Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 20 липня 2022, 09:54
15139
0

Шістку путіна ледь врятували. День 146. Гризня в кремлі: отруєння патрушева

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за вівторок, 19 липня

| Оновлено 20 липня 2022, 09:54
15139
0
Шістку путіна ледь врятували. День 146. Гризня в кремлі: отруєння патрушева
Kusto. Карикатура на патрушева

146-й день війни. 19 липня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 19 липня

23:59. Зеленський: Триває оновлення силової вертикалі держави

22:00. У Херсонській області збито російський літак

У районі Нової Каховки зенітні ракетні війська повітряних сил збили російський винищувач.

Прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ: «Близько 20:00 19 липня підрозділом зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України в районі Нової Каховки збито російського винищувача, ймовірно, Су-35. Винищувач намагався атакувати штурмовики Повітряних сил ЗС України. Є візуальне підтвердження збиття літака, пілот катапультувався».

Повідомляється, що за цю добу підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних сил збили 5 ворожих безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня.

21:20. Зеленський підписав указ про звільнення Венедиктової

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Ірини Венедиктової з посади генерального прокурора.

Указ №518/2022 на сайті президента: Звільнити Венедиктову Ірину Валентинівну з посади Генерального прокурора.

20:50. В Угорщині заявили, що не проти транзиту зброї в Україну

Заступник міністра закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр під час візиту до Львова заявив, що Будапешт готовий пропускати через свою територію всю допомогу, яку надають інші країни Україні – у тому числі й військову (прес-служба Львівської міської ради):

«На відміну від багатьох західних партнерів, ми на собі відчули, що це таке – протистояння цій величезній східній державі. При цьому сама Угорщина не постачатиме свою зброю – це наша стратегічна позиція. Однак треті країни можуть користуватися нашою територією.

Угорщина готова прийняти українських дітей у свої санаторії та табори, запропонувала допомогти у лікуванні цивільних та військових у медзакладах. Готові надати 1000 стипендій для українців в Університетах Угорщини».

20:00. Генштаб: ЗСУ завдали окупантам значних втрат у Донецькій області

Українські військові завдали окупантам значних втрат, коли ті намагалися просунутися у напрямках Григорівки, Спірного та Івано-Даріївки на Донеччині.

19:30. Антонівський міст у Херсоні вцілів після обстрілу

Стратегічно важливий Антонівський міст у Херсоні було пошкоджено, але залишився придатним для експлуатації.

Заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський: «Антонівський міст був пошкоджений, але залишився придатним до експлуатації (поки що)».

Антонівський міст через Дніпро з'єднує окупований Херсон із лівобережжям області, яке теж контролюють росіяни. Це важлива транспортна артерія, через яку загарбники забезпечують себе технікою та боєприпасами з окупованого Криму.

За інформацією ЗМІ, вранці 19 липня в окупованому Херсоні ракета впала у районі Антонівського мосту. У соцмережах з'явилися фото та відео вибухів.

19:00. Спецназівці Нацгвардії та десантники знищили групу росіян під Слов'янськом

Бійці окремого загону спеціального призначення Нацгвардії у співпраці з десантниками знищили групу російських військових поблизу Слов'янська Донецької області.

Прес-служба НГУ: «Знищена група солдатів рф воїнами 81-ї десантно-штурмової бригади та ООСН Омега Національної гвардії України під Слов'янськом».

18:40. Арахамія: Венедиктову переведуть до дипломатів

Колишнього генпрокурора Ірину Венедиктову очікує призначення на дипломатичному фронті, повідомив керівник парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія:

«Ми чекаємо, вже за кілька днів чи, можливо, за тиждень, її нове призначення на дипломатичному фронті. Її досвід послужить державі на новому місці, яке потребує посилення професійними менеджерами та юристами.

Колишній генпрокурор залишається у команді Слуги народу. Чекаємо на новини про кадрові призначення на дипломатичному фронті і дякуємо за роботу».

18:05. У рф заявили, що у них будуть більш жорсткі вимоги на переговорах з Києвом

Учасник російської делегації на переговорах з Україною леонід слуцький заявив, що якщо переговори з Україною відновляться, то Москва висуне жорсткіші умови і за термінами, і по суті:

«Сьогодні умови з нашого боку будуть зовсім іншими, жорсткішими. Зокрема, посиляться вимоги щодо демілітаризації та денацифікації, і щодо визнання незалежності республік ДНР та ЛНР».

17:30. Окупанти вдарили по Слов'янську: під завалами люди, є поранені

Окупанти вкотре обстріляли Слов'янськ на Донеччині, є поранені та руйнування.

Мер Слов'янська Вадим Лях: За інформацією голови громади, пролунали чотири вибухи. Пошкоджено приватні будинки. Під завалами лишаються люди. Є поранені».

За попередньою інформацією, обійшлося без жертв. Дані про постраждалих та масштаби руйнувань уточнюються.

17:00. Гризня в кремлі: отруєння патрушева. Шістку путіна ледве врятували

Днями було скоєно замах на секретаря ради безпеки рф ніколая патрушева. Інформація як про замах, так і про розслідування цього замаху тримається в режимі суворої таємності. Відомо, що ніколай патрушев відчув себе погано ввечері після роботи, практично відразу після того, як зайшов додому. Оперативно спрацювала охорона, одразу викликавши до нього бригаду медиків.

Медичні працівники після огляду заявили, що необхідна термінова госпіталізація. Співробітники ФСТ на своєму транспорті, у супроводі медпрацівників, доставили патрушева до медчастини, яка обслуговує президента. Після надання допомоги патрушеву його у стабільному стані доправили додому. Результати його аналізів підтвердили, що отруйною речовиною була синтетична отрута.

патрушева врятувала своєчасно надана медична допомога і, ймовірно, недостатньо висока концентрація отруйної речовини, що надійшла в організм через шкіру. Крім медиків та кількох співробітників ФСТ, яких попередили про наслідки розголошення цієї інформації, із ситуацією ознайомлено 3 особи у керівництві ФСБ та призначену ними групу з 5 осіб, яка веде розслідування.

путіну повідомили, можна сказати останнім, коли життю патрушева вже нічого не загрожувало. Хто стоїть за замахом, які мотиви і як стало можливим узагалі організація фактично завершеного замаху на представника влади такого високого рівня – ще належить розібратися. Але щось підказує: це тільки початок великого переділу в елітах.

Знаючи деталі, можна сказати з упевненістю: це не було інсценуванням. Згодом буде опубліковано розгорнутий матеріал на тему цього замаху, з досить цікавими подробицями (паблік Генерал СВР).

16:30. Є дві кандидатури на посаду генпрокурора

Новим генеральним прокурором можуть стати Олексій Симоненко, який зараз виконує обов'язки генпрокурора, або народний депутат Андрій Костін.

За даними УП, кандидатів на зміну Ірині Венедиктовій двоє: в.о. генпрокурора Олексій Симоненко та депутат Андрій Костін.

Депутатам поки не говорили, коли до Верховної Ради внесуть кандидатури нового генпрокурора та нового голови Служби безпеки. Ймовірно, поки працюватимуть виконуючі обов'язки, без призначень.

15:50. Орки вдарили по центру Краматорська, є жертви

Війська Росії 19 липня завдали удару по центральній частині Краматорська, щонайменше одна людина загинула.

Міський голова Краматорська Олександр Гончаренко: «Удар по центральній частині Краматорська. Є жертви. На місці працюють спеціалісти вибухотехнічних служб, рятувальники».

Глава Донецької ОВА Павло Кириленко: «Гучні вибухи в Краматорську. За попередньою інформацією, росіяни вдарили по центральній частині міста авіаційними ракетами. Відомо про одного загиблого цивільного. У житлових багатоповерхівках, які опинилися в епіцентрі удару, спалахнули пожежі».

ДСНС о 14:39 повідомила, що о 12:55 у Краматорську внаслідок обстрілу у п'ятиповерховому багатоквартирному житловому будинку виникла пожежа балконів на третьому та четвертому поверхах. О 13:15 пожежу локалізували, а о 13:37 – ліквідували. За даними рятувальників, внаслідок обстрілу постраждали 10 людей, з яких 5 осіб госпіталізовано до лікарні.

15:10. Верховна Рада звільнила генпрокурора Ірину Венедиктову

Верховна Рада проголосувала за звільнення Ірини Венедиктової з посади генерального прокурора.

Нардеп Ярослав Железняк: «Рада підтримала звільнення Ірини Венедиктової як генпрокурора України. Вона була присутня на засіданні. Звільнення пройшло із обговоренням. Як і на Комітеті, гучних заяв чи звинувачень не було. Питання призначення нового глави ОДП на розгляд парламенту не виносилося».

Звільнення генпрокурорки підтримали 264 депутати. Зокрема, 198 голосів дала Слуга народу, 14 – Платформа за життя та мир, 10 – Батьківщина, 9 – За майбутнє, 17 – Довіра, 10 – Відновлення України, 6 – позафракційні. Не голосували за звільнення Венедиктової ЄС та Голос.

Ірина Венедиктова: «Я не трималася за крісло, найголовніша мета – це якнайшвидша перемога у війні, а потім – побудова нової держави, держави верховенства права та демократії. Я пишаюся тією системою прокуратури, яку залишаю. Радію тому, що держава отримала нарешті антикорупційного прокурора, який очолить цей надважливий напрямок».

14:30. Україна повернула ще 45 тіл загиблих захисників

Відповідно до норм Женевської конвенції на підконтрольну Україні територію повернули ще 45 тіл загиблих захисників.

Прес-служба Мінреінтеграції: «Відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових. Україна повернула тіла 45 своїх захисників».

Операція проводилася за співпраці уповноваженого за зниклими безвісти Олега Котенка та силових структур України.

14:00 Новим міністром соцполітики стала Оксана Жолнович

Верховна Рада призначила Оксану Жолнович на посаду Міністра соціальної політики України.

Народний депутат Ярослав Железняк повідомив: за призначення Жолновича проголосували 282 депутати.

Оксана Жолнович керувала департаментом соціальної політики та охорони здоров'я в Офісі президента. Жолнович захистила кандидатську дисертацію на тему Система трудового права України та є доцентом кафедри соціального права. У 2019-2021 роках вона була радницею міністра соціальної політики у сфері захисту осіб з інвалідністю.

13:40. В окупованому Херсоні пролунали вибухи: вдарили по мосту

Вранці 19 липня в окупованому Херсоні пролунали вибухи.

Російські пропагандисти повідомляють, що ЗСУ випустили з ворожих цілей у Херсоні 6 ракет. І що нібито 5 із них збила ППО окупантів.

Одна ракета нібито впала у районі Антонівського мосту. Також повідомляється про вибух у районі Чорнобаївки.

12:50. Верховна Рада звільнила голову СБУ Івана Баканова

Верховна Рада проголосувала за звільнення Івана Баканова з посади голови Служби безпеки України.

Нардеп Ярослав Железняк: «Парламент звільнив Івана Баканова з посади голови СБУ. У залі його не було. Розгляд був досить формальним».

За проголосувало 265 депутатів. Железняк наголошує, що питання призначення нового глави СБУ на нинішнє засідання не виносили.

Як свідчить фото, голоси за дали 203 представники Слуги народу, 11 Батьківщини, двоє нардепів із Платформи за життя та мир (колишня ОПЗЖ), група За майбутнє – 12 осіб, 17 представників Довіри, 11 – Відновлення України та 9 позафракційних. Євросолідарність не голосувала.

12:20. ЄС розпочав переговори щодо вступу з Албанією та Північною Македонією

Албанія та Північна Македонія відкривають переговори про вступ до Європейського Союзу. Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн:

«Сьогодні Албанія та Північна Македонія відкривають переговори щодо вступу до ЄС. Цей історичний момент – ваш успіх. Результат вашої наполегливої ​​праці. Єврокомісія підтримувала вас у всьому. Ми це робитимемо і далі.

Ви виявили терпіння, бачення та лідерство. І ви неодноразово доводили свою відданість європейським цінностям, як друзі та надійні партнери. Ми всі виграємо, коли одного дня привітаємо Албанію та Північну Македонію в ЄС».

До Брюсселя приїхали прем'єр Албанії Еді Рама та голова уряду Північної Македонії Дімітар Ковачевскі.

11:40. Зеленський звільнив заступника Баканова та перетасував СБУ-шників в областях

Після подання про звільнення Івана Баканова з посади голови Служби безпеки України президент Володимир Зеленський звільнив його заступника і змінив кількох голів обласних управлінь СБУ.

19 липня Володимир Зеленський звільнив Володимира Горбенка з посади заступника голови Служби безпеки України.

10:20. Кількість загиблих від удару по Вінниці зросла до 25. Померла лікарка

У Вінниці померла лікар-невролог Наталія Фальштинська, яка працювала у клініці Нейромед і стала жертвою ракетного удару, завданого росіянами 14 липня.

Голова Вінницької обладміністрації Сергій Борзов: «Сьогодні в лікарні померла лікар-невролог Наталія Фальштинська. Коли прилетіла ракета, вона приймала пацієнтів у клініці Нейромед. Без мами залишилися троє дітей».

Таким чином, кількість загиблих від ракетного удару по центру Вінниці зросла до 25. Під час ракетного удару по Вінниці 14 липня чи не найбільший удар припав на медичний центр Нейромед. Його приміщення на першому поверсі при Будинку побуту Ювілейний було знищено повністю, там знаходився персонал і пацієнти.

09:50. Зеленський вніс до Ради подання на звільнення Венедиктової

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання на звільнення Ірини Венедиктової з посади генерального прокурора.

Згідно з документом, представляти це подання на пленарному засіданні Верховної Ради буде представник президента України в Конституційному суді нардеп від Слуги народу Федір Вениславський.

За даними джерел, питання відставки генпрокурора Венедиктової та голови СБУ Івана Баканова можуть розглянути на засіданні ВР 19 липня.

09:00. Захисники вже знищили 38550 окупантів та 1691 ворожий танк

росія у загарбницькій війні в Україні вже втратила близько 38 550 військових, 1691 танк, 3892 бойових броньованих машин і 851 артилерійську систему.

Генеральний штаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 19.07 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 38550 (+100) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1691 (+4) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 3892 (+6) од.,
  • артилерійських систем – 851 (+2) од.,
  • РСЗВ – 248 (+0) од.,
  • коштів ППО – 113 (+0) од.,
  • літаків – 220 (+0) од.,
  • вертольотів – 188 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 693 (+3) од.,
  • крилатих ракет - 167 (+1) од.,
  • кораблів/катерів – 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2767 (+14) од.,
  • спеціальної техніки – 70 (+0) од.

Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському напрямку.

07:10. Генштаб: росія кидає в найризикованіші атаки представників неслов'янських національностей

російське командування кидає військовослужбовців неслов'янських національностей у ризиковані атаки, тому серед них зростає невдоволення.

04:45. Херсонщина: ЗСУ вдарили по російських складах боєприпасів

ЗСУ у Херсонській області завдали ударів по скупченню озброєння, техніки та складу боєприпасів у районі Райського та по складу боєприпасів у районі Берислава, об'єкти знищені.

ОК Південь зазначає, що також українська авіація працювала двома штурмовиками по складу боєприпасів та скупченню ворожих сил у районі Снігурівки.

Загалом ЗСУ знищили 65 росіян, комплексний апаратний зв'язок Редут-2УС, 11 одиниць броньованої та автомобільної техніки.

Ворожий винищувач Су-35 з району Нової Каховки намагався атакувати ракетою повітря-повітря українські літаки, але успіху не мав. Як зазначається, українські авіатори впоралися із завданням без втрат.

02:30. росіяни вдарили ракетами по Одещині, є поранені

Росіяни завдали ракетного удару по Одеській області, є поранені.

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук: «Одеська область. Ракетна атака. Країна-терорист традиційно воює з мирним населенням. Триває рятувальна операція. Деталі – незабаром».

Заступник начальника Одеської районної військової адміністрації Олексій Мацулевич повідомив, що «У населеному пункті в Одеській області – пожежа внаслідок ракетного удару. Є легкі поранення у 4 людей. Два будинки горять, два зруйновані вщент, у багатьох вибило вікна».

01:00. Зеленський: Український прапор буде в усіх наших містах і селах

00:00. Початок 146-го дня війни, 19 липня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.