Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 27 липня 2022, 06:45
8801
0

HIMARS працюють чітко. День 151. ЗСУ знищують склади та техніку ворога

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за неділю, 24 липня

| Оновлено 27 липня 2022, 06:45
8801
0
HIMARS працюють чітко. День 151. ЗСУ знищують склади та техніку ворога
LockheedMartin. HIMARS

151-й день війни. 24 липня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 24 липня

23:59. Зеленський: Чи зможемо зробити те, що не вдавалося минулим поколінням

Президент Володимир Зеленський заявив, що українці зможуть зробити те, що не вдавалося минулим поколінням:

«Берегти єдність і працювати разом на перемогу – найважливіше національне завдання, яке ми обов'язково виконаємо. Отже, зможемо зробити те, що не вдавалося зробити минулим поколінням.

Це стосується і нашого захисту в цій війні за незалежність, і нашого руху до об'єднаної Європи, до повноправного членства в ЄС, і нашої здатності стати однією з найсучасніших держав світу. Немає зараз тих, хто в цьому сумнівався б. Є тільки ті, хто сперечаються, як цього досягти.

Наступного тижня українці вперше відзначать День української державності 28 липня. Відзначимо під час такої жорстокої війни, на шостому її місяці після восьми років війни на Донбасі. Але відзначимо. Попри все. Бо українців не зламати. День української державності затверджуватиме зв'язок українців, що нині живуть, з багатьма поколіннями нашого народу.

Тільки ті, хто зовсім не знає правди історії і зовсім не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати нас після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття. Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності і не зламаються зсередини, як це бувало не раз, і не цього разу».

22:30. Подоляк відповів на заяви Лаврова: режими – це у російських в'язницях

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав шизофренічними заяви глави мзс росії сергея лаврова про повалення київського режиму:

«Класична російська шизофренія: вранці заявляєш, що москва прагне переговорів, а вже ввечері – що твоя мета – позбутися антинародного київського режиму. І це каже суб'єкт, який представляє країну-варвара, яка без жодних причин вторглася на чужу територію та максимально жорстоко вбиває українців.

Так от режими – це щось у російських в'язницях, а в Україні є законно обрана влада, яка перемогла на чесних, конкурентних, демократичних виборах. Стільки незнайомих для російської еліти слів в одному реченні, чи не так?

Вирішуючи скинути антиісторичні режими, важливо самому випадково не опинитися на безумовному звалищі історії. Особливо якщо цивілізація вже вкрай зневажливо дивиться на суб'єктів, які вчинили стільки задокументованих тяжких військових злочинів».

21:50. ППО вранці збила всі 4 ракети над Хмельниччиною: результат 100%

Вранці 24 липня протиповітряна оборона України збила всі чотири випущені крилаті ракети Хмельниччини.

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат: «Сьогодні (24 липня) наша ППО спрацювала на відмінно, маємо чи не вперше 100% результат. Вранці була ракетна атака з акваторії Чорного моря – чотири ракети Калібр полетели у бік Хмельницької області. Ми повідомляли раніше, що три ракети знищено, а вже за уточненою інформацією – є чотири збиті крилаті ракети.

Протягом доби українська ударна авіація завдала до 10 групових авіаударів по ворожих військах на півдні та сході країни. Вражені три взводні опорні пункти, скупчення бойової броньованої техніки та жива сила російських окупантів».

21:00. Десантники приземлили Іглою російський штурмовик

Січеславські десантники збили російський штурмовик Су-25.

Прес-центр командування Десантно-штурмових військ: »24 липня підрозділ протиповітряної оборони 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади ДШМ ЗС України успішно збив російський штурмовик Су-25 Грач.

Броньований літак оккупантів був назавжди приземлений розрахунком ПЗРК Ігла».

20:15. лаврів зібрався рятувати українців від режиму Зеленського

Глава мзс росії сергій лавров заявив, що країна-окупант допоможе народу України позбутися антинародного та антиісторичного режиму. лаврів на зустрічі з постпредами країн-членів Ліги арабських держав у Каїрі сказав (Медуза):

«Нам шкода український народ, який заслуговує на краще. Нам шкода українська історія, яка руйнується у нас на очах, і нам шкода тих, що піддалися державній пропаганді київського режиму, націленої на те, щоб Україна стала вічним ворогом росії.

російський та український народ продовжать жити разом. Ми обов'язково допоможемо українському народу позбутися режиму, абсолютно антинародного та антиісторичного».

19:30. Генштаб: Окупанти намагалися просунутися на Херсонщині, але зазнали втрат

На Херсонщині російські війська намагалися просунутися, але зазнали втрат і хаотично відступили.

18:40. Борис Джонсон планує прощальний візит до України

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, який іде у відставку, хоче здійснити третю поїздку в Україну за час повномасштабного російського вторгнення, щоб побачити президента Володимира Зеленського перед тим, як залишить Даунінг-стріт (Telegraph).

Джерело на Даунінг-стріт повідомило, що прем'єр-міністр відчуває, що не може просто так піти. Джонсон відвідав Україну вже двічі після 24 лютого, а його другий візит відбувся лише місяць тому.

Він відчуває тягар відповідальності за те, що був найбільшим покровителем (президента Зеленського). Він не може просто піти і не переконатись, що світ підтримує його. Він сподівається побачити його знову, перш ніж залишить свою посаду», – сказав співрозмовник видання.

17:30. У Польщі зібрали всю суму на Байрактар ​​для України

У рамках кампанії зі збору коштів на купівлю бойового безпілотника Байрактар ​​для України поляки зібрали необхідну суму 22,5 млн злотих.

Журналіст Славомір Сераковський: «22,5 млн злотих! Зроблено у Польщі». Внески внесли понад 200 тисяч осіб. До кінця кампанії зі збирання коштів залишилося 4 дні.

Українська активістка у Польщі Наталія Панченко: «Запам'ятайте цей день! Поляки зібрали 22,5 млн злотих на байрактар для України. Польща, ти неймовірна!

Акцію анонсували 28 червня, надихнувшись успішним збором у Литві та Україні. Кошти планували зібрати за місяць.

16:45. ЗСУ знищили ворожу батарею С-300 на Херсонщині

У ніч проти 24 липня українські військові знищили російську батарею ЗРК С-300, розташовану на тимчасово окупованій частині Херсонщини, повідомило ОК Південь.

За даними оперативного командування, ракетно-артилерійські підрозділи знищили батарею ЗРК С-300 у районі Зеленотропінського (Херсонська область) під час виконання вогневих завдань.

Зазначається, що це – відповідь за нічний обстріл окупантами Миколаєва.

16:00. МЗС: у ООН відмежувалися від заяви джерела про право росіян стріляти по одеському порту

У міністерстві закордонних справ України заявили, що в ООН відмежувалися від коментаря неназваного чиновника про нібито право росіян стріляти по Одеському порту, якщо цілі, що обстрілюються, не задіяні в експорті зерна.

Спікер МЗС України Олег Ніколенко прокоментував публікацію The New York Times з цього питання, назвавши її провокативною:

«Начебто неназване джерело в ООН стверджує, що ракетним ударом по порту Одеси росія технічно не порушила зернову угоду, підписану в Стамбулі. Мовляв, Рросія не обіцяла не обстрілювати ті частини українських портів, які безпосередньо не задіяні в експорті зерна. М'яко кажучи, нас така позиція здивувала.

Слова неназваного чиновника дисонують із заявою генерального секретаря Антоніу Гутерріша, який беззастережно засудив обстріл Одеського порту. Одностайною була і міжнародна спільнота, яка чітко вказала на порушення росією своїх зобов'язань у рамках забезпечення безпечного функціонування портової інфраструктури для експорту зернових.

МЗС України відразу звернулося до керівництва ООН за роз'ясненнями і сьогодні запевнило, що неофіційний коментар неназваного джерела для The New York Times не відображає позицію ООН. Лише заява генсекретаря Гутерріша відбиває позицію організації.

От і біда з цими неназваними джерелами: запустили провокативний наратив, а відповідальності жодної. Це було зроблено навмисне чи ненавмисно – питання відкрите».

14:40. Загарбники нашвидкуруч ремонтують мости

Російські окупанти намагаються якнайшвидше відновити пошкоджені мости в Херсонській області, щоб постачати техніку та боєприпаси на лінію фронту.

Перший заступник голови, керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський: «Окупанти на Херсонщині ремонтують пошкоджені мости, прагнучи відновити фактично розірвані шляхи постачання боєприпасів та важкої техніки.

Якість робіт та безпека використання мостів під великим питанням, бо все робиться нашвидкуруч, а до ремонтних робіт фахівців залучали хіба що не під дулами автоматів».

13:10. Ранковий обстріл Миколаєва: росіяни влучили у склад та підприємство

Обстрілюючи Миколаїв уранці в неділю, 24 червня, російські військові влучили у складське приміщення, зруйнували будівлі підприємств.

Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім: «Вранці 24 липня, близько 04:00, Миколаїв знову зазнав обстрілів. Попередньо відомо про влучання у складське приміщення. Детальна інформація про пошкодження та постраждалих уточнюється».

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич повідомив, що на світанку в місті пролунало понад 5 потужних вибухів. Пізніше він повідомив попередню інформацію про влучання у приватне складське приміщення та територію кількох приватних підприємств. Від влучАння боєприпасів зруйновано будівлі підприємств, на одному виникла пожежа.

Також зросла кількість постраждалих від обстрілу напередодні. Увечері 23 липня, орієнтовно о 18:00, ворог обстріляв житлові квартали у Корабельному районі Миколаєва. За інформацією ОК Південь, по обласному центру було випущено чотири крилаті ракети типу Калібр.

В результаті повністю зруйновано навчальний заклад та кілька садиб, пошкоджено приватні та багатоповерхові будинки, господарські будівлі, автомобілі, гараж. На цей час відомо про п'ятьох поранених, серед них підліток.

12:20. У портах Одеської області почали формувати каравани із зерном

Адміністрація морських портів розпочала підготовку портів Одеса, Чорноморськ та Южний до відновлення роботи у зв'язку з підписанням у Стамбулі Ініціативи щодо експорту зерна та пов'язаних харчових продуктів морським шляхом.

Повідомлення АМПУ: «Враховуючи викладене, інформуємо вас, що захід та вихід суден у зазначені морські порти здійснюватимуться шляхом формування каравану, який супроводжуватиметься судном лідирування».

З метою складання планів формування караванів АМПУ просить подавати заявки на включення суден на електронну пошту.

Під час підписання Ініціативи та одразу після неї президент Туреччини Реджеп Ердоган та міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомили, що рух суден може відновитися найближчими днями.

11:00. Генштаб: За 5 місяців війни російська армія втратила майже 40 тисяч вояків

З початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія демілітаризувалася на 39520 солдатів, які були ліквідовані.

Генштаб ЗСУ: загальні бойові втрати противника з 24.02 по 24.07 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 39520 (+280) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1722 (+14) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 3942 (+13) од.,
  • артилерійських систем – 869 (+5) од.,
  • РСЗВ – 255 (+2) од.,
  • засоби ППО – 113 (+0) од.,
  • літаків – 221 (+0) од.,
  • вертольотів – 188 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 714 (+0),
  • крилаті ракети – 170 (+3),
  • кораблі/катери – 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2823 (+3) од.,
  • спеціальна техніка – 73 (+1).

Зазначено, що минулої доби найбільші втрати противник зазнав на Краматорському напрямку.

09:30. ЗСУ зруйнували казарму з російськими військовими у Кадіївці

На Луганщині українські захисники змусили росіян відійти від Верхньокам'янського, поблизу Лисичанська знищили 12 ОМОНівців із Сахаліну, у Кадіївці зруйнували казарму з російськими військовими.

Глава Луганської ОВ Сергій Гайдай: «Сили оборони України завдають противнику втрат на всіх напрямках, де йдуть активні бойові дії. Західна артилерія допомагає тримати у напрузі росіян у тилу.

За останні тижні ми вразили кілька складів із боєприпасами та скупчень окупантів лише у Луганській області. Багато успішних влучань і на Донбасі, що не дозволяє ворогу атакувати інтенсивніше. Скажу більше – щоночі вони не сплять, а чекають, що по них можуть потрапити.

Зокрема, вчора у Кадіївці (колишній Стаханов) руйнування зазнали приміщення, де знаходилися російські військові. Втрати уточнюються.

А поблизу Лисичанська наші артилеристи накрили вогнем російських окупантів, які щойно прибули на ротацію. А саме загін сахалінського ОМОНу, який за наказом Кремля прибув на війну до України. Знищено не менше 12 спецназівців ворога. Багато росіян поранено».

07:00. Генштаб: росіяни намагалися захопити Вуглегірську ТЕС, але ЗСУ їх відкинули

Генштаб ЗСУ: росіяни вели штурм із різних напрямків для встановлення контролю над Вуглегірською ТЕС, але ЗСУ відкинули окупантів назад.

05:20. ОК Південь: Ліквідовано півсотні росіян, три Гради і пункт боєпостачання

ЗСУ на півдні знищили 54 росіянина, три танки Т-62, три РСЗВ Град, гармату Мста-Б, склад боєприпасів та пункт боєпостачання на Херсонщині.

ОК Південь відзначає, що українські сили завдали шість ударів по скупченням російських військових, техніці та опорному пункту.

Підтверджено втрати ворога: 54 рашисти, три танки Т-62, три реактивні системи залпового вогню Град, гармата Мста-Б, броньована та автомобільна техніка, а також знищено склад боєприпасів та пункт боєпостачання на Херсонщині.

04:30. ISW: ЗСУ вже могли розпочати контрнаступ на Херсонщині

Українські сили, ймовірно, готуються розпочати або вже розпочали контрнаступ у Херсонській області.

Аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW): інформація з відкритих джерел про хід та темпи контрнаступу, ймовірно, буде обмежена і надходитиме із затримкою, відстаючи від реальних подій.

ISW пише, що район між лінією фронту та Херсоном є сільським і в основному складається з невеликих населених пунктів, що з меншою ймовірністю повідомляють про пересування військ та боїв, що дозволяє змінити контроль над місцевістю в цьому районі без доказів, які з'являються у звітах з відкритих джерел . У російської влади також немає стимулу повідомляти про перемоги ЗСУ.

01:00. Зеленський: Окупантам уже нікого не обманути

00:00. Початок 151-го дня війни, 24 липня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Зеленський підписав закон про мобілізацію
Війна | 16 квітня 2024, 16:13 8
ОФІЦІЙНО. Зеленський підписав закон про мобілізацію

Закон вступить в силу 16 травня 2024 року

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.