Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 18 липня 2022, 17:34
1039
0

Капітан збірної України – про гру з Литвою: «Підійшли з іншою ментальністю»

Максим Шульга прокоментував перемогу на чемпіонаті Європи U-20

| Оновлено 18 липня 2022, 17:34
1039
0
Капітан збірної України – про гру з Литвою: «Підійшли з іншою ментальністю»
ФБУ. Максим Шульга

Після прикрої поразки на старті турніру від Чехії молодіжна збірна України здобула першу перемогу на чемпіонаті Європи U-20, обігравши потужну команду Литви.

Капітан «синьо-жовтих» Максим Шульга поділився враженнями від старту турніру.

«В першому матчі з чехами ми провалювалися протягом усього матчу в захисті, вони забили багато очок у швидкому нападі. Тож вийшло так, що ми постійно наздоганяли їх, замість того, щоб зробити відрив і диктувати свою гру. Наприкінці гри деякі хлопці вже втомилися і ми не допрацьовували в захисті».

«До матчу з Литвою ми підійшли з іншою ментальністю і нам не треба було постійно наздоганяти. Налаштування було таким, щоб незалежно від будь-чого думати про кожен наступний епізод у нападі та захисті. У матчі з чехами ми розуміли, що у нас було все, щоб здобути перемогу, тож це нас лише мотивувало перед грою з Литвою. Перед цією грою тренери казали, що ми маємо вірити один в одного, приймати правильні рішення, давати пас вільному гравцеві, не зациклюватися на собі та грати в командний баскетбол».

«Чи є у мене проблеми з адаптацією до європейського баскетболу? Ні. Єдине що — це менше часу на атаку. Через те, що дається не 30 секунд на володіння (як в NCAA - Прим. Авт.), а 24, треба швидше приймати рішення в нападі. До цього мені треба було пристосуватися.

В команді у нас склалася гарна хімія. Головне — не думати про себе, а думати про партнера. Команда це завжди найголовніше і якщо притримуватись цих принципів, відбуватимуться хороші речі», - сказав Максим Шульга.

У двох стартових матчах турніру Шульга набирав 21.5 очка, робив 8.0 підбирання та 4.0 передачі (РЕ 20.5) за 37.7 хвилини на майданчику.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.