Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 25 липня 2022, 16:06
5614
0

Не минуло й доби. День 150. Орки цинічно вдарили по порту в Одесі

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за суботу, 23 липня

| Оновлено 25 липня 2022, 16:06
5614
0
Не минуло й доби. День 150. Орки цинічно вдарили по порту в Одесі
Facebook

150-й день війни. 23 липня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 23 липня

23:59. Зеленський: Окупантам уже нікого не обманути

21:30. Окупанти обстріляли спальний район Миколаєва, під завалами є люди

Голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва повідомила, що російські окупанти обстріляли спальний район облцентру, під завалами перебувають люди.

«Поранена 16-річна дитина, у неї осколкове поранення. росіяни потрапили до житлового будинку, під завалами перебувають люди.

Окупанти знову підступно обстріляли ракетами один із спальних районів Миколаєва. Потрапили районом, де завжди людно. На місце виїхали медики та рятувальники. Молимо Бога, щоб не було загиблих і було якнайменше поранених.

20:40. В окупованій Горлівці пролунав потужний вибух

В окупованій росіянами Горлівці Донецької області у суботу стався сильний вибух.

Вибух стався на території машзаводу після обстрілу. Далеко над містом видно чорний дим. Місцеві телеграм-канали публікують фото та відео великого стовпа диму після вибуху у Горлівці.

Журналіст Денис Казанський: «У Горлівці демілітаризувався черговий склад селітри. У місті чути розриви боєкомплекту. ЗСУ продовжують ювелірно вражати військові склади супротивника».

Офіційної інформації про вибухи у Горлівці наразі немає.

20:00. Зведення Генштабу: на Краматорському напрямку окупантам завдали значної шкоди

Зведення Генштабу ЗСУ: На Краматорському напрямку в районі Верхньокам'янського ЗСУ відобразили штурм окупантів, росіяни зазнали втрат і відійшли. Також ЗСУ відобразили штурм території Вуглегірської ТЕС.

19:40. Imagine Dragons збиратиме гроші на відновлення України

Президент Володимир Зеленський під час онлайн-дзвінка обговорив з учасниками групи Imagine Dragons їхню майбутню співпрацю з фандрейзинговою платформою United24 – вони просуватимуть напрямок Медична допомога.

Imagine Dragons працюватиме з United24 та місцевими лідерами, шукаючи можливості підвищити рівень обізнаності та збільшити кількість благодійних внесків.

Перший проект, який група Imagine Dragons підтримає у рамках співпраці – це збір коштів на автомобілі швидкої медичної допомоги, запущені з ініціативи першої леді Олени Зеленської. На сьогоднішній день Україні потрібно 400 реанімобілів. Приблизна вартість однієї карети швидкої медичної допомоги типу С – 100 тисяч євро.

Imagine Dragons мали приїхати в Україну з концертом 3 червня, але через війну відклали виступ. Відразу після цього виконавці скасували концерт уросії і заборонили випускати свої пісні там.

19:00. Німецькі ЗМІ дізналися про можливу кандидатуру нового посла України

Новим послом України в Німеччині замість Андрія Мельника може стати Олексій Макєєв (УП, німецьке RTL).

За інформацією журналістів, Олексій Макєєв очолить українське посольство у Німеччині. Офіційно повідомити німецьку сторону про призначення Макєєва можуть приблизно через два тижні.

Олексій Макєєв зараз є спецпредставником МЗС України з санкційної політики та членом міжнародної експертної групи Єрмака-Макфола. На дипломатичній службі він з 1996 року, за цей час працював у тому числі в Берліні та Берні.

Нагадаємо, 9 липня президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Мельника з посади посла України у Німеччині.

18:40. Орбан: санкції провалилися, Україна ніколи не виграє війни

Євросоюзу потрібна нова стратегія щодо війни в Україні, оскільки санкції проти москви не спрацювали, заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у своєму виступі в Румунії (УП, Reuters):

«Необхідна нова стратегія, яка має зосередитися на мирних переговорах та складанні доброї мирної пропозиції замість перемоги у війні. Західна стратегія щодо України будується на чотирьох китах: Україна може виграти війну з росією за допомогою західної зброї, санкції послаблять росію та дестабілізують її лідерство, санкції нашкодять росії більше, ніж Європі, і що світ вишикується в чергу на підтримку Європи.

Але ця стратегія зазнала невдачі, оскільки уряди в Європі руйнуються як кісточки доміно, ціни на енергоносії різко зросли, і зараз потрібна нова стратегія. Ми сидимо в машині, в якої проколоті всі чотири колеса: цілком ясно, що так війну не виграти. Таким чином, Україна ніколи не виграє війну, просто тому, що російська армія має асиметричну перевагу.

Мирні переговори між росією та Україною не мають жодних шансів. Оскільки росія хоче гарантій безпеки, цю війну можна закінчити лише мирними переговорами між росією та Америкою. Угорщина як член НАТО не втручатиметься у війну в Україні, тому що це поставить під загрозу її населення».

18:10. Ракети орків не влучили у сховище зерна в Одеському порту

Внаслідок ракетного удару по Одеському морському торговому порту виникла пожежа в насосній станції, влучання у сховища зерна не було. Начальниця прес-центру сил оборони Півдня Наталія Гуменюк:

«Очевидно, що метою ворога було влучити саме в Одеський морський торгівельний порт. Чотири ракети типу Калібр були направлені саме в цьому напрямку. Дві з них були збиті силами ППО, дві влучили в об'єкти інфраструктури самого порту.

Поранених наразі немає. Істотних руйнувань у портовій інфраструктурі не було, було влучання у насосну станцію.

При влучанні ракет виникла незначна пожежа, яку незабаром загасили рятувальники. Ударною хвилею пошкодило будинки навколо порту. У саме сховище зерна влучання не було».

17:20. У Лисичанську ЗСУ знищили 50 окупантів

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що українські захисники знищили в окупованому Лисичанську 50 росіян:

«Хлопок в окупованому Лисичанську. Масовий інфаркт у півсотні орків. Штаб 6-го полку, другого армійського корпусу – мінус 50 рашистів».

Окупанти проводили нараду в будівлі суду в Лисичанську.

16:30. Філатов заступився за Корбана, у якого забрали закордонний паспорт

Мер Дніпра Борис Філатов заступився за голову тероборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана, якого у п'ятницю не впустили Україну та забрали український закордонний паспорт.

«На питання, які я хотів би поставити всьому суспільству, і, безумовно, шановному гаранту Конституції, я не маю відповідей.

А хотів би їх отримати, бо фатальна помилка, що трапилася з Геннадієм Корбаном, наче незначний прецедент, розкрила колосальну інституційну проблему, яка зараз схвилювала справді величезну кількість людей.

Мені запитують українці та іноземці, чи зачепить це рішення їх. Деякі багаті євреї з Дніпра сказали мені, що після такого рішення виїдуть із країни.

Чому щороку, особливо під час виборчих кампаній, політики обіцяють вирішити проблему подвійного громадянства (громадянство країни-агресора не обговорюється) і щоразу забувають це зробити?»

15:20. Зеленський подякував Токаєву за невизнання ЛДНР

Президент Володимир Зеленський подякував президенту Казахстана Касиму-Жомарту Токаєву за невизнання окупованих територій ЛДНР:

«Провів телефонну розмову із президентом Казахстану Токаєвим. Подякував за принципову підтримку територіальній цілісності України, невизнання так. зв. ЛНР, ДНР.

Обговорили конкретні проекти взаємодії економіки, енергетики, цифровизации. Обмінялися вітаннями з 30-річчям дипвідносин України та Казахстану».

14:00. МЗС про удар росіян по Одесі: це плювок путіна в обличчя генсека ООН та Ердогана

Міністерство закордонних справ заявило, що ранковий ракетний удар росіян по порту в Одесі ставить під сумнів домовленості щодо експорту українського зерна, угоду про що підписали напередодні.

Спікер МЗС Олег Ніколенко: «Менше 24 години знадобилося росії, щоб ракетним ударом по території порту міста Одеса поставити під сумнів домовленості та обіцянки, видані нею ООН та Туреччини в підписаному вчора в Стамбулі документі.

російська ракета – це плювок путіна в обличчя генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу та президенту Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна.

Україна наголошує на необхідності неухильного виконання домовленостей щодо відновлення безпечного експорту українських сільгосптоварів Чорним морем із трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного.

МЗС закликає ООН та Туреччину забезпечити дотримання росією своїх зобов'язань у рамках безпечного функціонування зернового коридору. У разі невиконання досягнутих домовленостей росія нестиме повну відповідальність за поглиблення глобальної продовольчої кризи».

13:00. В Одесі пролунали вибухи, в порту пожежа

В Одесі повідомляють про вибухи та видно дим після ворожих обстрілів. Нардеп Олексій Гончаренко повідомив про пожежу в порту Одеси:

«У порту Одеси – пожежа. Ось вам і зерновий коридор. Ці у**бки однією рукою підписують договори, а іншою направляють ракети».

Очевидці опублікували фото знищення російських ракет над Одесою.

В ОК Південь повідомили, що ворог обстріляв Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу Калібр. У командуванні додали, що дві ракети збили сили ППО, ще дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

11:50. Колишній начальник СБУ в Криму та заступник секретаря РНБО сприяли вторгненню рф

Правоохоронці розслідують державну зраду колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та екс-начальника управління СБУ в Криму Олега Кулініча, які сприяли вторгненню рф та намагалися приховати від СБУ та керівництва України плани росії щодо нападу.

За даними слідчого, керівник 9-го (українського) управління 5-ї служби ФСБ РФ Ігор Чумаков створив злочинну організацію, до складу якої увійшов колишній заступник секретаря РНБО України Володимир Сівкович, співробітник СБУ Олег Кулініч та інші поки що не встановлені громадяни України та рф.

Ця банда мала збирати і передавати в росію інформацію, що становить держтаємницю, а також підбурювати громадян України до держзради. Організовувала та здійснювала збір, аналіз та передачу інформації росіянка Марина Терентьєва – працівниця ФСБ, яка має посаду-прикриття – є членом Спілки журналістів Росії та позаштатним фотокореспондентом російського інформагентства ТАРС.

Сівкович керував діяльністю Кулініча та залучених ним людей зі збору та передачі інформації росіянам. Кулинич, маючи доступ до держтаємниці, збирав інформацію як особисто, так і залучених осіб. У тексті підозри наголошується, що Сівкович не міг реалізувати себе на держслужбі в Україні, тому, відчуваючи неповноцінність, він розраховував повернутися в українську політику під патронатом росії.

Сівкович організував у Москві так званий політичний офіс, працівники якого нібито займаються суспільно-політичною діяльністю, а насправді залучали осіб, які мають розвідувальні можливості на території України. У цьому офісі, зокрема, було працевлаштовано журналістку Терентьєву.

Вважається, що члени цього угруповання, зокрема Кулініч, впливали на кадрові та управлінські рішення у структурі СБУ та сприяли приховуванню від СБУ та керівництва України планів рф з нападу 24.02.2022 з території окупованого Криму на материкову частину України.

10:40. Калібрами по Кіровоградщині: орки влучили в аеродром, є загиблі

Вранці 23 липня росіяни випустили 13 ракет по Кіровоградській області – влучили у військовий аеродром Канатово та в один з об'єктів Укрзалізниці. Щонайменше 3 особи загинули та 16 отримали поранення.

Голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович: «Сьогоднішній ранок із ворожими прильотами. 13 ракет (8 ракет Калібр морського базування та 5 ракет Х-22 з літака ТУ-22М3).

Влучили в інфраструктурні об'єкти за межами обласного центру. Зокрема, у військовий аеродром Канатово та в один з об'єктів Укрзалізниці. Є загиблі та поранені.

Щонайменше один військовослужбовець загинув та 9 отримали поранення. Також, за попередніми даними, загинули 2 працівники відомчої охорони, які охороняли трансформаторну підстанцію. На місці працюють рятувальні та піротехнічні підрозділи».

Частина одного із мікрорайонів Кропивницького залишилася без світла – над цим працюють аварійні бригади Обленерго. Райкович закликав мешканців області не ігнорувати тривоги та негайно спускатися в укриття.

10:00. Окупанти вдарили по Миколаєву 6 ракетами С-300

Вранці 23 липня по Миколаєву російські загарбники завдали 6 ракетних ударів із зенітно-ракетних систем С-300, внаслідок чого виникла пожежа на території складського приміщення.

Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім: «23 липня близько 04:20 ворог завдав удару по місту шістьма ракетами С-300. Внаслідок обстрілів сталося займання на території складського приміщення та сухої трави на відкритій території».

За словами голови ОВА, інші ракети влучили в околиці міста. За попередніми даними, жертв та постраждалих немає. Детальна інформація уточнюється.

09:30. Захисники за добу знищили близько 240 окупантів та 4 танки

Росія продовжує зазнавати втрат у загарбницькій війні проти України. Станом на 22 липня ЗСУ вже знищили близько 39240 окупантів, 1708 ворожих танків та 3929 ББМ.

Генеральний штаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 23.07 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 39240 (+240) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1708 (+4) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 3929 (+9) од.,
  • артилерійських систем – 864 (+1) од.,
  • РСЗВ – 253 (+2) од.,
  • коштів ППО – 113 (+0) од.,
  • літаків – 221 (+0) од.,
  • вертольотів – 188 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 714 (+1) од.,
  • крилатих ракет - 167 (+0) од.,
  • кораблів/катерів – 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2820 (+17) од.,
  • спеціальної техніки – 72 (+0).

Найбільші втрати противник зазнав на Краматорському, Криворізькому та Бахмутському напрямках.

07:00. Зведення Генштабу: ЗСУ відбили російський штурм у напрямку Сіверська

ЗСУ відбили ворожий штурм у напрямку Верхньокам'янського та Сіверського на Краматорському напрямку.

04:00. ISW: росіяни мінують береги Інгульця, готуючись до українського контрнаступу

росіяни можуть готуватися до контрнаступу українських військ у районі Снігурівки – Зеленодольська на півдні України.

Американський Інститут дослідження війни (ISW) зазначає: про це свідчить те, що російські сили мінують береги Інгульця в районах, що межують зі Снігурівкою та Зеленодольськом. росіяни завдали локальних наземних ударів поблизу кордону між Херсонщиною та Миколаївщиною.

Крім того, як пише ISW, російські війська завдавали наземних ударів на схід від Сіверська, на схід і на південь від Бахмута і безуспішно намагалися просунутися на північний захід від Донецька. Водночас українські війська вели обмежені позиційні бої на північ від Харкова.

02:40. На півдні втрати росіян за добу: мінус майже сотня військових

На півдні ЗСУ знищили 93 росіянина, РСЗВ Град, дві гармати Піон і склад боєприпасів.

ОК Південь зазначає, що українська штурмова авіація та вертольоти завдали 4 удари по двом ворожим опорним пунктам на Херсонщині та скупченням ворожої сили та техніки в Миколаївській області.

Зафіксовано втрати ворога у кількості 93 рашистів, реактивної системи залпового вогню Град, три БТР-82, дві самохідні потужні гармати Піон, шість одиниць автотехніки та складу з боєприпасами.

01:30. Корбан просить Зеленського вирішити непорозуміння з його громадянством

Голова територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан, якого у п'ятницю не впустили до України та забрали український закордонний паспорт, просить президента Володимира Зеленського вирішити це непорозуміння:

«Хочу звернутись до президента України як гаранта Конституції. Чи можна вирішити це непорозуміння, яке сталося зі мною на порозі нашого спільного дому? Я перебуваю на в'їзді в Україну в пункті пропуску Смільниця.

Мені досі здається, що це якесь непорозуміння чи розіграш. В мене вилучили паспорт громадянина України, видали акт. Додому в Україну мене не пускають. У Дніпро, де живуть мої хворі батьки, до міста та країни, яку я люблю та захищаю з 2014 року та керую штабом територіальної оборони з 24 лютого 2022 року».

Корбан також опублікував документ про вилучення паспорта для виїзду за кордон. Там зазначається, що закордонний паспорт Корбана є недійсним згідно з дорученням ГУ ГМС у Дніпропетровській області від 20 липня 2022 року. У документі Корбан вказаний як особа без громадянства.

01:00. Зеленський: Є угода, яка дає змогу розблокувати українські порти

00:00. Початок 150-го дня війни, 23 липня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 49
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі
Бокс | 19 квітня 2024, 15:36 0
Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі

Джей Опетайя заперечує, що відправив Тайсона на настил рингу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.