач перед зустріччю не знаходився навіть у топ-10 хоч якогось рейтингу авторитетної боксерської організації. Але магія боксу і домовленостей зробила так, що Гарсія виїхав завдяки імені.

Не вдалось виїхати тільки під час поєдинку. Еррол Спенс виявився занадто великим та сильним. Денні не виглядав погано. Просто знову всюди не вистачило якоїсь дещиці. І, головне, напівсередня вага – не зовсім категорія Гарсії. Але стати менше в 34 роки він вже не може, тому доводиться викручуватись з того, що має.

Та поразка сталась з Гарсією у 2020 році, і з того часу він в ринг не підіймався. В результаті Денні Гарсія проти Хосе Бенавідеса – це поєдинок людей, яким обов’язково треба перемагати просто зараз. Першому немає часу в 34 роки знову програвати. У другого довга невдала серія, хоч там (у цій серії) всього два поєдинки.

Хто фаворит?

 

Тут все просто – той, хто краще, як боксер. І це – Денні Гарсія. Але це взагалі нічого не означає в умовах, в яких боксери вийдуть у ринг.

Getty Images/Global Images Ukraine. Денні Гарсія

Перший момент – психологічний. Гарсія повертається після перерви майже у два роки. Одразу з непростим суперником, у якого хоч якась, але практика була. Втягнутись в це морально непросто після перерви.

Другий – фізичний. Пояснення ті самі. Гарсія просто давно не боксував. Але тут же важко назвати ось ці перерви і повернення Бенавідеса вдалими. Тут вони приблизно у рівних умовах.

І останнє – базова комплектація спортсменів. Хосе – молодший та більший. Денні – старший, але більш майстерний. Обидва прекрасні у ближньому бою, але Гарсія більш майстерний у позиційному протистоянні. Якщо впорається із довгими руками противника, може статись повторення поєдинку з Кроуфордом. Якщо ні – Бенавідес може і дістати.

Обидва чудово тримають. Від того самого влучання Кроуфорда впав би будь-хто, але весь поєдинок Бенавідес тримався чудово. Гарсія програвав тричі потужним панчерам: Кіту Турману, Шону Портеру та Ерролу Спенсу. Жодних падінь та ходіння по грані можливостей.

Тому тут бачиться яскраве позиційне протистояння з купою епізодів махачу на ближній дистанції. Якщо комусь прилетить – бій може закінчитись моментально, бо і удар у обох чудовий, і фінішують вони майстерно. Якщо ні – результат буде залежати від того, хто кого і куди затягне: Бенавідес суперника у бійку чи Гарсія опонента у бокс.

Поєдинок Денні Гарсія - Хосе Бенавідес відбудеться 30 липня на арені «Barclays Center» у Брукліні.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.