Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 20 лютого 2024, 17:10
8016
0

Договір щодо зерна. День 149. Про що Україна домовилася з ООН та Туреччиною

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за п'ятницю, 22 липня

| Оновлено 20 лютого 2024, 17:10
8016
0
Договір щодо зерна. День 149. Про що Україна домовилася з ООН та Туреччиною
Twitter

149-й день війни. 22 липня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 22 липня

23:59. Зеленський: Є угода, яка дає змогу розблокувати українські порти

23:00. росіяни обстріляли із Градів Запорізьку область, більшість ракет впали у Дніпро

Ввечері 22 липня російські окупанти випустили близько 20 ракет, більшість із яких втопилося в річці Дніпро поблизу селищ Малокатеринівка та Канівське Запорізької області.

Глава ОВА Олександр Старух: «Гучні вибухи, що було чути в обласному центрі ввечері – це результат ворожої атаки із системи град.

За попередньою інформацією, загарбники випустили близько 20 ракет, більшість з яких потонули в річці Дніпро біля селищ Малокатеринівка та Канівське.

У селі Новопавлівка Запорізької області комбайн наїхав на протитанкову міну, внаслідок чого двох людей було госпіталізовано.

22:25. російський БПЛА збили на Одещині

На Одещині збройні сили збили російський безпілотник.

ОК Південь: В Одеській області ворог продовжує проведення повітряної розвідки, запускаючи безпілотні літальні апарати у напрямку моря.

При спробі висвітлення узбережжя та портової інфраструктури ворожий БПЛА був збитий силами протиповітряної оборони.

22:00. США виділили новий пакет військової допомоги Україні: 4 HIMARS та 580 дронів Phoenix Ghost

Координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі повідомив про затвердження нового пакету допомоги Україні вартістю 270 млн доларів.

До складу нового пакету військової допомоги входять 4 реактивні системи залпового вогню HIMARS, 36 тисяч артилерійських снарядів, бронебійні системи та 580 безпілотників Phoenix Ghost.

За словами представника Білого дому, загальний обсяг військової допомоги Україні з боку США становить 8,2 млрд доларів.

Кірбі також уточнив, що тепер Україна матиме 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS: 16 від Сполучених Штатів і ще чотири – від інших країн-партнерів.

21:20. Буданов: В угоді щодо зерна немає неприйнятних умов, які хотіла нав'язати рф

Член української делегації на переговорах щодо розблокування українських портів для вивезення зерна, керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що в угоді немає жодної з неприйнятних умов, які намагалася нав'язати росія:

«Позиція України абсолютно 100% відстояна. Усі неприйнятні умови, які намагалася нам нав'язати росія досить тривалий проміжок часу, тут відсутні. Жодної з цих умов не залишилося.

росія дуже хотіла супроводжувати військовими кораблями конвоями, хотіла щось оглядати на нашій території тощо. Жоден із цих пунктів не буде реалізований. І росія з цим нарешті погодилася.

З військової точки зору Україна не бачить загроз від підписання цієї угоди. Є напрацьований фарватер. Судна рухатимуться виключно цим фарватером. Жодна ділянка узбережжя, окрім згаданого фарватеру, не будуть розміновуватися.

Тобто якщо хтось думає, що росія зможе під приводом функціонування цього коридору висадити десант, то це зовсім нереально. Крім того, берег уже захищають берегові ракетні комплекси та роблять подібні дії абсолютно нереальними».

20:50. У Європолі уточнили, що поки що не фіксували контрабанди зброї з України

Європейське поліцейське управління (Європол) уточнило свою заяву щодо нібито контрабанди зброї з України в умовах війни. Там сказали, що говорять про потенційну загрозу, а не про конкретні випадки.

Заява Європолу: «Європол тісно співпрацює з українськими чиновниками, щоб зменшити загрозу продажу зброї до Європейського Союзу. Ми повністю довіряємо їм, оскільки вони вживають нових заходів щодо моніторингу та відстеження цієї вогнепальної зброї. З огляду на досвід бойових дій минулого в Україні може виникнути загроза попадання вогнепальної зброї в чужі руки.

Про війну в Україні Європол попередив, що поширення вогнепальної зброї та вибухівки в Україні може призвести до збільшення вогнепальної зброї та боєприпасів, які потрапляють до ЄС через встановлені контрабандні маршрути чи онлайн-платформи. Ця загроза може бути ще більшою після завершення конфлікту».

20:00. У США сумніваються у здатності Росії продовжувати наступ в Україні

У США сумніваються, що росія зможе продовжувати наступальні операції в Україні, як це було досі (Sky News).

За словами високопоставленого представника ЦРУ з оборони, росія не може продовжувати так вічно, коли мова заходить про їх шквал атак. За його словами, можливості росії стають дедалі глухішими після використання більшої частини запасів більш розумної зброї.

Чиновник додав, що наступ у Донецькій області, ймовірно, триватиме влітку, а росія отримає невеликі успіхи дорогою ціною.

19:20. Зведення Генштабу: окупантам не дали просунутися за кількома напрямками

Українські військові не дозволили ворогові просунутися до Покровського на Бахмутському напрямку, до Верхньокам'янського та Івано-Дарівки на Краматорському напрямку, до Андріївки та Білогорівки на Південнобузькому напрямку, а також відобразили штурм у напрямках сіл Веселе та Водяне.

18:40. Рада ЄС схвалила новий транш у 500 млн євро на військову допомогу Україні

Рада Європейського Союзу схвалила виділити Україні новий транш у розмірі 500 мільйонів євро на посилення підтримки ЗСУ в захисті від агресії рф (Інтерфакс-Україна).

«Сьогодні Рада схвалила два заходи допомоги в рамках Європейського фонду миру, спрямовані на посилення підтримки ЄС можливостей та стійкості Збройних сил України для захисту територіальної цілісності та суверенітету країни, а також захисту цивільного населення від російської військової агресії, що триває».

У Раді ЄС наголосили, що, як і раніше, зосереджені та непохитно підтримують Україну в її боротьбі за свободу та незалежність і надають зброю.

Представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель сказав: «У цьому контексті держави-члени ЄС погодилися мобілізувати п'ятий транш військової допомоги у розмірі 500 млн євро, що в сумі становить 2,5 млрд євро військової техніки для Збройних сил України».

Відповідно до поточних пріоритетів, заявлених урядом України, та наданої досі підтримки, заходи допомоги включають 490 млн євро на військову техніку, призначену для завдання смертоносної сили в оборонних цілях, та 10 млн євро на постачання обладнання та витратних матеріалів – засобів індивідуального захисту, аптечок та пального.

18:00. У Стамбулі підписано угоду щодо експорту українського зерна

У Стамбулі відбулося підписання угоди про розблокування українських портів для вивезення зерна (Українська правда)

Документ називається: Ініціатива щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів. Україна при цьому не підписувала жодних документів із росією.

Ініціативу, підписану представниками Туреччини, ООН та України, має затвердити Кабмін і оприлюднити в повному обсязі. Такий самий документ підписали представники Туреччини, ООН та росії. З українського боку документ підписав міністр Інфраструктури Олександр Кубраков. З російської сторони Ініціативу підписав міністр оборони рф сергей шойгу.

Угода передбачає, що контроль портів Одеса, Чорноморськ та Південний повністю залишається за українською стороною. Знаходження у цих портах інших суден, крім тих, які мають забезпечувати експорт зерна та пов'язаних з ним харчових продуктів та добрив, не передбачається. Документ не передбачає послаблення санкцій щодо росії. А також жодного транспортного супроводу російських кораблів українських суден.

У Стамбулі під егідою ООН буде створено Спільний координаційний центр (СКЦ), до якого увійдуть представники України, росії, Туреччини та ООН. Цей центр здійснюватиме загальний нагляд за дотриманням Ініціативи. Ним буде створено інспекційні групи.

Усі торгові судна, що беруть участь у цій Ініціативі, будуть підлягати інспекції, що проводиться інспекційною групою у гаванях, визначених Туреччиною, на вході/виході в/з Турецької протоки. Вся діяльність в українських територіальних водах здійснюватиметься під владою України.

Жодні військові кораблі, літаки, безпілотні літальні апарати не можуть наближатися до морського гуманітарного коридору ближче, ніж на відстань, узгоджену СКЦ. Договір діятиме 120 днів з дати підписання, і автоматично буде продовжений, якщо жодна із сторін не повідомить, що хоче його припинити.

17:30. Корбан просить Зеленського вирішити непорозуміння з його громадянством

Голова територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан, якого у п'ятницю не впустили до України та забрали український закордонний паспорт, просить президента Володимира Зеленського вирішити це непорозуміння:

«Хочу звернутись до президента України як гаранта Конституції. Чи можна вирішити це непорозуміння, яке сталося зі мною на порозі нашого спільного дому? Я перебуваю на в'їзді в Україну в пункті пропуску Смільниця.

Мені досі здається, що це якесь непорозуміння чи розіграш. В мене вилучили паспорт громадянина України, видали акт. Додому в Україну мене не пускають. У Дніпро, де живуть мої хворі батьки, до міста та країни, яку я люблю та захищаю з 2014 року та керую штабом територіальної оборони з 24 лютого 2022 року».

Корбан також опублікував документ про вилучення паспорта для виїзду за кордон. Там зазначається, що закордонний паспорт Корбана є недійсним згідно з дорученням ГУ ГМС у Дніпропетровській області від 20 липня 2022 року. У документі Корбан вказаний як особа без громадянства.

17:00. Стали відомі деталі угоди щодо експорту зерна

Зернову угоду, яку 22 липня у Стамбулі мають підписати Україна, Туреччина та генсек ООН, називатиметься Ініціатива щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів, закріплюватиме контроль за портами за Україною та не послабить санкцій проти росії (УП).

Деталі: За даними джерел, документ підпишуть міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр оборони Туреччини Хулусі Акар та генсек ООН Антоніу Гутерреш.

Україна не підписуватиме жодних документів із росією. Ініціатива, яка буде підписана представниками Туреччини, ООН та України, має бути затверджена Кабміном та оприлюднена у повному обсязі. Такий самий документ мають підписати представники Туреччини, ООН та росії.

Ініціатива передбачає, що контроль портів Одеса, Чорноморськ та Південний повністю був і залишається за українською стороною. Знаходження у цих портах інших суден, крім тих, які мають забезпечувати експорт зерна та пов'язаних з ним харчових продуктів та добрив, не передбачається.

Також документ не передбачає жодного послаблення санкцій щодо росії, незважаючи на те, що росіяни неодноразово намагалися це прописати. Цю інформацію підтвердив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, жодного транспортного супроводу російськими кораблями чи присутності представників росії в українських портах не буде. У разі провокацій піде негайна військова відповідь. Усі перевірки транспортних судів будуть проводитись загальними групами у територіальних водах за потреби.

16:15. У США кажуть, що рф втратила в Україні тисячі лейтенантів та капітанів

Високопоставлений представник міноборони США заявив, що російські військові щодня зазнають сотні втрат у війні проти України, зокрема росія втратила тисячі лейтенантів та капітанів (Reuters)

Американський чиновник на умовах анонімності заявив, що крім убитих лейтенантів і капітанів було вбито сотні полковників і багато російських генералів. росія класифікує загибель військових як державну таємницю і не оновлювала свої офіційні дані про втрати.

США також вважають, що Україна знищила понад 100 високоцінних російських цілей на території України, включаючи командні пункти, склади боєприпасів та об'єкти ППО.

За оцінками США, російські втрати в Україні досягли близько 15000 людей убитими і приблизно 45000 пораненими, заявив директор ЦРУ Вільям Бернс, додавши, що Україна також зазнала значних втрат.

15:40. Суд заарештував активи Медведчука, якими керували з росії

Суд заарештував додаткові активи підозрюваного у держзраді народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко, якими керували з росії

Прес-служба СБУ: «Відповідне рішення суду прийнято за матеріалами Служби безпеки, яка документує та викриває схеми легалізації в Україні російських грошей, спрямованих на фінансування антиукраїнської діяльності.

Зокрема, заарештовано корпоративні права ТОВ зі статутним капіталом 38 млн грн.; банківські рахунки на 1,3 млн грн; дві земельні ділянки площею 3 та 5 га; приміщення двох готельних комплексів площею 4,5 та 2,4 тисячі квадратних метрів.

Схема полягала у заведенні коштів з російських банків на зареєстроване в Україні ТОВ, власником якого є громадянин росії. Гроші надходили нібито на утримання та оплату оренди двох готельних комплексів в Івано-Франківській та Закарпатській областях через низку українських компаній, що належать Марченко.

У ході досудового розслідування СБУ отримала докази, що управління ними здійснювалося безпосередньо з росії та встановила весь список цих російських суб'єктів».

15:00. Корбан хотів заїхати до України, у нього забрали паспорт

У голови територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана під час в'їзду в Україну прикордонники вилучили паспорт (УП).

Наразі Корбан знаходиться на кордоні. Прикордонники заявили йому, що його українське громадянство призупинено, проте не показали жодних документів, що підтверджують це.

За словами адвоката Корбана Андрія Йосипова, на кордон прибули представники інших силових відомств. Корбан приїхав із території Польщі на пропускний пункт Смольниця.

Спікер Держприкордонслужби Андрій Демченко заявив: «При оформленні громадян на кордоні дії інспекторів прикордонної служби відбуваються виключно в межах норм чинного законодавства, що регламентує перетин державного кордону. Я не володію інформацією про перетин або спроби перетину кордону третіми особами. Розголошення такої інформації заборонено законодавством.».

14:20. Данилов – про контрабанду зброї: чекаємо на предметну розмову з Європолом

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов планує обговорити з представниками Європолу заяви про нібито випадки контрабанди зброї з України:

«Очікуємо на предметну розмову з офіційними представниками Європолу – з фактами та доказами заяв про існуючі нібито випадки торгівлі зброєю та військовими товарами на чорному ринку з України. Максимально зацікавлені у швидкому обміні інформацією та миттєвому реагуванні».

Секретар РНБО звернув увагу, що публікація про контрабанду зброї в західних ЗМІ збіглася за часом з розгортанням масштабної інформаційної спецоперації росії з дискредитації України, мета якої – припинити постачання зброї від союзників.

Данилов наголосив, що операція проводиться саме в той період, коли намічаються якісні зміни під час війни на користь ЗСУ – саме за рахунок надходження сучасного західного озброєння.

13:40. Експорт українського зерна: шойгу прибув до Стамбула на підписання угоди

У турецький Стамбул прибув міністр оборони рф сергей шойгу на підписання угоди з експорту українського зерна.

Повідомляється, що угоду від Туреччини та росії підпишуть голови військових відомств двох країн. Прес-секретар президента росії дмітрій песков підтвердив, що шойгу вирушив у Стамбул: «Ми можемо підтвердити, що міністр оборони шойгу вирушив до Туреччини. Можемо підтвердити, що сьогодні готується підписання, але давайте дочекаємося, поки не забігатимемо вперед».

Угоду від України підпише Міністр інфраструктури Олександр Кубраков, який очолює українську делегацію. Документ буде підписаний у присутності президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана та генсека ООН Антоніу Гутерріша.

13:00. У держдумі заговорили про приєднання Придністров'я у найближчій перспективі

У держдумі росії заявили, що бажання невизнаного Придністров'я увійти до складу росії слід розглядати всерйоз.

Член комітету держдуми з міжнародних справ Дмитро Білик: «Сьогодні Придністров'я – той анклав Молдови, який не хоче бути з Румунією і водночас з радістю прийняв у себе російський миротворчий контингент.

Раніше глава МЗС невизнаного Придністров'я Віталій Ігнатьєв заявив про намір влади домагатися незалежності з наступним приєднанням до росії: «Отже пропозиція Придністров'я про приєднання до росії – це не якийсь неосяжний і далекий майбутній, скоріше, це напрям у найближчій. І тому, що там живуть російськомовні люди, близькі нам за духом, ми повинні розглядати цю пропозицію всерйоз».

У Бюро реінтеграції Молдови прокоментували цю заяву Ігнатьєва та заявили, що реінтеграція країни є основною метою переговорів про врегулювання придністровського конфлікту: «Усі міжнародні партнери та конституційна влада рішуче підтримують формулу мирного врегулювання придністровського конфлікту, поважаючи суверенітет та територіальну цілісність Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів».

12:00. Окупанти заблокували Google в ОРДЛО

Ватажок так званої ДНР денис пушилін заявив, що роботу Google на території псевдореспубліки заблокували, раніше таке ж рішення ухвалили окупанти Луганської області:

«Відбувається справжнє цькування росіян, нав'язування брехні та дезінформації. На передовій інформаційних технологій у зв'язку з цим – пошукова система Google, яка відкрито за наказом своїх кураторів з американського уряду пропагує тероризм і насильство щодо всіх росіян і особливо населення Донбасу».

Раніше в пропаганді тероризму та екстремізму звинуватив Google і ватажок псевдореспубліки ЛНР леонід пасічник. Він запевняв, що окупована територія Луганської області впорається без Google. За даними ЗМІ Росії, мешканці ОРЛО вже опинилися без доступу до Google.

11:05. З-під завалів у Краматорську дістали тіла 3 людей

22 липня під завалами школи у Краматорську Донецької області рятувальники виявили тіла трьох загиблих.

ДСНС Донецької області: «О 09:10 завершено аварійно-рятувальні та пошукові роботи на зруйнованій внаслідок обстрілу будівлі школи у місті Краматорськ. Проведено розчищення та розбір близько 205 т зруйнованих елементів будівлі, виявлено та вилучено із завалів тіла трьох чоловіків».

До розбору завалів залучалося 38 осіб особового складу ДСНС та 7 одиниць техніки, додатково 1 трактор, 1 автокран та 1 навантажувач від місцевих органів влади.

10:00. У МЗС розповіли, чого чекати від зустрічі щодо зерна в Стамбулі

На переговорах у турецькому Стамбулі у п'ятницю, 22 липня, очікується підписання документа, який встановить зобов'язання України та росії щодо безпечного функціонування маршрутів з експорту українського зерна.

Спікера МЗС Олег Ніколенко (УП): «22 липня в Туреччині заплановані переговори щодо відновлення експорту українських зернових під егідою ООН. За підсумками може бути підписаний документ, який містить зобов'язання сторін щодо безпечного функціонування експортних маршрутів у Чорному морі.

Українська делегація підтримає лише ті рішення, які гарантуватимуть безпеку південних регіонів України, сильні позиції ЗСУ у Чорному морі та безпечний експорт української сільськогосподарської продукції на світові ринки».

09:20. Угоду про експорт зерна з України підпишуть сьогодні, 22 липня

Канцелярія президента Туреччини підтвердила, що угода про експорт зерна з України морським шляхом буде підписана у п'ятницю 22 липня у Стамбулі (УП, Yeni Safak).

Угода буде підписана о 16:30 за місцевим часом у палаці Долмабахче. Під час підписання будуть присутні президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, який вже поїхав до Стамбула.

Передбачається також участь представників України та росії, але на якому рівні – не уточнюється.

08:30. Генштаб: ЗСУ вже знищили 39000 окупантів

ЗСУ за добу знищили 150 окупантів, а з початку повномасштабної російської агресії кількість загиблих загарбників досягла 39000 осіб особового складу.

Генштаб ЗСУ: Найбільші втрати загарбники зазнали на Криворізькому та Бахмутському напрямках. Загальні бойові втрати окупантів з 24.02 до 22.07 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 39000 (+150) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1704 (+0) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 3920 (+8) од.,
  • артилерійських систем – 863 (+4) од.,
  • РСЗВ - 251 (+0) од.,
  • засобів ППО - 113 (+0) од.,
  • літаків – 221 (+0) од.,
  • вертольотів – 188 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 713 (+3),
  • крилатих ракет - 167 (+0),
  • кораблів/катерів - 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 2803 (+22) од.,
  • спеціальної техніки – 72 (+0).

07:30. Зведення Генштабу: на Південнобузькому напрямку ЗСУ придушили спроби штурмів ворога

Українські захисники придушили спроби штурмів росіян на Південнобузькому напрямку, ворог відступив та зосереджує зусилля на недопущенні настання Сил оборони.

05:00. ISW: росія істотно не змінила темпу просування після оперативної паузи

російські війська не змогли наростити темпи поступу після виходу з оперативної паузи.

Інститут вивчення війни (ISW): російські війська здійснили кілька обмежених та дуже локалізованих наземних атак 21 липня. Поточний російський оперативний темп суттєво не відрізняється від того, що було під час офіційно оголошеної оперативної паузи між 7 та 16 липня.

російські війська продовжували здійснювати незначні атаки протягом цього часу на північний захід від Слов'янська і навколо району Сіверська і Бахмута, не захопивши жодної значущої території. З 16 липня окупанти продовжували локальні атаки на схід від Сіверська, а також на схід та південь від Бахмута; Станом на 21 липня вони не досягли значних територіальних досягнень у цих районах.

російське угруповання на північний захід від Слов'янська фактично здійснило менше наземних атак уздовж кордону Харківської та Донецької областей, ніж це було під час офіційної оперативної паузи. Відсутність успішних наземних атак за межами районів Слов'янська, Сіверська та Бахмута погоджується з оцінкою ISW про те, що російський наступ, ймовірно, закінчиться без захоплення Слов'янська чи Бахмута.

Інститут, посилаючись на зібрані дані, передбачає, що російські війська, ймовірно, продовжуватимуть використовувати свої резерви низькоточних радянських систем зброї, але рішучість цих ударів у порівнянні з ударами українських HIMARS залишиться обмеженою.

02:50. Південь: авіація ЗСУ завдала ударів по опорних пунктах і скупчення ворога

На південних рубежах захисту ЗСУ з повітря завдали ударів ворогові, знищивши 35 загарбників та російську техніку.

Оперативне командування Південь: «Ворог продовжує ведення оборонних дій, тримаючись за відступні рубежі. Після понесених втрат особовий склад 34-ї окремої мотострілецької бригади окупаційних військ відмовляється йти у бій. Надвечір ворог завдав авіаційного удару розпачу в район Потьомкіно. Без наших втрат, боягузливо ретирувався».

Українські авіатори протягом бойового дня завдали 8 ударів по ворожих позиціях та запасах. Бомбардувальниками та літаками штурмової авіації відпрацьовано 5 ударів, а вертолітними парами – 3. Завдано поразки по п'яти опорних пунктах та двох складах боєприпасів у Скадовському та Бериславському районах Херсонщини, а також за місцем скупчення ворожого особового складу у Миколаївській області.

Загалом ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ виконано понад 230 вогневих завдань. Підтверджено втрати ворога у складі: 35 осіб, самохідна гаубиця Мста-С, 2 безпілотні розвідники, 3 одиниці броньованої та 8 автомобільної техніки».

01:00. Зеленський збирав Ставку: Є потенціал для просування наших сил

Під час засідання Ставки Верховного Головнокомандувача присутні обговорили поточну ситуацію на фронті та визначили завдання щодо деяких тактичних напрямків.

Відеозвернення Зеленського: «Провів сьогодні (21 липня) чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Цей формат нашої роботи поєднує ключових керівників сфери оборони та сектору безпеки.

Обговорили поточну ситуацію на передовій навколо України. Визначили завдання щодо деяких тактичних напрямів для посилення наших позицій. І дуже предметно опрацювали питання про постачання нових озброєнь до військ – потрібно ще більше збільшити інтенсивність ударів по ворогові.

Учасники засідання Ставки погодилися, що є суттєвий потенціал для просування наших сил на фронті та завдання окупантам нових відчутних втрат».

00:00. Початок 149-го дня війни, 22 липня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.